Ministrul Muncii: Pensiile CRESC de la 1 ianuarie 2017

Ministrul Muncii: Pensiile CRESC de la 1 ianuarie 2017

Pensiile cresc de la 1 ianuarie 2017. Anunțul a fost făcut de ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, la Antena 3. Pensiile vor crește de anul viitor cu 5.2 – 5.3%. Este vorba despre indexarea anuală prevăzută prin legea pensiilor, a afrmat ministrul tehnocrat.

Pîslaru a mai spus că, potrivit Casei Naționale de Pensii, nu există nicio problemă pentru asigurarea fondurilor necesare pentru plata pensiilor.

Senatorii au adoptat, recent, două proiecte de lege privind pensiile. Prima inițiativă legislativă se referă la majorarea valorii punctului de pensie la 40% din venitul mediu brut, de la 1 ianuarie 2017 și la 45% de la 1 iulie 2017.

De asemenea, senatorii vor adopta și majorarea pensiilor foștilor membri de CAP la 500 de lei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Proiectul de act normativ prevede ca ”valoarea punctului de pensie să nu fie mai mică decât 40% din câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat începând cu 1 ianuarie 2017, respectiv 45% din câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat începând cu 1 iulie 2017”, titrează gugetul.ro.

Cele două propuneri vor merge la Camera Deputaților, care este for decizional.