Editura Evenimentul si Capital

Matematica, proba de foc de la Evaluare. „Subiectele au fost grele pentru cei de nivel mediu”

14-06/evaluare_1-465x390
Autor: | | 3 Comentarii | 2370 Vizualizari

Deşi cei mai mulţi elevi care au ieşit, ieri, din ultima probă a Evaluării Naţionale erau fericiţi, fi indcă totul ar fi fost simplu, profesorii îi contrazic.

Matematica a fost ultima probă pe care elevii de clasa a VIII-a au susţinut- o la examenul de a cărui medie depinde admiterea lor în liceu.

O probă cu probleme

De altfel, matematica este materia la care s-au înregistrat cele mai mici note în cadrul simulărilor de anul acesta. Doar 30,4% dintre elevii care au participat la simularea Evaluării Naţionale au reuşit să obţină o notă peste 5 la matematică. Ieri, elevii au fost însă de altă părere, majoritatea susţinând că subiectele au fost mai uşoare decât la simulare şi că s-au descurcat onorabil.

Aşteptaţi de părinţii nerăbdători şi emoţionaţi, absolvenţii de la Şcoala nr. 157 „Ion Dumitriu” din Bucureşti au ieşit cu zâmbetul pe buze din sălile de clasă. „Voi lua cu siguranţă mai mult decât la limba română”.

„Tu cum ai rezolvat? Super! Înseamnă că am făcut bine”, izbucneşte un elev care se consultă cu colegii la intrarea în Şcoala 195, din sectorul 3. „Toţi suntem de părere că a fost mult mai uşor la matematică decât la simulări şi, cu singuranţă, mult mai uşor decât la proba de română, de luni”, povesteau tinerii. Măsura versului din poezia lui Minulescu şi întâmplarea din timpul întâlnirii cu un scriitor contemporan au dat cele mai mari bătăi de cap la proba de limba română.

Dacă elevii au susţinut entuziasmaţi că subiectele au fost uşoare, dascălii sunt de altă părere. Profesorul de matematică Aurel Pasăre, de la Şcoala Generală Poeni, din judeţul Teleorman, o şcoală care an de an trimite elevi la liceele de top bucureştene, e de părere că subiectele nu au fost deloc uşoare: „Până la nota 7, subiectele au fost la fel ca la simulare. La ultimul punct a fost ceva mai greuţ, vorbesc acum pentru elevii de nivel mediu“.

Avantaj pentru cei buni

„Prin subiectele propuse, se vor departaja elevii foarte buni, care au deja obişnuinţa de lucru în domeniul matematicii, putere de concentrare şi intuire a subtilităţilor ştiinţifice”, crede şi profesorul Camelia Gavrilă, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi.

Primele rezultate vor fi afişate mâine

Acesta este al treilea an în care elevii susţin examenele Evaluării Naţionale în săli supravegheate video. Rezultatele parţiale vor fi afişate vineri, 27 iunie, iar cele finale, după contestaţii, vor fi afişate în data de 1 iulie. Anul acesta, examenul va reprezenta 75% din media de admitere la liceu, comparativ cu anii trecuţi, când reprezenta doar 50%. Atât părinţii, cât şi elevii au comentat referitor la ponderea de 75% că: „este un lucru foarte bun, o decizie corectă“.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Educaţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate