Editura Evenimentul si Capital

MĂRTURIE CUTREMURĂTOARE: Jurnalistul Laurent Léger, supraviețuitor în atacul de la Charlie Hebdo: "Eu încă mă întreb cum am reușit să scap cu viață "

Jurnalistul Laurent Léger se afla în ședință de sumar de la Charlie Hebdo în momentul atacului
Autor: | | 1 Comentarii | 3767 Vizualizari

Jurnalistul Laurent Léger se afla în ședință de sumar de la Charlie Hebdo în momentul atacului. El a stat ascuns sub o masă și a văzut cum colegii săi din reacție au fost împușcați de cei doi agresori.

Interviu cutremurător cu unul dintre caricaturiștii revistei Charlie Hebdo. De ce nu era în redacţie în timpul atacului | VIDEO


"Eu încă mă întreb cum am reușit să scap cu viață", a mărturisit Laurent Léger, pentru radio France Info.

CLICK AICI PENTRU A ASCULTA ÎNREGISTRAREA

"La început am crezut că au fost pocnitori. Încă nu pot să cred", a spus el. "Apoi am auzit pași", a povestit Laurent Léger.

Mărturiile sale sunt cutremurătoare, teroriștii au tras în oameni fără nicio apărare, fără ca măcar să clipească. Apoi au căutat și eventualii supraviețuitori, pentru ca să ucidă cât mai mulți jurnaliști.

"Ușa s-a deschis. Un individ a țâșnit strigând "Allahu Akbar". Arăta ca cineva GIGN (nr. unitate de elită a jandarmeriei) și RAID (nr. unitate de elită din poliție). Avea cagulă și era îmbrăcat tot în negru. Ținea arma cu ambele mâini", a relatat reporterul revistei Charlie Hebdo. 

"La un moment dat a pronunțat numele Charb", "A plecat lăsând în urmă miros de praf de pușcă... În câteva secunde au pus pus pe toată lumea la pământ. Au tras în mulțime", a adăugat Laurent Léger.

"Din fericire, am fost în stare să mă arunc sub o masă, într-un colț. Colegii mei au căzut secerați. La început nu știam despre ce este vorba. Am văzut totul în doar câteva secunde. Apoi am realizat că n-a fost o glumă", a povestit jurnalistul. 

"Am stat ghemuit acolo. Îmi doream să fiu oriunde în altă parte. Am auzit o explozie, iar apoi brusc s-a lăsat tăcerea. A fost fost o tăcere lungă ...", a rememorat ziaristul clipele de coșmar.

Numai o minune a făcut ca să nu fie auzit: "Am auzit pașii. Mi-am dat seama că el era. S-a întors". "Dar camera era prea mică și nu mă putea vedea", a explicat Laurent Léger.

El a povestit că abia după ce a ieșit teroristul din încăpere și a schimbat câteva cuvinte cu o altă persoană a conștientizat că nu este vorba doar de un individ: "Atunci am realizat că erau doi".

"L-am auzit spunând că el nu a ucis femei. Cu toate acestea, nu a fost doar un om omărât în sala de consiliu", a punctat jurnalistul.

Laurent Léger a descris haosul de după atac. "Am crezut că au de gând să răscolească toată reacția să afle dacă mai există supraviețuitori. Apoi au plecat. Au existat unii supraviețuitori. Este o aberație. Este ireal ce s-a întâmplat", a adăugat Laurent Léger.

"Nu înțelegem cum s-a putut întâmpla asta în inima Parisului, într-un ziar", a mai spus Léger.

Loading...
Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Internaţional

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate