Manuela Mitrea propune interzicerea fumatului în restaurante şi discoteci

Manuela Mitrea propune interzicerea fumatului în restaurante şi discoteci

Deputatul PSD Manuela Mitrea a depus o iniţiativă legislativă prin care fumatul va fi interzis în baruri, restaurante, cluburi şi discoteci.

Manuela Mitrea propune modificare legii prin care se reglementează fumatul în spaţiile publice în sensul interzicerii totale a consumului de tutun "Principalul obiectiv al acestui proiect este interzicerea totală în toate spaţiile închise şi acoperite de folosinţă colectivă, dar şi în incinta instituţiilor academice şi de educaţie", se arată în expunerea de motive a propunerii legislative pe care deputatul PSD a depus-o.

Manuela Mitrea aduce drept argumente şi măsurile luate împotriva fumantului de anumite ţării din Uniunea Europeană. “România trebuie să se alăture ţărilor din Uniunea Europeană care au luat măsuri similare, precum Belgia, Bulgaria, Estonia, Finlanda, Grecia, Irlanda, Letonia, Lituania, Luxemburg, Marea Britanie, Polonia sau Spania. O altă ţară europeană, nemembră a Uniunii, cu o legislaţie similară este Norvegia", a mai explicat deputatul PSD. Legea în vigoare prevede că "fumatul (în locuri publice închise) este permis în spaţii special amenajate pentru fumat, cu respectarea următoarelor condiţii obligatorii: a) să fie construite astfel încât să deservească fumatul şi să nu permită pătrunderea aerului viciat în spaţiile publice închise; b) să fie ventilate, dotate cu scrumiere şi extinctoare şi să fie amenajate în conformitate cu prevederile legale în vigoare privind prevenirea şi stingerea incendiilor; c) să fie marcate, la loc vizibil, cu unul dintre următoarele indicatoare prin care să se indice: «Spaţiu pentru fumători», «Loc pentru fumat», «Camera de fumat», «încăpere în care este permis fumatul», astfel încât orice persoană să poata fi avizată de faptul că numai în acel spaţiu se poate fuma".

Manuela Mitrea este soţia lui Miron Mitrea, fost secretar general al PSD.

Ne puteți urmări și pe Google News

Participă la DEZBATEREA EVZ:

  • Ar trebui interzis total fumatul în locurile publice?