Editura Evenimentul si Capital

Managerul Spitalului Colentina și-a dat DEMISIA! Primarul Gabriela Firea va numi un nou interimar. Neurochirurgii nu renunță la demisie

Silvi Ifrim
Autor: | | 8 Comentarii | 3436 Vizualizari

Managerul Spitalului Colentina din Capitală, Silvi Ifrim, și-a dat demisia de onoare, la două zile după ce doi reputați medici neurochirurgi au ales să părăsească spitalul. În acest moment, toate spitalele girate de Primăria Capitalei sunt conduse de manageri interimari. Ionuț Gobej și Dorin Bica, cei doi neurochirurgi care au decis luni să plece din Colentina, nu renunță la demisie

UPDATE ora 13.20: După ce i-a acceptat demisia de onoare lui Silvi Ifrim, primarul general al Capitalei, Gabriel Firea, a decis să ia și alte măsuri legate de neregulilșe semnalate de cei neurochirurgi care au demisionat luni (Ionuț Gobej și Dorin Bica). În primul rând, concursul organizat pe „repede-înainte” pentru șefia secției de Neurochirurgie de la Colentina va fi anulat! Așa cum EVZ a arătat anterior, ca să poată controla Secția de Neurochirurgie, conducerea Colentinei îl „convinsese” pe ortopedul și traumatologul Mihai Măgureanu, să demisioneze de la conducerea ei. Rapid, sperând să nu se facă vâlvă, aceeași conducere a organizat un concurs, la care s-a înscris un singur candidat, dr Mihai Popescu, care venea de la Spitalul Județean Pitești. Candidatura i-a fost admisă fără probleme. Culmea, secția pe care acesta a condus-o la Pitești era în mare impas, pentru că rămăsese doar cu un singur medic - șeful Mihai Popescu - după ce restul deciseseră să plece peste hotare, după cum relatează Jurnalul de Argeș. Gabriela Firea a anunțat, însă, că anulează concursul la care unic candidat era neurochirurgul din Pitești.

În ceea ce priveşte sincopele apărute în cadrul achiziţiilor de materiale sanitare, semnalate în demisia neurochirurgilor Ionuț Gobej și Dorin Bica, edilul a precizat că a cerut un transfer interinstituţional şi că a vorbit cu managerul Spitalului Sfânta Maria, Narcis Copcă, care a transferat materialele necesare astfel încât, în acest moment, operaţiile în Spitalul Colentina se pot desfăşura fără probleme, notează Mediafax.

Legat de concursurile pe care le va organiza pentru ocuparea celor 19 funcții de manager la spitalele din București subordonate Primăriei capitalei, Gabriela Firea a dat asigurări că, din comisiile care îi intervievează şi care analizeză dosarele candidaţilor nu fac parte reprezentanţi ai partidelor politice.

„Sunt comisii profesionale, stabilite conform legii, aşa cum se întâmplă pentru spitalele din toată ţara, din care fac parte reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, ai Universităţii de Medicină şi Farmacie, ai Academiei de Studii Economice, deci nu sunt criterii politice”, a conchis Firea.

UPDATE ora 12.56: Dr. Rodica Olteanu, care demisionase recent din funcția de director medical al Spitalului Colentina a revenit în funcție, a mai anunțat Gabriela Firea.

„Doamna doctor Rodica Olteanu a acceptat poziția de director medical, ea își dăduse demisia acum două săptămâni, va reveni pe poziție, voi semna dispoziția de primar general. Are o relație extraordinară cu toți medicii din Spitalul Colentina, dar nu ne interesează neapărat acest aspect, care este foarte important, ci faptul că printr-o comunicare foarte bună între conducerea spitalului și medici, de fapt, cei care câștigă sunt pacienții", a spus Gabriela Firea.

UPDATE ora 12.39:

Neurochirurgul Ionuț Gobej care a participat la întâlnirea cu primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat în urmă cu câteva minute, că atât el cât și colegul său dr. Dorin Bica nu renunță la demisie, „pentru că este o chestiune de onoare”. El a spus că toți pacienții săi au fost sau vor fi preluați de colegi, dar că „dacă mi se va da voi, voi veni să ajut oricând este nevoie”.

„Nu revenim asupra decizie de demisie pentru că este o chetsiune de onoare pentru noi”, a spus Ionuț Gobej, care le-a dat și o veste bună colegilor săi din sistemul sanitar: „orele suplimentare din spitale vor fi plătite, nu doar la Colentina, ci în toate spitalele”.

fapt subliniat și de Gabriela Firea, care a cerut ajutor legal din partea Guvernului astfel încât primăriile să poată plăti orele suplimentare efectuate de medici şi de asistenţi.

"Vreau să rog Guvernul României, pe domnul prim-ministru care cu siguranţă este sensibil la acest domeniu şi a dovedit acest lucru, precum şi pe domnul ministru al Sănătăţii, să se creeze posibilitatea legală astfel încât primăriile, inclusiv Primăria Generală, să poată să plătească aceste ore suplimentare pentru medicii şi asistenţii care sunt nevoiţi să rămână mai multe ore într-o operaţie sau peste program. Cred că toate spitalele mari din România sunt în oraşe dezvoltate, în municipii, iar primăriile pot să suporte această cheltuială. Nu văd o altă soluţie în acest moment", a arătat primarul general al Capitalei.

El a arătat și că prim demisia managerul interimat Silvi Ifrim „s-au creat premisele rezolvării crizei existente de prea mult timp la Colentina”

ora12.30: Medicul neurochirurg Ionuţ Gobej a anunţat luni că, alături de colegul său Dorin Bică, a demisionat din funcţia deţinută la Spitalul Colentina, arătând că în ultimele opt luni Secţia de Neurochirurgie a refuzat 60 de pacienţi din cauza lipsei de personal, consumabile şi medicamente şi a programului operator restricţionat.

Drept urmare, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea s-a întâlnit cu cei doi neurochirurgi în speranța că ii va face să se răzgândească. Cum n-a reușit, edilul Bucureștiului a convocat-o pe Silvi Ifrim, manager interimar de 8 luni la Colentina, la discuții. Iar în urma acestora a venit surpriza:

„Am acceptat demisia de onoare a doamnei manager Silvi Ifrim, care a pus mai presus de opinia domniei sale interesul pacienţilor şi a Spitalului Colentina. Mi-a spus că, deşi a acţionat cu foarte multă corectitudine şi onestitate în actul managerial, faptul că s-a ajuns la o astfel de situaţie tensionată, preferă să se retragă pentru a nu mai fi o sursă de tensiune. I-am acceptat demisia de onoare”, a arătat edilul-șef al Capitalei.

„Voi face mai multe interviuri și mâine voi anunța numele persoanei care va prelua interimar postul de manager al Spitalului Clinic Colentina”, a spus miercuri, Gabriela Firea.

În acest moment, toate cele 19 spitale din subordinea Primăriei generale sunt conduse de manageri interimari. Primarul general a anunțat că vor fi organizate, chiar luna aceasta, concursuri pentru ocuparea de drept a posturilor de manager.
Stirile zilei

Alte articole din categoria: Sănătate

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate

X