Editura Evenimentul si Capital

ABERAŢII din manualele de RELIGIE: Dacă bați mingea pe stradă, nu te închini când treci prin fața unei biserici sau practici yoga, te calcă mașina sau cazi la pat, bolnav

Până acum, mai puțin de jumătate din totalul părinților care au elevi la școală au depus cerere pentru studierea Religiei FOTO: EVZ
Autor: | | 37 Comentarii | 3198 Vizualizari

Vineri, 6 martie, este ultima zi în care părinții elevilor care doresc să studieze Religia la școală mai pot depune cereri în acest sens la instituțiile unde învață copiii lor. Cererile sunt valabile doar pentru acest semestru, din toamnă ministerul urmând să stabilească o altă variantă.

Bătălia pro și contra orei de religie a început să semene cu o adevărată campanie electorală, în aceste zile premergătoare deadline-ului pentru depunerea cererilor de studiu la secretariatele instituțiilor școlare. Biserica Ortodoxă Română (BOR) a făcut apel la artileria grea, recrutând personalități culturale și vedete TV care să le apere cauza, în timp ce adversarii ei s-au năpustit cu comunicate de presă care mai de care mai urzicate, acuzând lezarea dreptului la liberă expresie. Călugării de la Mânăstirea Sihăstria Putnei, Suceava, au avut chiar ideea inițierii unui concurs, cu premii în bani, pentru cel mai frumos eseu în care copiii care îndrăgesc ora de Religie să explice de ce este ea importantă.

Până marți, 1.405.000 de elevi au completat cerere pentru studiul acestei materii, dintr-un total de 3.100.000, adică mai puțin de jumătate, conform subsecretarului de stat în Ministerul Educației, Liliana Preoteasa. Vineri, 6 martie, este ultimul termen până la care pot fi depuse la secretariatele instituțiilor școlare cererile de studiu pentru acest an.


De ce este Biserica Ortodoxă atât de agresivă în privința orei de religie?


Diriginții vor cereri și de la cei care refuză religia

În multe situații, diriginții și directorii le cer și părinților care refuză studiul Religiei să completeze cereri de mână cu opțiunea pe care o au, deși nu există nicio bază legală. Potrivit reprezentanților Ministerului Educației, după ce Parlamentul va decide modificarea Legii Educației în urma deciziei Curții, la nivelul ministerului se va elabora o metodologie care va stabili cum se va studia Religia în următorii ani școlari.

Ce conțin manualele de Religie

Cuprinsul manualelor de religie a fost subiect de controversă de-a lungul anilor. ONGuri din sfera societății civile au semnalat că, indiferent de cult, manualele de Religie utilizate în școlile de stat bagă spaima în elevi, induc intoleranța față de alte religii, sunt pline de violență și atrocități, atrăgând atenția că este nevoie de o schimbare majoră și rapidă a acestor conținuturi.

De exemplu, li se spune copiilor că, în situația în care nu sunt cuminți și nu îndeplinesc voia Domnului, vor fi pedepsiți.


Conținutul manualelor și slaba pregătire a profesorilor i-au determinat pe mulți părinți să renunțe la această materie


Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate