Editura Evenimentul si Capital

Liceenii s-au întrecut în artă, la Braşov

Liceenii talentati au scri spoeyii si au facut fotografii frumoase
Autor: | | 0 Comentarii | 138 Vizualizari

S-a încheiat cea de-a 14-a ediție a celui mai mare concurs de arte pentru liceenii din România, LicArt, condus de jurnalistul și scriitorul Radu Herjeu.

Ca în fiecare an, finaliștii celor două secțiuni, Poezie și Fotografie, au petrecut o săptămână în Tabăra de Creație de la Poiana Brașov, organizată cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului. Aici, utilul s-a lăsat împletit cu plăcutul, la numeroasele workshopuri susținute de poetul Răzvan Țupa și fotografii Vlad Eftenie, Dan Beșliu și Ionuț Stoica, în cele câteva excursii tematice și în numeroasele concursuri interdisciplinare. 

La finalul taberei au fost anunțați și câștigătorii actualei ediții LicArt. La Fotografie, cele patru premii, în valoare de 1500 de lei fiecare, au mers la Andrei Arion (Aleșd) - fotografie alb-negru, Costin Fetic (Buzău) - fotografie portret, Patricia Hilbert (Baia Mare) - fotografie diversă, Ioana Sanda (Tg. Mureș) - serie fotografică. La poezie, premiul I a revenit lui Mihnea Bâlici (Piatra Neamț). El a  fost urmat pe podium de Mircea-Andrei Florea (București) (premiul II - 700 de lei) și Costel Onofraș (Sibiu) (premiul III - 500 de lei). Premiul pentru cea mai bună serie poetică (600 de lei) a ajuns la Suceava, prin Cosmina Ștefania Oniciuc. 

Marile Jurii la cele două secțiuni au fost formate din personalități marcante din domeniile respective: poeții Răzvan Țupa, Radu Vancu și criticul Paul Cernat, respectiv fotografii Vadim Ghirdă, Vlad Eftenie și Bogdan Panait.  La ediția a 14-a a LicArt s-au înscris 832 de liceeni la secțíunea Fotografie și 427 la Poezie. Valoarea totală a premiilor (neincluzând Tabăra) a fost de 15.000 de lei.  În curând va începe ediția aniversară, a 15-a, a celui mai mare concurs de arte din România, LicArt. afirmare a valorii, in care tinerii se pot exprima, pot comunica, pot fi recunoscuti si intelesi.  LicArt este organizat de Clubul Nouă ne Pasă, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Ministerul Tineretului.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Social

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate