L-a făcut KO pe Bute la Mondialul din 2003

L-a făcut KO pe Bute la Mondialul din 2003

În urmă cu unsprezece ani, Golovkin a reușit să se impună și în fața românului Lucian Bute . În sferturile de finală ale Campionatului Mondial din Thailanda, kazahul l-a doborât pe boxerul român în urma unui KO.

„Bute e un sportiv grozav”

În 2012, Gennady a acordat un interviu pentru EVZ și a rememorat întâlnirea cu Lucian. La finalul acelei competiții, pugilistul din Pechea a trecut la profesioniști.

„Țin minte că a fost un meci extrem de greu. Lucian a lovit bine. A fost o luptă strânsă până în momentul în care am trimis acea directă de dreapta foarte puternică. A fost, fără doar și poate, cel mai dificil test pentru mine la acele Campionate Mondiale. M-am luptat apoi cu alţi doi pugilişti valoroşi, înainte să cuceresc medalia de aur, însă cel mai important meci de la Bangkok a fost cel cu Bute, pe care l-am câştigat prin knockout. Pentru mine nu contează că eram amândoi amatori atunci. El avea multe calităţi deosebite şi în urmă cu 11 ani. Lucian e un sportiv grozav. Așa a fost și când era amator, așa este și acum”, a povestit Gennady Golovkin, unul dintre cei mai importanți boxeri ai lumii.

Ne puteți urmări și pe Google News