Editura Evenimentul si Capital

Klaus Iohannis și Dacian Cioloș s-a întâlnit azi în Parcul Carol

Autor: | | 0 Comentarii | 302 Vizualizari

Președintele Klaus Iohannis și premierul Dacian Cioloș au participat astăzi la ceremonia dedicată marcării a 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial, organizată în Parcul Carol.

"Într-o perioadă în care Uniunea Europeană este privită de unii cu scepticism, iar valorile sale sunt puse uneori la îndoială sub tentaţia populismului, radicalismului sau demagogiei, comemorarea Marelui Război aduce cel mai puternic argument în favoarea proiectului european. Acesta ne-a oferit mai mult de 70 de ani de pace. Nu întâmplător, Uniunea Europeană s-a născut chiar în locul tranşeelor de acum un secol. Ea este cel mai amplu proiect politic şi cultural de înţelegere şi dialog între europeni, ca alternativă la ură şi dezbinare, un angajament de solidaritate, unitate şi coerenţă în faţa problemelor externe şi interne cu care se confruntă", a spus şeful statului, la ceremonia desfăşurată la Memorialul Eroilor Neamului din Parcul Carol I. 

La rândul său, premierul Dacian Cioloş consideră că moştenirea lăsată de eroii Războiului pentru Întregire trebuie păstrată, îngrijită şi respectată de urmaşi şi îndeamnă la acţiune, pentru ca toţi cei care s-au sacrificat să fie răsplătiţi nu doar prin gânduri pioase, ci mai ales prin fapte.  "Astăzi, când marcăm un secol de la intrarea României în Marele Război, trebuie să reflectăm cu toţii mai mult ca oricând la acest moment, dar şi să acţionăm astfel încât toţi cei care s-au sacrificat să fie răsplătiţi nu doar prin gânduri pioase, ci mai ales prin fapte. Moştenirea lăsată de eroii Războiului pentru Întregire trebuie păstrată, îngrijită şi respectată de urmaşi. O Românie modernă şi prosperă, care ştie să-şi respecte cu adevărat eroii, prin gânduri şi fapte, a fost şi este visul şi dorinţa fiecăruia dintre soldaţii români care au plecat, pleacă sau vor pleca la luptă oriunde îi trimite ţara. Adâncă recunoştinţă şi glorie eternă eroilor căzuţi şi veteranilor de război", a afirmat Dacian Cioloş, la festivităţile din Parcul Carol, dedicate împlinirea a 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial.  Premierul a elogiat sacrificiul sutelor de mii de eroi căzuţi în luptele care au făcut posibilă existenţa naţiunii române.   

Loading...
Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate