Judecătoare pusă să măture străzile pentru că a ucis, din culpă, un bărbat

Judecătoare pusă să măture străzile pentru că a ucis, din culpă,  un bărbat

O judecătoare a fost condamanată pentru ucidere din culpă la muncă în folosul comunității și la o pedeapsă cu suspendare. Femeria, magistrat în cadrul Curții de Apel Alba Iulia, a accidentat pe trecerea de pietoni un bărbat. Cîteva zile mai târziu acesta a decedat. După mai mulți ani de procese acesta a fost condamnată de colegii din Cluj la doi ani de închsioare, cu suspendare și a fost obligată, prin sentință, la muncă în folosul comunității.

Judecătoarea Cristina Nicoară de la secţia civilă de la Curtea de Apel Alba Iulia a fost condamnată de o instanţă de la Curtea de Apel Cluj la 2 ani inchisoare cu suspendare pentru accidentul rutier din aprilie 2014, când a lovit un bărbat pe o trecere de pietoni din Alba Iulia. Victima a decedat ulterior la spital. La momentul accidentului, Nicoară era vicepreşedintele CA Alba, scriu cei de la site-ul clujust.ro

Sentinţa CA Cluj:

"Condamna inculpata Nicoară Cristina Gheorghina pentru comiterea infractiunii de ucidere din culpa prev. de art.192 alin 1 si 2 Cp la pedeapsa de 2 ani inchisoa•e.

Ne puteți urmări și pe Google News

Conform art.91, 92 Cp dispune suspendarea sub supraveghere a pedepsei anterioare mentionate pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani.

In baza art. 93 alin. 1 Cp, pe durata termenului de supraveglere inculpata NCG va respecta următoarele măsuri de supraveghere:

a) să se prezinte la serviciul de probațiune Alba la datele fixate de acesta

b) să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravezherea sa;

c) să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile;

d) să comunice schimbarea locului de muncă;

e) să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență.

Conform art.93 alin.2 cp obligă inculpata să frecventeze un program de de reintegrare socială derulat de către serviciul de probațiune sau organizat în colaborare cu instituții din comunitate.

In baza art. 93 alin. 3 Cp, pe durata termenului de supraveghere inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioada de 80 zile la Primaria municipiului Alba Iulia sau Biblioteca Județeana Alba."

De asemenea, instanța a obligat partea responsabilă civilmente SC Unita Asigurări SA la plata sumei de 7.912,76 lei reprezentând cheltuieli de spitalizare avansate de catre partea civila Spitalul Județean de Urgenţă Alba Iulia.

Judecătoarea a fost pusă la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat în cursul urmăririi penale și a judecării fondului în cuantum de 2.000 lei.

Sentinţa poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. ”