Editura Evenimentul si Capital

Învăţăturile IPS Teodosie către părinţi:” Cine ar renunţa la ora de Religie, ar mutila propriul copil”

Autor: | | 22 Comentarii | 767 Vizualizari

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, transmite, într-un mesaj adresat părinţilor, cât de importantă este ora de Religie în şcoli. Înaltul ierarh consideră că valorile religioase trebuie împărtăşite copiilor, felicitându-i pe părinţii care susţin menţinerea orei de Religie.

„Ora de Religie este cea mai valoroasă recuperare a Bisericii pentru că întotdeauna Biserica a educat copiii, şi şcoala s-a născut în tinda Bisericii. Această recuperare trebuie să nu fie pierdută, pentru că, aşa cum ne formăm copiii, aşa vor fi cetăţenii de mâine. Copiii sunt cei mai receptivi la tot ceea ce le împărtăşim, tocmai de aceea trebuie să împărtăşească valorile religioase”, cuvântează IPS Teodosie.

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, încearcă să explice că la orele de religie copiii îşi dezvoltă cultura generală. “Iisus Hristos, care este în centrul orei de Religie, este persoană istorică. Creştinismul a produs o civilizaţie, a produs, cu adevărat o cultură atât de valoroasă, cea mai înaltă valoare culturală în domeniul muzical, în domeniul artei, arhitecturii, în domeniul literaturii. Tocmai de aceea se cuvine să ne creştem copiii în astfel de valori”.

Înaltul ierarh constănţean îi apropie, într-o manieră originală, şi pe părinţii atei. “Cine ar renunţa, dintre părinţi, la ora de Religie ar mutila propriul copil pentru că am ascultat oameni care au spus: nu cred în Dumnezeu, dar copilul îl dau la Religie pentru că acolo nu învaţă decât pozitiv, învaţă să fie mai luminat şi cu un comportament corespunzător societăţii şi oricărui timp”.

La final, IPS Teodosie, optimist, se adresează celor care au luat deja decizia de a accepta ora de Religie în şcoli. “Îi felicit pe toţi cei care îşi menţin, ca părinţi, copiii la ora de Religie şi îi încurajez pe copii să crească cu vârsta şi cu înţelepciunea, întrucât ora de Religie este un liant, Dumnezeu este şi al ştiinţei, dar şi al înţelepciunii. Ora de Religie le creează un orizont al înţelepciunii care, în îngemănare cu ştiinţa, formează personalitatea omului, pornind din copilărie.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate