INCONȘTIENȚĂ LA VOLAN. Zeci de mii de şoferi nu poartă centură de siguranţă

INCONȘTIENȚĂ LA VOLAN. Zeci de mii de şoferi nu poartă centură de siguranţă

O acțiune a Poliției Rutiere a scos la iveală faptul că zeci de mii de șoferi, dar și pasageri, nu se „obosesc” să își pună centura de siguranță. Numai într-o săptămână au fost amendate peste 32.000 de persoane.

Pe parcursul a şapte zile, în perioada 10-16 martie a avut loc o acţiune de verificare a respectării normelor referitoare la purtarea centurii de siguranţă la nivel naţional. Acţiunea a fost coordonată de Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. „Operațiunea  centura” a fost declanșată,  concomitant, în toate cele 27 de state membre ale Organizaţiei Poliţiştilor Rutiere din Europa. În acest mod, poliţiştii au vrut să le atragă atenţia că, în cazul unui accident, centura de siguranţă le poate salva viața.

Acțiunea de săptămâna trecută a scos la ivreală inconştienţa multora dintre şoferi şi pasageri care neglijează utilizarea centurii de siguranţă. Polițiștii de la Rutieră au aplicat, în toată țara, 32.796 de amenzi. Centura e obligatorie și pentru copii

În urma acestor constatări, Poliția Română le transmit șoferilor și pasagerilor unele recomandări ce le pot salva viața:

Ne puteți urmări și pe Google News

■ Utilizaţi centura de siguranţă chiar şi la deplasarea pe distanţe mai scurte de drum!

■ La transportarea copiilor sub 12 ani, folosiţi dispozitivele suplimentare de siguranţă şi aşezaţi copiii doar pe bancheta din spate a autovehiculului! În cazul copiilor sub 12 ani, riscurile sunt mult mai mari, şi de aceea se folosesc dispozitive suplimentare de siguranţă şi aceştia sunt aşezaţi doar pe bancheta din spate.     (A contribuit Adriana Dragu)