Editura Evenimentul si Capital

SINGUR şi ABĂTUT. Imagine RARĂ cu GABRIEL OPREA. Generalul a fost fotografiat în BANCA ACUZAŢILOR, în sala de la ICCJ, în așteptarea primului termen de judecată. Ce a spus fostul vicepremier după proces

Gabriel Oprea, în fața statului de drept!
Autor: | | 7 Comentarii | 3792 Vizualizari

Imagine rară cu Gabriel Oprea. Fostul vice prim-ministru a fost fotografiat în incinta sălii de judecată în așteptarea primului termen al procesului.

UPDATE  La ieșirea din sala de judecată ICCJ, fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea a declarat că achiziționarea respectivelor automobile a fost făcută doar din rațiuni practice: "În timpul mandatului meu s-au luat 5.000 de maşini, legal. Nu s-au mai cumpărat de mai bine de 10 ani. Sunt un om care am respectat legea, întotdeauna mi-am făcut şi am să-mi fac datoria.''

Jurnalistul "Adevărul" Ionel Stoica a publicat astăzi pe contul său de Facebook o imagine rară: Gabriel Oprea, fostul vice prim-ministru, stând singur în sala de judecată a ICCJ, în așteptarea începerii primului termen al procesului în care este acuzat de DNA de  abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

 

În acest dosar au mai fost trimiși în judecată: Gheorghe Nicolae, chestor principal de poliţie, la data faptelor şef al DIPI, pentru complicitate la abuz în serviciu şi pentru două infracţiuni de deturnare de fonduri, dintre care una în formă continuată, Gabriel-Nicolae Pavel, comisar şef de poliţie, la data faptei şef al Serviciului Juridic din DIPI, pentru complicitate la abuz în serviciu, Nelu Zărnică, chestor principal, subsecretar de stat la data faptei, şi Marian-Dănuţ Iacob, comisar şef de poliţie, şeful unei structuri administrative la data faptei, ambii pentru deturnare de fonduri, în formă continuată. Potrivit DNA, Oprea, cu ajutorul lui Nicolae şi Pavel, a dispus suplimentarea cu suma de 410.000 lei a fondurilor pentru cheltuieli operative ale DIPI şi a aprobat achiziţia unui autoturism Audi A8, în scopul declarat al asigurării protecţiei demnitarilor. "Acest lucru s-a realizat cu încălcarea prevederilor legale care limitează achiziţionarea autovehiculelor din fondurile operative ale Ministerului Afacerilor Interne strict la situaţii legate de folosirea lor în activităţi de urmărire penală a infracţiunilor de corupţie. Ca urmare a încălcării atribuţiilor de serviciu, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 410.000 lei, iar DIPI a beneficiat de dotarea cu bunurile respective, în valoare de 91.295,73 euro, folosul fiind necuvenit în raport cu destinaţia legală a fondurilor operative", susţin procurorii. DNA precizează că, în perioada 21 august - octombrie 2015, Gheorghe Nicolae a schimbat destinaţia resurselor materiale alocate instituţiei publice pe care o conducea, respectiv a autoturismului Audi A8 achiziţionat din fonduri operative în mod conspirat, pentru folosinţa personală şi exclusivă a ministrului de Interne în funcţie Gabriel Oprea. De asemenea, în perioada 2014 - 2015, acelaşi inculpat, în mod repetat, a aprobat mai multe rapoarte prin care a fost schimbată destinaţia unei alte sume, şi anume de peste 238.000 lei, alocată instituţiei pentru fonduri operative, în scopul efectuării unor cheltuieli de protocol ori pentru înzestrarea instituţiei, care nu au fost circumscrise activităţilor, acţiunilor sau misiunilor cu caracter informativ-operative. "În aceeaşi manieră au procedat şi inculpaţii Zărnică şi Iacob, în calitate de ordonatori de credite în DIPI, care au întocmit rapoarte prin care a fost schimbată destinaţia sumei de 9.398 lei, respectiv 4.955,51 lei", au mai constatat anchetatorii. Procurorii au instituit măsura sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri ce aparţin lui Oprea, Nicolae şi Pavel, până la concurenţa sumei de 410.000 lei, în vederea recuperării pagubei produse.

 

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate