Editura Evenimentul si Capital

EVZ 25 ani

Jumătate din ţară, sub COD GALBEN. Mii de persoane din Argeş, Dâmboviţa, Prahova şi Vâlcea, fără curent. VEZI unde zăpada a ridicat cele mai mari probleme

Iarna face ravagii în toată ţara
Autor: | | 1 Comentarii | 757 Vizualizari

Pe toate drumurile din ţară se circulă cu dificultate, în condiţii de iarmă, anunţă poliţiştii centrului Infotrafic din poliţia Română. În Bucureşti, după prima ninsoare mai consistentă, multe semafoare sunt defecte. În judeţele Argeş, Dâmboviţa, Prahova şi Vâlcea, mii de consumatori nu sunt alimentaţi cu energie electrică din cauza avariilor produse pe reţelele de alimentare cu electricitate ca urmare a căderilor masive de zăpadă.

UPDATE ora 21.00 . Aproximativ 3.000 de abonaţi din judeţele Prahova, Argeş, Dâmboviţa şi Vâlcea nu beneficiază de curent electric, marţi seară, din cauza avariilor produse pe reţeaua de alimentare cu electricitat.

Cea mai gravă situaţie se înregistrează în judeţul Prahova, unde la ora transmiterii acestei ştiri un număr de 1.470 de familii nu au curent electric.Cele mai multe accidente de circulaţie care s-au petrecut astăzi, în ţară, au avut cauză declarată de către şoferi neacordarea vitezei la condiţiile de drum. 

Centrul INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române informează că traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă, iar pe anumite sectoare stratul de zăpadă, amestecat cu material antiderapant, măsoară 1-2 centimetri.

Drum închis în Prahova

Aproape 40 de persoane, între care 14 copii, care rămăseseră înzăpezite marţi pe un drum judeţean între localităţile Fulga şi Mizil, au fost recuperate de echipele de intervenţie.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, pompierii din cadrul ISU Prahova au salvat 37 de persoane, între care 14 copii, care rămăseseră blocate de viscol în mai multe autovehicule, respectiv trei microbuze şi cinci autoturisme, între Fulga şi Mizil.

Astfel, zece copii au fost transportaţi în siguranţă în localitatea de domiciliu, respectiv Fulga, iar 15 adulţi la Mizil, celelalte persoane continuându-şi drumul cu autovehiculele proprii, după ce pompierii au ajutat la deblocarea acestui sector de drum.

Pentru a ajunge la faţa locului, cei 15 pompieri au intervenit cu trei autospeciale şi un vehicul cu şenile în condiţiile în care accesul pe acest sector de drum este unul foarte dificil.


Drum închis în Prahova din cauza viscolului. Zeci de oameni sunt blocaţi de mai multe ore


Traficul este îngreunat pe DN7 Milcoiu (judeţul Vâlcea) - limita cu judeţul Sibiu, DN65C Ciocâltei - Horezu (Vâlcea), DN64 Drăgăşani - Băile Olăneşti (Vâlcea), DN67 Pietrari - Budeşti (Vâlcea), DN56 Craiova - Calafat (Dolj), DN65 Slatina (Olt) - limita cu judeţul Argeş, DN67C Novaci - Rânca (judeţul Gorj), DN66A în zona Valea Cernei (Caraş-Severin), DN12C în zona Lacu Roşu (Harghita), DN13B Praid - Joseni (Harghita), DN13E Zagon - Barcani (Covasna), DN15 în zona Topliţa (Harghita), DN21 şi DN23 (în judeţul Brăila), DN2A, DN2C, DN21 şi DN21A (în judeţul Ialomiţa), DN22A şi DN22F (în judeţul Tulcea).

Bucureştiul şi judeţele Giurgiu, Dâmboviţa, Argeş, Teleorman, Olt, Dolj, Gorj, Vâlcea, Mehedinţi, Caraş-Severin, Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Buzău, Prahova, Vrancea, Bacău, Neamţ, Harghita, Covasna, Braşov, Mureş, Sibiu, Alba, Hunedoara şi Cluj sunt sub avertizare cod galben de ninsori şi vânt până în această seară, la ora 22.00.

Cele mai afectate zone din Capitală sunt Piaţa Presei Libere, Pasajul Mărăşeşti, Bulevardul Barbu Văcărescu, Bulevardul Ştefan cel Mare şi Strada Plevnei.

Semafoare defecte sunt şi la următoarele intersecţii:

- Şos. Iancului - Şos. Pantelimon;

-Bd. Theodor Pallady – str. Nicolae Teclu;

- Str. Obregia – Str. Niţu Vasile;

-Bd. Mărăşti – str. Alex Constantinescu;

-Şos Berceni – str. Ion Iriceanu;

- Bd. Barbu Vacarescu – str. Fabrica de glucoză;

Bucureştiul şi alte 27 de judeeţe se află sub avertizare cod galben de ninsori, polei şi viscol, valabilă până în această seară la ora 22. Avertizarea ar putea fi prelungită.

Poliţiştii de la Brigada Rutieră a capitalei anunţă că traficul este deviat în următoarele zone:

- Drumul Taberei, între str. Valea Argeşului şi str. Valea Ialomiţei – lucrări metrou;

- bd. Bucureştii Noi, între str. Mitropolit Varlaam – str. Cricovului şi

Intrarea Berheci – Pod Străuleşti (str. Slt. Constantin Godeanu).

 Poliţiştii recomandă şoferilor să circule cu atenţie şi să respecte semnificaţia indicatoarelor montate temporar în zonele menţionate.

De asemenea, agenţii de circulaţie anunţă că se execută lucrări:

- Şos. Iancului şi Şos. Pantelimon;

- Piaţa Hurmuzachi (Pasajul Muncii);

- Piaţa Presei Libere (Pasaj)

 - Piaţa Sudului;

 - Bd. Liviu Rebreanu;

 - Str. Valea Ialomiţei;

 - Str. Râul Doamnei;

 - Şos. Alexandriei.

 ACCIDENTE:

 În ultimele 24 de ore, în Capitală au fost înregistrate 7 accidente rutiere,în urma cărora 5 persoane au fost rănite uşor şi 3 persoană a fost rănită grav.

RECOMANDĂRI

 In caz de ninsoare abundentă , conducatorii auto au obligaţia să nu oprească ori să staţioneze pe traseele pe care se deplasează mijloacele de transport în comun. Prin nerespectarea acestei reguli , orice autovehicul oprit în partea carosabilă devine un obstacol care va impiedica intervenţia mijloacelor de deszăpezire şi desfaşurarea traficului in general ;

 Inainte de a porni la drum , asigurati-vă că parbrizul , geamurile laterale si lunetava asigură o vizibilitate perfectă .De asemenea , trebuie să aveţi in bună stare de funcţionare ştergătoarele şi instalaţia de climatizare şi dezaburire ;

 Prima condiţie a deplasării autovehiculului in deplină siguranţa , este corelarea manierei de condus cu specificul suprafeţei carosabile , in majoritatea cazurilor , umedă si alunecoasă.

Evitaţi bruscarea comenzilor maşinilor şi în special franările şi accelerarile . Folositi cu predilecţie frana de motor care se obţine prin introducerea schimbatorului de viteze dintr-o treaptă superioară intr-o treapta inferioara de viteza ;

 Autovehiculele avand masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone , să fie echipate cu anvelope de iarnă şi lanţuri antiderapante montate pe roţi , in situaţia in care se deplasează pe drumuri publice acoperite cu zapadă , gheaţa sau polei ;

Pietonilor li se recomandă să evite deplasările pe partea carosabilă, în special după lasarea întunericului, să traverseze numai prin locurile special amenajate trecerii pietonilor, după o temeinică asigurare şi la culoarea verde a semaforului electric .


Haos în Bucureşti. Capitala este blocată din cauza ninsorii. Zeci de semafoare nu mai funcţionează


Accident în Argeş

Şoferul unui microbuz a pierdut controlul volanului, iar autovehiculul s-a răsturnat şi a căzut într-o râpă de trei metri. Nouă persoane au fost rănite, ele primind îngrijiri medicale la faţa locului. Traficul nu a fost restricţionat, accidentul petrecându-se în afara carosabilului.


Accident în Argeş din pricina poleiului. Nouă persoane au fost rănite


Accident în Vrancea

Centrul INFOTRAFIC a anunţat că, la ora 08.45, pe DN2E85, între localităţile Focşani şi Rămnicu Sărat, pe raza comunei Urecheşti, s-a produs un accident rutier în care au fost implicate trei autotrenuri. Un alt accident a fost anunţat la ora 10.35, tot pe DN2E85, la kilometrul 163, în afara localităţii Dumbrăveni, în care au fost implicate două tiruri.

Traficul pe DN2 este blocat, informează Centrul INFOTRAFIC. Poliţiştii anunţă că se circulă în condiţii de iarnă, iar pe anumite sectoare stratul de zăpadă, amestecat cu material antiderapant, măsoară 1-2 centimetri.


Accidente rutiere în Vrancea din cauza poleiului. Cinci TIR-uri au derapat


Accident în Chiajna

Un alt accident cauzat de polei s-a produs în Chiajna. Claudia Burada, purtătorul de cuvânt al IPJ Ilfov, a declarat pentru EVZ că accidentul a avut loc la ora 7:30, din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum. O autilitară cu patru muncitori a intrat pe contrasens şi s-a oprit în curtea unei firme, într-o groapă. Cei patru pasageri au transportaţi cu patru ambulanţe, doi la Spitalul Elias şi ceilalţi doi la Spitalul Municipal.


Accident cu patru răniţi în Chiajna

Unde ne informăm înainte de a pleca la drum

Deocamdată poliţiştii nu au informaţii despre starea de sănătate a pasagerilor. Şoferul autoutilitarei a fost testat cu etilotestul, iar rezultatul a fost negativ.

Având în vedere faptul că Administraţia Naţională de Meteorologie a emis un mesaj de atenţionare cu cod galben, referitor la precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare, până astăzi, la ora 22:00 (http://www.meteoromania.ro/anm/?page_id=92), poliţiştii le recomandă şoferilor să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă, să adapteze viteza în funcţie de starea carosabilului, să nu bruscheze comenzile autovehiculului şi să utilizeze frâna de motor înainte a intra în curbe şi la coborârea pantelor.

De asemenea, din cauza ploilor abundente şi a temperaturilor scazute, poate apărea fenomenul de spălare a materialelor antiderapante împrăştiate pe partea carosabilă a drumurilor naţionale şi a sectoarelor de autostrăzi. În unele zone există posibilitatea ca pe anumite sectoare să alterneze suprafeţe lunecoase cu suprafeţe umede, anunţă CNADNR.

De asemenea, împotriva depunerii poleiului şi a zăpezii pe suprafaţa părţii carosabile se acţionează pe întreaga reţea de drumuri naţionale şi autostrăzi cu utilaje de deszăpezire şi materiale antiderapante (sare, nisip, CaCl2, alte produse).

CNADNR SA recomandă tuturor participanţilor la trafic să pornească la drum doar cu autovehicule echipate cu pneuri de iarnă, săculeţ cu material antiderapant şi lopată, să aibă o conduită preventivă în trafic, să folosească cât mai mult frâna de motor şi să evite depăşirile acolo unde nu există suficient spaţiu şi suficientă vizibilitate pentru a fi executate în condiţii de maximă siguranţă.

De asemenea, se pot obţine informaţii despre starea reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi la Dispeceratul Comandamentului Central de Iarnă, la numerele de telefon 021/9360, TEL VERDE 0800.80.9360 sau de pe pagina de web a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA www.cnadnr.ro.
Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
Tema zilei
13:05 De ce nu vrea PNL să intre la guvernare 11:40 Tăriceanu a făcut ANUNȚUL. Ce spune despre o majoritate ALDE-PNL 11:13 Portretul-robot al VIITORULUI PREMIER. Cine vine la Palatul Victoria 09:38 Surse: Lista scurtă de MINIȘTRI a PSD. ARTILERIA GREA a partidului intră în joc 09:28 Greșeala FATALĂ din LISTA de PREMIERI a lui Dragnea, descoperită de Băsescu 07:30 Planul chinezesc al echipei Ponta - Grindeanu 07:16 PSD pregătește „Guvernul fără pitpalaci” 16:25 Ce spune Iohannis despre ALEGERILE ANTICIPATE 13:45 Ce ASCUNDE programul CONSULTĂRILOR la Cotroceni 12:53 STRATEGIA PNL înaintea CONSULTĂRILOR cu Iohannis. Orban NU VREA la guvernare - surse | Exclusiv EvZ 12:51 Portița matematică a lui Klaus Iohannis: PSD riscă să piardă guvernarea 10:57 Cine nu i-a RĂSPUNS la telefon lui GRINDEANU după ce a fost DEMIS 09:58 Noul premier: lista scurtă din PSD - surse 09:27 Evoluție INCREDIBILĂ în SONDAJE pentru PSD, în urma CRIZEI INTERNE. Influența SCANDALULUI asupra electoratului 08:52 Ce va face ministrul Justiției PÂNĂ în ULTIMUL MINUT, după demiterea Guvernului. Declarațiile lui Toader 00:20 Grindeanu ARE O INFORMAŢIE-BOMBĂ DESPRE ŞEFUL PSD: „I-am spus lui Dragnea…” Premierul a vorbit şi despre SCHEMA MARII TRĂDĂRI care L-A DEZAMĂGIT CRUNT 20:25 Scenariul-ȘOC! Cum poate Iohannis să STRICE planurile lui Dragnea 18:50 Cronica Războiului conjugal din PSD. România lui Cristoiu 06:16 LIVIU DRAGNEA este în pragul SINUCIDERII POLITICE! Un lanț de greșeli a dus PSD în pragul scindării și pe punctul de a pierde puterea politică în cadrul alianței de guvernare. Ce câștigă VICTOR PONTA.

Articole salvate