Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor: Viziuni în spațiu și timp

Autor: | | 0 Comentarii | 3268 Vizualizari

Pe 8 octombrie s-au născut Juan Peron, Antonio Banderas, Sigourney Weaver, Klaus Kinski, Didi, Ion Voicu, Ionel Budişteanu, Alexandru Andriţoiu, Constantin Abăluţă. Iar mai nimic în calendarul creştin ortodox, doar Sfintele Pelaghia şi Taisia.

Nimic, dar nimic, în "Kalendar".

O zi de trecere, parţial frumoasă, printre picături, poate unde este ziua de naştere a unor actori pe care îi admir, Sigourney Weaver, Antonio Banderas şi Klaus Kinski.  

Sigourney, cea din seria „Alien” dar mai ales cea din „Ghostbusters”. Tare aş vrea să văd un film SF, de acţiune, cu Sigourney Weaver, „The Alien’s killer”, versus Uma Thurman, „The Black Mamba”! Găsiţi producătorul - scenariul, regia şi castingul le fac eu...  

Un actor care joacă cu inteligenţă, din ochi, din atitudini: Antonio Banderas! El rămâne pentru mine al „13-lea războinic”, arabul mintos şi credincios prietenilor şi crezului său, până la moarte şi după.  Şi care învaţă limba varengilor, a puternicilor vikingi, doar urmărind conversaţia nordicilor! 

Poate unde am avut ocazia să întâlnesc astfel de oameni, arabi, semiţi, persani, nordici, în realitate, nu în ficţiune; dar arta filmului îmi aminteşte de ei, care vai, s-au risipit ca valurile lovite de ţărmul timpului. Niciunul nu mi-a înşelat aşteptările, niciunul nu m-a trădat! Cum să nu-ţi aminteşti de astfel de oameni, cum nu mai sunt în lumea de azi!

Iar Klaus Kinski! „Banditul rău” care murea tragic în westernurile spaghetti ale lui Sergio Leone, împuşcat, de cine altul, decât de Clint Eastwood! După părerea mea atinge perfecţiunea, ca joc actoricesc, într-un obscur film horror „Crawlspace”, un film uitat din 1986, dar care se află la loc de cinste în filmoteca mea. Şi, apoi, Klaus a mai creat o capodoperă: pe fiica lui, Nastassja Kinski! Bun, care s-a plâns, nu odată, de tatăl ei cel dur şi dictator. Aş fi fost foarte mirat ca actorul de origine germană cu figură lombrosiană să fi fost un iepuraş blând, sau un ursuleţ Teddy! 

Îmi plac filmele, îmi place teatrul, îmi place mult opereta. Aici, în sihăstria mea din Prahova, unde sunt pustnic în rodaj, am multe, foarte multe filme şi seriale. Multe, mai multe decât cărţile... Poate unde unele filme sau seriale sunt ecranizarea, de mai multe ori, în diferite versiuni, a câte unei cărţi. 

Pentru că filmele mele preferate sunt ecranizări de cărţi: pe primul loc, cum altfel, "Gone With the Wind", pe locul doi "Stalker", pe locul trei "The Seventh Seal"...

ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Sigur, "Star Wars" şi "Lord of the Rings". Cu toate că, ultima trilogie, ecranizarea, m-a dezamăgit. În general, a impresionat, dar nu a plăcut. Nici mie... Castingul a lăsat mult de dorit. Da, actriţele au fost alese una şi una, exact ca în romane, dar actorii... 

Voi, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, ce credeţi? Hai să vorbim un pic despre "cultură şi artă" vorba unui bun prieten, aşa trece timpul acestei toamne plină de neprevăzut. Arta a adus oamenii întotdeauna împreună şi asta de când lumea, ceea ce mă face să cred că este drumul către pace.

Dar, vă întreb, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, mai poate fi salvată pacea mondială? Eu nu am ajuns chiar la capătul astrologiei, mai am puţin, aşa că viziunile mele în timp şi spaţiu nu sunt foarte clare. Dar, nu cred că în curând o să fie un război mondial!

Nu vă luaţi după cei care latră la ruşi. O fac de frică, cu cât eşti mai mic şi mai neputincios, cu atât faci mai mult scandal. Până şi la Băse, când îl apucase, a trebuit să vină câtămai vicepreşedintele Americii, ca să-l calmeze.

Să vă spun o noutate, dragi lupi, padawani şi hobbiţi! Americanii s-au înţeles întotdeauna cu ruşii, până la sfârşit. Încă de la început, de la Războiul de Independenţă! Ştiţi ce au făcut ruşii? Au trimis o fregată de război cu praf de puşcă şi... ceai rusesc, insurgenţilor americani! Apoi Alaska. Au dat-o ruşii americanilor pe mai nimic? Da! 

Iar în primul război mondial americanii au debarcat în forţă, în Europa, fără arme, că nu aveau, dar cu un general fabulos, Pershing. Când? Imediat după revoluţia bolşevică, ca să-i impiedice pe germani să cucerească Rusia, o ţară aflată în haos. Apoi americanii trimit două corpuri expediţionare, unul la Arhanghelsk şi altul la Vladivostok. Cu ordin sever să nu angajeze bolşevicii în luptă, dar să nu permită japonezilor, finlandezilor, legiunii cehe şi chinezilor să se stabilească pe acolo. Practic, protejau integritatea Rusiei!

Este cunoscut ajutorul dat de SUA către URSS în al Doilea război mondial. I-au înarmat pe ruşi, i-au îmbrăcat şi le-au dat combustibil şi alimente! Enorm de multe. Nu vă luaţi, de data asta, după filme! U-Boot-urile germane nu au scufundat nici 3% din livrările pe calea artică!

Gurile rele spun că anumite cercuri americane au făcut cadou sovieticilor şi tehnologia de fabricare a bombei atomice. Aşa, au stabilit sferele de influenţă şi au luat tot globul prizonier, prin ameninţarea permanentă a miilor de focoase nucleare, în timpul războiului rece. Este strategia poliţistului bun şi a celui rău! 

O să se înţeleagă ruşii cu americanii şi de data asta. S-au înţeles deja pe sema Siriei şi americanii au luat Nigeria. Dacă o să ne prindă coada în uşă, o să vedem! Cei foarte mari mai calcă pe cei mici, din „greşeală”... mai ales dacă latră mult! 

Pe de altă parte, nu puţini sunt analiştii de la Langley care consideră că rusofobia din ţările mici şi amărâte esteuropene ascunde interese de grup. Chiar infracţionale. O colaborare dintre poliţia, jandarmeria şi grănicerii ruşi şi cei, de exemplu, din Ţările Baltice ar reduce către zero contrabanda. Sigur, acest lucru nu este posibil când există o stare de isterie, duşmănoasă. Contrabanda, o să ziceţi, ce motiv patetic! Nu, dragii mei, valoarea bunurilor transferate ilegal din UE către Rusia şi invers se pare că întrece, într-o lună, trei miliarde de euro! Se fac averi uriaşe, s-ar ucide pentru asta!

Ei, dragi lupi, padawani şi hobbiţi mă duc să revăd „Fury”, un film de anul trecut, violent şi crud, de război, cu Brad Pitt. Oare ce au vrut americanii să transmită Germaniei, prin acest film? 

 

BERBEC   Trebuie să te laşi în voia intuiţiei. Nu mai complica lucrurile inutil şi păgubos, situaţia este cum ai văzut-o de prima dată, prima impresie contează. Restul sunt prejudecăţi şi ipocrizii! Poţi evita, cu siguranţă, o situaţie neplăcută, prin amânarea unor întâlniri sau prin reprogramarea unor evenimente. În a doua parte a intervalului trebuie să dai dovadă de prudenţă şi chiar suspiciune în analiza unor veşti şi informaţii. Parcă, astăzi, mai ales pe seară, nu-ţi găseşti locul. Zâmbeşte şi o să fie bine!

TAUR   Nu eşti dispus să se facă glume pe seama ta, de fapt, nu eşti dispus niciodată! Încearcă să răspunzi cu aceiaşi ironie, fără să te superi şi să faci scandal. Cine se supără i se taie nasul! Nu te enerva, zâmbeşte şi treci mai departe! Impresia generală a horoscopului tău tranzitat este de reaşezare si regândirea a unor strategii. Apar noi actori în joc.  Saturn, maximus maleficus, aspecteaza disonant, de ceva timp, din primele grade ale Scorpionului, ceea ce nu are darul să facă lucrurile mai simple sau mai uşoare.  Nu refuza nimic, dar nici nu face „mişcari” - păstrează zâmbetul pe buze, stelele tale protectoare, Pleiadele cele capricioase, te vor proteja in continuare!

GEMENI  E ziua ta norocoasă atât pe plan profesional, cât şi sentimental. Dar, atenţie la ce ai şi ce-ţi doreşti, uneori norocul nu e eficient sau productiv. Eşti prea exagerat în unele atitudini! Emoţiile tale sunt pastelate iar pozitia relativă dintre Venus şi alte planete arată, mai ales în a doua parte a intervalului, un interes crescut pentru relaţii romantice. In prima parte a zilei, dimineaţa, ai o mică complicaţie de ordin financiar: o factură sau ceva de plătit cu care nu eşti de acord, sau altceva de genul acesta. Stelele te sfătuiesc să amâni orice complicaţie fără să dai un răspuns negativ.

Pagina 1 din 2Loading...

Alte articole din categoria: Horoscop

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Tema zilei
18:43 Mesajul IMPRESIONANT al președintelui Klaus Iohannis, după funeraliile Regelui Mihai 18:23 Regele Mihai. Cele mai emoționante imagini de la funeraliile regale - FOTO 18:16 Regele Mihai, ţinta unui DEMERS RUŞINOS AL PDSR, într-o IMAGINE-EVENIMENT, publicată în EVZ. Foto în articol 18:15 Protest anti-PSD în ziua FUNERALIILOR Regelui Mihai 18:11 CULISELE EXPULZĂRII Regelui Mihai în decembrie '90. Whisky, SRI, Doi și-un Sfert, Iliescu, Roman, Pleșu... Dezvăluiri spectaculoase! 15:37 IMAGINI EXCLUSIVE din Trenul Regal care se îndreaptă spre Curtea de Argeș. Foto de colecţie în articol 13:23 SCANDAL POLITIC chiar în timpul doliului naţional. CHIAR NU EXISTĂ RESPECT pentru memoria Majestăţii Sale? 12:13 Carmen Iohannis a surprins pe toată lumea! Cum a apărut aceasta la FUNERALIILE REGALE. Foto în text! 11:16 Ce scriu PUBLICAȚIILE INTERNAȚIONALE despre funeraliile Regelui Mihai. Mesaje PLINE DE EMOȚIE și solemnitate 11:07 RĂMAS-BUN Majestate! Sicriul Regelui Mihai I a fost coborât în Necropola Regală, de la Curtea de Argeș 11:07 Ultimele zile din viața Regelui Mihai. Mărturiile emoţionante ale maicilor care au avut grijă de Majestatea Sa până în ultima clipă 10:46 IMPRESIONANT! Cartierul General NATO, gest plin de EMOȚIE pentru Regele Mihai 08:39 Funeralii REGALE și Capitală „PARALIZATĂ”! Ce zone vor fi închise 20:41 O ultimă UMILINŢĂ pentru Regele Mihai. Legea NU INTERZICE prezența Coroanei de Oțel la funeralii 20:37 Regele Mihai. ADEVĂRUL CE TREBUIE ŞTIUT de români. Un general de Securitate L-A TRANSFORMAT DIN REGE ÎN DOMN. Mărturii istorice 16:07 Dan Negru ATACĂ TELEVIZIUNEA după moartea Regelui Mihai. Prezentatorul A CEDAT NERVOS 14:59 FUNERALIILE REGELUI MIHAI. CFR Călători suplimentează trenurile spre Curtea de Argeș 13:15 Regele Mihai, regretat de liceenii din Constanța 18:00 TOP greșeli pe care să nu le faci la funeraliile Regelui Mihai. „Nu e actor ca să fie aplaudat, nu aplaudăm moartea...” 17:58 Nicolae TULBURĂ LINIȘTEA Casei Regale: „NU mă las VOI VENI ÎNAPOI”

Articole salvate