Editura Evenimentul si Capital

EVZ 25 ani

Horoscopul lui Dom' Profesor: Viziuni în spațiu și timp

Autor: | | 0 Comentarii | 3264 Vizualizari

Pe 8 octombrie s-au născut Juan Peron, Antonio Banderas, Sigourney Weaver, Klaus Kinski, Didi, Ion Voicu, Ionel Budişteanu, Alexandru Andriţoiu, Constantin Abăluţă. Iar mai nimic în calendarul creştin ortodox, doar Sfintele Pelaghia şi Taisia.

Nimic, dar nimic, în "Kalendar".

O zi de trecere, parţial frumoasă, printre picături, poate unde este ziua de naştere a unor actori pe care îi admir, Sigourney Weaver, Antonio Banderas şi Klaus Kinski.  

Sigourney, cea din seria „Alien” dar mai ales cea din „Ghostbusters”. Tare aş vrea să văd un film SF, de acţiune, cu Sigourney Weaver, „The Alien’s killer”, versus Uma Thurman, „The Black Mamba”! Găsiţi producătorul - scenariul, regia şi castingul le fac eu...  

Un actor care joacă cu inteligenţă, din ochi, din atitudini: Antonio Banderas! El rămâne pentru mine al „13-lea războinic”, arabul mintos şi credincios prietenilor şi crezului său, până la moarte şi după.  Şi care învaţă limba varengilor, a puternicilor vikingi, doar urmărind conversaţia nordicilor! 

Poate unde am avut ocazia să întâlnesc astfel de oameni, arabi, semiţi, persani, nordici, în realitate, nu în ficţiune; dar arta filmului îmi aminteşte de ei, care vai, s-au risipit ca valurile lovite de ţărmul timpului. Niciunul nu mi-a înşelat aşteptările, niciunul nu m-a trădat! Cum să nu-ţi aminteşti de astfel de oameni, cum nu mai sunt în lumea de azi!

Iar Klaus Kinski! „Banditul rău” care murea tragic în westernurile spaghetti ale lui Sergio Leone, împuşcat, de cine altul, decât de Clint Eastwood! După părerea mea atinge perfecţiunea, ca joc actoricesc, într-un obscur film horror „Crawlspace”, un film uitat din 1986, dar care se află la loc de cinste în filmoteca mea. Şi, apoi, Klaus a mai creat o capodoperă: pe fiica lui, Nastassja Kinski! Bun, care s-a plâns, nu odată, de tatăl ei cel dur şi dictator. Aş fi fost foarte mirat ca actorul de origine germană cu figură lombrosiană să fi fost un iepuraş blând, sau un ursuleţ Teddy! 

Îmi plac filmele, îmi place teatrul, îmi place mult opereta. Aici, în sihăstria mea din Prahova, unde sunt pustnic în rodaj, am multe, foarte multe filme şi seriale. Multe, mai multe decât cărţile... Poate unde unele filme sau seriale sunt ecranizarea, de mai multe ori, în diferite versiuni, a câte unei cărţi. 

Pentru că filmele mele preferate sunt ecranizări de cărţi: pe primul loc, cum altfel, "Gone With the Wind", pe locul doi "Stalker", pe locul trei "The Seventh Seal"...

Sigur, "Star Wars" şi "Lord of the Rings". Cu toate că, ultima trilogie, ecranizarea, m-a dezamăgit. În general, a impresionat, dar nu a plăcut. Nici mie... Castingul a lăsat mult de dorit. Da, actriţele au fost alese una şi una, exact ca în romane, dar actorii... 

Voi, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, ce credeţi? Hai să vorbim un pic despre "cultură şi artă" vorba unui bun prieten, aşa trece timpul acestei toamne plină de neprevăzut. Arta a adus oamenii întotdeauna împreună şi asta de când lumea, ceea ce mă face să cred că este drumul către pace.

Dar, vă întreb, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, mai poate fi salvată pacea mondială? Eu nu am ajuns chiar la capătul astrologiei, mai am puţin, aşa că viziunile mele în timp şi spaţiu nu sunt foarte clare. Dar, nu cred că în curând o să fie un război mondial!

Nu vă luaţi după cei care latră la ruşi. O fac de frică, cu cât eşti mai mic şi mai neputincios, cu atât faci mai mult scandal. Până şi la Băse, când îl apucase, a trebuit să vină câtămai vicepreşedintele Americii, ca să-l calmeze.

Să vă spun o noutate, dragi lupi, padawani şi hobbiţi! Americanii s-au înţeles întotdeauna cu ruşii, până la sfârşit. Încă de la început, de la Războiul de Independenţă! Ştiţi ce au făcut ruşii? Au trimis o fregată de război cu praf de puşcă şi... ceai rusesc, insurgenţilor americani! Apoi Alaska. Au dat-o ruşii americanilor pe mai nimic? Da! 

Iar în primul război mondial americanii au debarcat în forţă, în Europa, fără arme, că nu aveau, dar cu un general fabulos, Pershing. Când? Imediat după revoluţia bolşevică, ca să-i impiedice pe germani să cucerească Rusia, o ţară aflată în haos. Apoi americanii trimit două corpuri expediţionare, unul la Arhanghelsk şi altul la Vladivostok. Cu ordin sever să nu angajeze bolşevicii în luptă, dar să nu permită japonezilor, finlandezilor, legiunii cehe şi chinezilor să se stabilească pe acolo. Practic, protejau integritatea Rusiei!

Este cunoscut ajutorul dat de SUA către URSS în al Doilea război mondial. I-au înarmat pe ruşi, i-au îmbrăcat şi le-au dat combustibil şi alimente! Enorm de multe. Nu vă luaţi, de data asta, după filme! U-Boot-urile germane nu au scufundat nici 3% din livrările pe calea artică!

Gurile rele spun că anumite cercuri americane au făcut cadou sovieticilor şi tehnologia de fabricare a bombei atomice. Aşa, au stabilit sferele de influenţă şi au luat tot globul prizonier, prin ameninţarea permanentă a miilor de focoase nucleare, în timpul războiului rece. Este strategia poliţistului bun şi a celui rău! 

O să se înţeleagă ruşii cu americanii şi de data asta. S-au înţeles deja pe sema Siriei şi americanii au luat Nigeria. Dacă o să ne prindă coada în uşă, o să vedem! Cei foarte mari mai calcă pe cei mici, din „greşeală”... mai ales dacă latră mult! 

Pe de altă parte, nu puţini sunt analiştii de la Langley care consideră că rusofobia din ţările mici şi amărâte esteuropene ascunde interese de grup. Chiar infracţionale. O colaborare dintre poliţia, jandarmeria şi grănicerii ruşi şi cei, de exemplu, din Ţările Baltice ar reduce către zero contrabanda. Sigur, acest lucru nu este posibil când există o stare de isterie, duşmănoasă. Contrabanda, o să ziceţi, ce motiv patetic! Nu, dragii mei, valoarea bunurilor transferate ilegal din UE către Rusia şi invers se pare că întrece, într-o lună, trei miliarde de euro! Se fac averi uriaşe, s-ar ucide pentru asta!

Ei, dragi lupi, padawani şi hobbiţi mă duc să revăd „Fury”, un film de anul trecut, violent şi crud, de război, cu Brad Pitt. Oare ce au vrut americanii să transmită Germaniei, prin acest film? 

BERBEC   Trebuie să te laşi în voia intuiţiei. Nu mai complica lucrurile inutil şi păgubos, situaţia este cum ai văzut-o de prima dată, prima impresie contează. Restul sunt prejudecăţi şi ipocrizii! Poţi evita, cu siguranţă, o situaţie neplăcută, prin amânarea unor întâlniri sau prin reprogramarea unor evenimente. În a doua parte a intervalului trebuie să dai dovadă de prudenţă şi chiar suspiciune în analiza unor veşti şi informaţii. Parcă, astăzi, mai ales pe seară, nu-ţi găseşti locul. Zâmbeşte şi o să fie bine!

TAUR   Nu eşti dispus să se facă glume pe seama ta, de fapt, nu eşti dispus niciodată! Încearcă să răspunzi cu aceiaşi ironie, fără să te superi şi să faci scandal. Cine se supără i se taie nasul! Nu te enerva, zâmbeşte şi treci mai departe! Impresia generală a horoscopului tău tranzitat este de reaşezare si regândirea a unor strategii. Apar noi actori în joc.  Saturn, maximus maleficus, aspecteaza disonant, de ceva timp, din primele grade ale Scorpionului, ceea ce nu are darul să facă lucrurile mai simple sau mai uşoare.  Nu refuza nimic, dar nici nu face „mişcari” - păstrează zâmbetul pe buze, stelele tale protectoare, Pleiadele cele capricioase, te vor proteja in continuare!

GEMENI  E ziua ta norocoasă atât pe plan profesional, cât şi sentimental. Dar, atenţie la ce ai şi ce-ţi doreşti, uneori norocul nu e eficient sau productiv. Eşti prea exagerat în unele atitudini! Emoţiile tale sunt pastelate iar pozitia relativă dintre Venus şi alte planete arată, mai ales în a doua parte a intervalului, un interes crescut pentru relaţii romantice. In prima parte a zilei, dimineaţa, ai o mică complicaţie de ordin financiar: o factură sau ceva de plătit cu care nu eşti de acord, sau altceva de genul acesta. Stelele te sfătuiesc să amâni orice complicaţie fără să dai un răspuns negativ.

RAC  Reuşeşti să atragi şi să convingi prin afirmarea dorinţei de armonie care te caracterizează. Astăzi, fără limitări şi constrângeri, te poţi manifesta şi acţiona spre folosul tău personal. Evită să te enervezi degeaba din cauza unor nimicuri sau a unor defecte de comunicare.  Fii deosebit de clar în discuţii sau în negocieri.  Ziua de astăzi este un bun prilej să recapeţi iniţiativa, mai ales în familie.  Este, de asemenea o perioadă propice pentru relansarea unor proiecte mai vechi, dar nu pentru începerea unor noi întreprinderi.  Călătoriile şi drumurile rămân în continuare bine aspectate cu tranzite benefice ale lui Mercur.   LEU  Toată lumea ştie că eşti generos! Poate... Dedică ziua lucrurilor obişnuite, de rutină, nu face multe valuri şi mai ales nu te împrumuta, nu da bani cu împrumut, evită băncile şi pariurile! De asemenea, în afaceri şi politică nu lăsa nici o neclaritate în perioada zilei de astăzi, exprimă-te clar şi concis, ba mai repetă, la fel, dacă este nevoie. Fă-ţi stereotipuri de exprimare! Nu te repezi, din nou, să faci promisiuni. Şi, mai ales nu cataloga oamenii şi faptele. Este o activitate păguboasă pentru tine din care te alegi cu o imagine distorsionată asupra realităţii. Oamenii se schimbă, situaţia se schimbă – nu este bine să încremeneşti în poză!

FECIOARĂ  Conjunctura astrologică îţi indică o posibilă întâlnire neaşteptată, dar care te surprinde mult, mai ales prin noutăţile pe care poţi să le afli. Seară plăcută, poate acasă, poate la un film! Ziua aceasta este perioada de timp amestecată în care aspectele benefice şi malefice se succed rapid, în funcţie de aspectele Lunii, planeta guvernantă în tema ta în această perioadă de timp. Sunt şi unele aspecte care arată noroc la bani, la obţinerea lor sau la cheltuirea lor inspirată, pentru că după cum spune înţeleptul chinez „sunt două căile să faci avere – să câştigi mulţi bani sau să faci cheltuieli inspirate”.

BALANŢĂ   O perioadă de întrebări şi îndoieli? Posibil! Dialectica aceasta te poate duce la răspunsuri şi certitudini! Sigur, dacă faci ceea ce e corect, bate şi ţi se va deschide, caută şi poţi găsi! Ziua de astăzi este o zi de legătură. Pentru că face legătura dintre două module, între pregătire şi desfăşurare, între plan şi acţiune, intre mental şi material. Lucrurile devin mai serioase, ascultă cu atenţie, descifrează sensul ascuns al lucurilor. Fi selectiv şi reţinut în promisiuni, mai ales nu promite nimic pe termen lung. Pe de alta parte nu exagera cu analiza şi sinteza. Cel mai adese lucrurile sunt dezarmant de simple. Trebuie să recuperezi timpul pierdut! Timpul se recuperează în dauna altui timp. Nu te împărţi în prea multe activităţi, nu te enerva pentru amănunte mărunte.

SCORPION   Ai marea calitate să poţi să o iei mereu de la început, fie în profesie, fie în dragoste. Acest lucru e apreciat de cei din jurul tău, azi e una dintre zilele în care verifici acest lucru! Poziţia reciprocă a lui Jupiter şi Mercur poate fi interpretată, pentru perioada imediat următoare, ce depaşeşte ziua în cauză, ca un posibil chilipir. Adică vei profita de o situaţie conjuncturală, şi/sau vei culege o parte din profiturile ce provin din aranjamentele altora. Fără nici o supărare, fără nici un reproş – fiecare pare că joacă pe „tabla” lui proprie fără să-i pese de ceilalţi, spune Jupiter! Sigur, dacă se referă la politică, probabil dacă se referă la dragoste şi posibil dacă se referă la viaţa de familie. 

SĂGETĂTOR   Se pare că tot ce a fost greu a trecut. Te îndrepţi spre o perioadă cu reuşite, in care prietenii iţi vor fi sprijin, iar familia temei! Viitorul îţi este favorabil, nu mai sta pe gânduri! Viitorul îţi este favorabil, nu te lua după proşti! În perioada menţionată, cea a zilei de astăzi, trebuie să eviţi orice promisiune sau orice chestiune legată de bani, de proiecte viitoare sau de relaţii şi grupuri sociale. Nu-ţi asuma, mai ales, obligaţii pe termen lung. Amână cu distincţie şi cu imperială bunăvoinţă orice îţi pare legat de domeniul banilor sau al poziţiei. Peste câteva zile configuraţia planetară îţi este din nou binevoitoare şi poţi beneficia de influenţe cosmice care chiar daca nu iti vor umple buzunarele, în orice caz nu le vor goli. Poţi onora obligaţiile trecute, dar şi astea numai în sume mici.

CAPRICORN  Trebuie să continui cu datele pe care le ai, eşti pe drumul cel bun. Concentrează-te pe problemele zilnice, nu te risipi în direcţii utopice. Afacerile simple sunt cele mai profitabile! Câştiguri neaşteptate urmate de pierderi la fel de neaşteptate. Te simti aproape excelent ceea ce este un motiv suficient sa tii nasul pe sus. Înfumurarea şi aerele de primadonă îţi vor trece imediat când o să faci socoteala cât ai cheltuit perioada asta şi ce datorii ai de achitat. Bate un vant de libertate, mai ales prin buzunare si prin portofel, asa ca pune-ţi capul la contribuţie cum să faci rost de bani! Stelele îţi sunt favorabile, aşa că o să te descurci şi de data asta. Ca un acrobat fără plasă!

VĂRSĂTOR   Eşti mai sensibil decât de obicei, mai omenos şi mai gata să-ţi ajuţi aproapele. Foarte bine, pentru că mai multe persoane din jurul tău, familie, abia aşteaptă să-ţi plângă pe umăr! Trebuie neaparat să analizezi evenimentele din ultimul timp, sa tragi concluziile care se impun şi să iei imediat măsurile necesare. De asemenea, trebuie să continui cu aceleaşi metode verificate de până acum.  O zi de rutină, care te-ar plictisi dacă nu ar fi vestea de pe la ora prânzului. Pare a fi o mică criză, dar gestionează totul cu mare grijă, stelele arată că poate fi vorba de o păcăleală, o informaţie distorsionată de presă, prieteni sau rude.

PEŞTI   Astăzi reuşeşti să te stăpâneşti admirabil, cu toate că ai suficiente motive să ripostezi. Dar mai bine taci din gură, îţi vine apa şi la moara ta! Nu te enerva, zâmbeşte, dar ţine minte! Nu te baga in chestiuni care nu te privesc, mai ales daca este viata intima a unui coleg, limiteaza-te la trancaneala mondena obisnuita. În Orient se spune că trebuie să-ţi oferi ajutorul de trei ori. Dacă eşti refuzat de trei ori înseamnă că ţi-ai făcut datoria. Nu  poţi, nu este permis, să “ajuţi” pe cineva împotriva voinţei lui. Astăzi evită schimbarile bruşte de program şi mai ales nu lasa anturajul, chiar bine intentionat, sa te conduca şi să-ti organizeze viaţa. După cum nici tu nu te băga prea mult în viaţa celor din jur, decât dacă ţi se cere, insistent, ajutorul! 
Alte articole din categoria: Horoscop

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
Tema zilei
19:26 Tăriceanu a făcut ANUNȚUL. Ce spune despre o majoritate ALDE-PNL 16:44 Portretul-robot al VIITORULUI PREMIER. Cine vine la Palatul Victoria 16:19 Klaus Iohannis despre premier: O să REZOLV foarte REPEDE problema MAJORITĂȚII 15:12 PSD pregătește „Guvernul fără pitpalaci” 15:00 Planul chinezesc al echipei Ponta - Grindeanu 14:28 Capul fostului ȘEF SRI George Maior, CONDIȚIE pusă în PSD pentru noul Guvern 13:05 De ce nu vrea PNL să intre la guvernare 09:38 Surse: Lista scurtă de MINIȘTRI a PSD. ARTILERIA GREA a partidului intră în joc 09:28 Greșeala FATALĂ din LISTA de PREMIERI a lui Dragnea, descoperită de Băsescu 16:25 Ce spune Iohannis despre ALEGERILE ANTICIPATE 13:45 Ce ASCUNDE programul CONSULTĂRILOR la Cotroceni 12:53 STRATEGIA PNL înaintea CONSULTĂRILOR cu Iohannis. Orban NU VREA la guvernare - surse | Exclusiv EvZ 12:51 Portița matematică a lui Klaus Iohannis: PSD riscă să piardă guvernarea 10:57 Cine nu i-a RĂSPUNS la telefon lui GRINDEANU după ce a fost DEMIS 09:58 Noul premier: lista scurtă din PSD - surse 09:27 Evoluție INCREDIBILĂ în SONDAJE pentru PSD, în urma CRIZEI INTERNE. Influența SCANDALULUI asupra electoratului 08:52 Ce va face ministrul Justiției PÂNĂ în ULTIMUL MINUT, după demiterea Guvernului. Declarațiile lui Toader 00:20 Grindeanu ARE O INFORMAŢIE-BOMBĂ DESPRE ŞEFUL PSD: „I-am spus lui Dragnea…” Premierul a vorbit şi despre SCHEMA MARII TRĂDĂRI care L-A DEZAMĂGIT CRUNT 18:50 Cronica Războiului conjugal din PSD. România lui Cristoiu

Articole salvate