Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. De ce se fac cadouri de Crăciun?

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 2449 Vizualizari

Pe 24 decembrie s-au născut Howard Hughes, Tycho Brahe, Ava Gardner, Ricky Martin, Tudorel Popa, Mircea Diaconu, Aristizza Romanescu, Nichifor Crainic.

În calendarul creştin ortodox este Sf. Eugenia. Şi, Ajunul Crăciunului, şi cu asta am spus tot. Nimic în “Kalendar”, geto-dacii nu serbau Saturnaliile romane şi nici nu ştiau de Naşterea lui Iisus. După Niceea, 325, slabe influenţe creştine au apărut şi în Dacia Felix, odată cu adoptarea creştinismului ca religie imperială.   

Deoarece se împlinesc exact 110 ani de la naştera lui, o notă specială pentru americanul Howard Hughes, născut în ziua de Ajun. O variantă pentru public a vieţii lui aţi văzut-o, poate, în soap-opera "Aviatorul" în interpretarea mediocră a lui DiCaprio.

Adevărata biografie alui H.H. am auzit-o de la multimiliardarul iranian Hassan Molavi Tabrizi. Molavi l-a invidiat întotdeuna pe Howard  Hughes pentru filmele şi cazinourile sale, dar mai ales pentru modul formidabil în care şi-a disimulat viaţa şi afacerile.

Hassan îl bănuia pe multimiliardarul american de strînse legături cu CIA. Probabil că o bună parte a Companiei lucra pentru Howard.  Averea lui imensă i-a permis tot felul de capricii şi curiozităţi. Fiind un mare patriot, Howard Hughes a ajutat America de cîte ori a putut. Astfel, se spune că el este cel care a orchestrat  un avantaj important al Americii asupra URSS în războiul rece. Întîi a lansat o campanie de intoxicare ştiinţifică asupra existenţei unor noduli de metale rare, în stare pură, care ar fi fost pe fundul oceanului. Apoi a construit o navă gigantică, care urma să strîngă nodulii. De fapt, nava „Glomar Explorer” a ridicat de pe fundul Oceanului Pacific un submarin sovietic strategic supersecret avariat, se pare,  K-nu-ştiu-cât. Tehnologiile găsite la bordul submarinului şi codurile de comunicaţii au avantajat decisiv SUA în cîştigarea unei etape a războiului rece.

Nu ştiu dacă povestea este reală. Astfel de istorii arată că oamenii cu stare, bogaţii, sunt patrioţi, au aspiraţii înalte, sunt protectori ai ştiinţei, culturii şi ai artei, sunt de partea celor buni şi sunt folositori ţării şi umanităţii în general. Tehnici de relaţii publice, ca să disimuleze călcătorii peste cadavre, prădători fără milă şi scrupule!

Dar, dragii mei lupi, padawani şi hobbiţi haideţi să-i lăsăm pe cei bogaţi, să nu-i mai pomenim, nomine odioasa, este Ajunul şi ne pregătim să serbăm Naşterea Pruncului. Cel care avea să spună, mai târziu, că mai lesne intră o cămila prin borta acului decât un bogat în împărăţia lui Dumnezeu.

Dar, de ce se fac cadouri de Crăciun?

Civilizaţia actuală a fost creată de omul alb, european şi creştin.  Ne place sau nu, trebuie să ne asumăm acest adevăr, cu tot trecutul, cu evenimentele reprobabile, sau măreţe. Aşa se face că “Noul Testament” este cea mai folosită carte din lume.  Şi tot aşa se face că, din Filipine în Alaska, oricine ştie istoria celor trei Magi din Răsărit! Istoria, aşa cum a fost, o găsiţi în Evanghelia după Matei, 2:1 până la 2:12.

Această istorie, foarte adevărată, pentru că mai sunt încă cinci izvoare care povestesc cam acelaşi lucru ridică însă o mulţime de întrebări. „Răspunzând la întrebările trecutului, netezim calea viitorului” a spus Howard Carter, descoperitorul mormântului lui Tutankhamon.  Dar cine erau magii de la Răsărit? Oare se numeau Balthazar, Gaspar şi Melchior? Ce stea urmăreau ei?  Erau ei persani şi făceau parte din Frăţia Albă? Erau regii-magi, astrologi şi magicieni, trataţi cu respect chiar de vanitosul Irod (Irod nu le porunceşte, ci le zice)? Ce semnificaţie are adoraţia magilor mazdaieni faţă de Iisus? Şi cine erau profeţii, cinci la număr, care au prezis naşterea Mesiei la Betleem?  Şi mai ales ce înseamnă darurile aduse Pruncului?  Biblia nu pomeneşte de partea economică a evenimentelor, decât în puţine cazuri.  

Totuşi, fuga în Egipt  însemna nişte cheltuieli importante de călătorie.  Analele persane ale Frăţiei Albe, condusă de Bătrînul din Munte, înregistrează în a opta lună a anului 543 de la Zaratush (adică în aprilie anul 6 î.Hr.) o istorie spusă de fratele Gaspar, care arată că a dus împreună cu fratele Balthazar şi fratele Melchior, la Betleem, după cum s-a convenit de Superiori, aur cît purta un măgar, veşminte alese de la Samira (Smirna), smirnă, şi multe mirodenii, printre care şi tămâie;  mai spune că a lăsat drept pază oşteni încercaţi îmbrăcaţi ca simpli păstori;  şi în final asigură că adevăratul Mesiah va pleca în Egipt, ca să fie în siguranţă şi să se înceapă învăţătura! După cum probabil că ştiţi, Dionisus Exiguus, un călugăr din secolul VI de prin părţile Dobrogei a greşit cu şapte ani în calculul naşterii lui Iisus, greşeală ce s-a transmis până astăzi. Cel mai probabi, bunul Iisus s-a născut pe 28 martie anul 7, înainte de era noastră creştină! Dar asta este altă poveste!

În amintirea acelor daruri făcute de Magi, de fiecare Crăciun se repetă, la infinit, istoria magică a darurilor.

Creştineşte vorbind, darurile nu au nimic comun cu Moş Crăciun sau cu Moş Gerilă, impostorul impostorului. După cum scria în săptămânalul „The New Yorker”, pe 24 decembrie, 1967: „Moş Crăciun este greţos de vulgar! Este Ziua Naşterii lui Iisus, nu a lui Moş Crăciun. Nu mai intoxicaţi copiii, nu-i mai minţiţi cu o reclamă la ciocolată din secolul XIX, care avea drept model un vizitiu de sanie, rusnac, din Viena, care era mai tot timpul beat-mort. Este sărbătoarea familiei creştine, nu a lui Coca-Cola. Este o mare sărbătoare creştină, nu un prilej de reclamă! Moş Crăciun este cea mai periculoasă făcătură, care mai mult decât orice ideologie New Age atacă radăcinele credinţei creştine. Pentru că astăzi copiii îl aşteaptă pe impostorul de Moş Crăciun, nu pe Pruncul Iisus şi pe cei trei Crai de la Răsărit, care au venit la ieslea Mesiei cu daruri şi înţelepciune.”

Bun, gândind pragmatic şi în termeni economici de vânzare şi marketing, Cei Trei Crai de la Răsărit, cei originari şi adevăraţii dăruitori, mai au o şansă, mare, în faţa lui Moş Crăciun, care, de fapt, este Moş Nicolae. Sau Odin? Bun, nu ştii niciodată cine este un impostor! Doar dacă cineva, cu bani şi putere, ar realiza că superioritatea Magilor este zdrobitoare: dau de trei ori mai multe cadouri decât Moş Crăciun! Deci, de trei ori mai multe vânzări!

Pregătiţi-vă să dăruiţi, oadată, sau de trei ori, dăruind vă păstraţi, sau vă aduceţi înapoi bucuria şi starea de bine. Şi asta în noaptea asta, pentru că mâine este ea o altă zi, dar este Crăciunul!

 

BERBEC   Se profilează o zi densă, chiar dacă eşti în vacanţă. Cauţi cu ce să te îmbraci la petrecerea de Crăciun! O veste sau o întâlnire care îţi face plăcere, trebuie doar să te laşi dus de viaţă! Toate aspectele sunt favorabile, chiar cele care ţin strict de proiectele tale personale, adică de gândurile pe care ţi le faci. Ai timp, in sfârşit, să stai de vorba îndelung cu prieteni pe care nu i-ai vazut de mult şi pentru care eşti gata să pui masa.  Poţi face mici schimbări, acasă, scurte vizite, loco, însă nu te aventura să pleci la mare distanţă, drumurile nu îţi sunt deschise!

TAUR  Ziua de astăzi este un prilej bun să rezolvi unele probleme legate de casă, petrecerea de Crăciun, invitaţi. Conjunctura favorizează domeniul domestic, aşa că poţi pune lucrurile la punct! Foloseşte cu isteţime resursele pe care le ai. Nu împrumuta bani. Nu astăzi. Banii sunt bine aspectaţi, evită, însă, cheltuielile un pic cam utopice şi exagerate. Mănâncă mai multe alimente strict naturale, vitamine şi fructe proaspete, mere şi citrice. Organismul tau are nevoie de cruţare şi de refacere. Proiectele începute în această perioadă vor aduce rezultate excelente. Pe seară, cu prietenii, eşti foarte generos. Eşti mulţumit de bucuria pe care o faci celor din jur, nu ai nevoie de prea mult ca să te simţi bine în ziua de Ajunul Crăciunului.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Horoscop

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate