Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. Camera Faraday, ultima modă la bogătaşi

Radu Stefanescu
Autor: | | 0 Comentarii | 3292 Vizualizari

Pe 27 februarie s-au născut Constantin cel Mare, John Steinbeck, Henry Wadsworth Longfellow, Elizabeth Taylor, Rudolf Steiner, Irwin Shaw, Joanne Woodward, Arthur Schlesinger, Ion Andreescu, Marin Constantin, Dănuţ Lupu, Ion Irimescu. Pe 28 februarie s-au născut Rene Reaumur, Mario Andretti, Vincent Minelli, Cristofer Kraft, Brian Jones, Dino Zoff, Gh. Şincai, Gh. Marinescu, Gheza Vida, Virgil Almăşanu.

Mă întrebaţi, dragi lupi, padawani şi hobbiţi cu ce se ocupă, de fapt, astrologia.

Ei bine, cu ce se ocupă Astrologia?  Cel mai bun răspuns l-au dat cei care au alcătuit Catehismul şi Enciclopedia Catolică: “…astrologia se ocupă cu studiul timpului, cu încercarea de a controla timpul şi oamenii şi prin aceasta, controlul istoriei!”.

Istoria? Sigur că da! Astrologul era, mii de ani, sfetnicul de taină al regelui, împăratului, generalului etc. Astrologia însemna politică şi încă la vârf. Bun, la sfârşitul secolului XX, după ce s-a vulgarizat şi a fost compromisă de impostoare şi şarlatane, astrologia şi-a pierdut prestigiul, a fost exilată în paginile mondene ale revistelor pentru femei. Dar, mai sunt astrologi adevăraţi pe Pământ!

Am mai spus că la începutul civilizaţiei, în Sumer, astrologia era modul unic de a înţelege lumea, religie şi ştiinţă. În Sumer se făcea astrologie cu o mie de ani înaintea Chinei, aşa au fost datate primele tăbliţe de lut arse, cu cuneiforme, care tratează subiecte astrologice. Preoţii sumerieni, apoi akkadieni şi caldeeni urcau în fabuloasele zigurate, adevărate observatoare astrale şi apoi, pe baza observaţiei stelelor, aduceau regelui şi poporului poruncile zeilor: ce se va întâmpla şi ce trebuie făcut! Este evident că pretenţia de a prezice viitorul urcă la acele începuturi ale istoriei.

Biblic, temeiul Astrologiei se găseşte în Geneză, cap. I, & 14,15,16,17,18 “…Dumnezeu a făcut stelele, ca să fie semne… să cârmuiască ziua şi noaptea…”. Iar acele semne, Vrerea Domnului, trebuie descifrate şi interpretate de cineva! Astrologia este de natură divină fiind adusă oamenilor de îngerii căzuţi, împreună cu alte ştiinţe.

În Vechiul Testament, legea iudeilor, "cititorii în stele" erau pedepsiţi cu alungarea şi chiar cu moartea. Era vorba despre amintirea, de fapt de coşmarul pe care l-au îndurat evreii în timpul robiei în Babilon. Pentru prima dată, în istorie, triburilor iudee au fost strivite politic, cultural, religios, în toate domeniile. Babilonul le era superior în toate! Şi nu mai era vorba de un amărât de tufiş din pustiu, chiar în flăcări, ci de "ochii zeilor" care te urmăreau din cer. Era vizibil pentru toată lumea! Cum să nu-i duşmăneşti pe babiloneni! Solidaritatea evreilor s-a bazat pe o ură aprigă împotriva celorlalte neamuri şi Vechiul Testament este mărturie. Dar, prin cititori în stele, se înţelegeau preoţii babiloneni, reprezentanţii religiei respective. În acele timpuri astrologii se numeau "mathematicus".

În Noul Testament aluziile astrologice sunt destul de dese. Cei trei crai de la Răsărit urmăresc Steaua care îi conduce la ieslea Pruncului şi fac cadouri cu puternic substrat astrologic: aur (Soarele), smirnă (Jupiter) şi tămâie (Saturn) arătând Stăpînirea lui Iisus asupra materialului, astralului şi a energiei spirituale. În cea mai veche Biblie, păstrată de Sf. Patrick şi numită astăzi King James Version (KJV) se pomeneşte de “trei Regi-magi, puternici astrologi”. 12 sunt ucenicii Mesiei, Apostolii, după cum 12 sunt zodiile, tipurile psiho-somatice de oameni stabilite în vechime.

Astrologia a dat oamenilor controlul asupra timpului. Calendarul, anul, luna, săptămâna au fost stabilite pe criterii astrologice. De exemplu săptămâna poartă nume astrologice: Luni, ziua Lunii, Marţi ziua lui Marte, Miercuri a lui Mercur, Joi este ziua puternicului Jupiter, vineri a preafrumoasei Venus, sâmbătă a lui Saturn şi bineînţeles, duminică, ziua Soarelui.

Lunile au fost stabilite “lunar”, după fazele Lunii. Ziua are dousprezece ore, după cum douăsprezece sunt zodiile şi noaptea are la fel, 12 ore. Ora, minutul, secunda au fost stabilite prin metode astrologice. V-aţi pus vreodată problema de ce avem 60 de minute, 60 de secunde şi nu 100 de minute şi 100 de secunde? Din motive astrologice! Zodiacul are 360, de 12 ori 30 de grade, gradul are 60 de minute, minutul de arc are 60 de secunde!

Astronomia s-a desprins din astrologie în Renaştere, la jumătatea secolului XVI, odată cu apariţia raţionalismului ateu. Tot atunci s-a desprins chimia din alchimie şi multe alte ştiinţe raţionaliste, atee, care nu mai acceptau latura spirituală.

Iată că m-am luat cu pasiunea mea de o viaţă, astrologia şi am lăsat la urmă ceea ce voiam să vă spun, de fapt. Camerele Faraday! “Star and Strips” raportează că mai mulţi contractori de construcţii civile din Virginia au fost puşi în faţa unor lucrări delicate, cerute de bogătaşii locali. Aceştia doreau, nici mai mult, nici mai puţin, decât  ca o cameră din locuinţa lor, de obicei o vilă somptuoasă cu zeci de camere, să fie transformată într-o “cameră Faraday”.

Ce este o cameră Faraday? O încăpere izolată, ecranată, faţă de exterior, în care nu pătrund undele electromagnetice sau electricitatea haotică şi electrostatică. Efectul “cuştii lui Faraday”, dacă vă mai amintiţi de fizica elementară. Lucrarea nu este nici simplă, nici ieftină. Constructiv înseamnă introducerea, sau dublarea pereţilor, tavanului şi a podelei cu o plasă deasă de cupru, cei mai bogaţi cer argint, iar cei imposibil de bogaţi chiar argint aurit! Nu s-a raportat până în prezent niciun caz în care beneficiarul să ceară o plasă numai şi numai din aur. Există, totuşi, o limită şi la cei foarte bogaţi! Lucrarea este greu de excutat, cere personal foarte calificat, de o îndemânare şi inteligenţă tehnică deosebite. Fiecare lucrare este o provocare, ridică probleme specifice, singulare. Plasa de cupru trebuie să constituie un tot unitar, bucăţile se lipesc una de alta prin alămire sau prin îmbinări filetate, apoi cositorite. Toată această “cuşcă” se “leagă la pământ” prin conducătoare groase, din acelaşi material ca şi “cuşca”. Apoi fiecare fereastră trebuie prevăzută cu acelaşi tip de ecranare deghizată în jaluzele sau transperante. E greu, dar şi plata este pe măsură!

Dar de ce camerele Faraday? Din cauza undelor electromagnetice, care ne înconjoară. Mai mulţi doctori în medicină din State dar şi amiralul care este Surgeon General al SUA, au avertizat împotriva pericolului crescut al radiaţiilor electromagnetice. Care, ca în cazul radiaţiilor produse de elemente radioactive au o influenţă foarte diferită asupra oamenilor, vieţii în general. Dacă un individ care stă la ultimul etaj al blocului şi are deasupra lui, pe acoperiş, o antenă de telecomunicaţii mobile, a murit în câtvea luni, din motive “necunoscute”, vecinul lui nu a păţit nimic. Bun, încă nimic, dar ca şi în cazul fumatului este greu să legi cauza de efect.

Dar, toată lumea este de acord că în prezent ne aflăm atacaţi de un ocean de unde electromagnetice din cele mai diverse surse, de la emiţătorii de tv, radio, telefonie mobilă şi până la sistemul wireless din apartament. Soluţia o constituie camerele Faraday. Cei care petrec câteva ore pe zi, nu mai mult şi o să explic de ce, în aceste camere, se simt învioraţi şi cu o putere sporită de muncă.

Numai doar câteva ore, cinci ore cel mult, pe zi, spun medicii. Pentru că prin protecţia, ecranarea, camerelor Faraday nu trece nici câmpul magnetic al Pământului. S-a constata, istoric, experimental, că lipsa câmpului magnetic al Pământului pe termen lung duce la grave îmbolnăviri, metabolice, dar în primul rând la tulburări mentale. Nu ştiţi, probabil, doamnelor şi domnilor, că un dispozitiv nelipsit pe staţiile spaţiale este cel care generează, imită, câmpul magnetic terestru.

În istorie, este un exemplul, celebru, al sultanului Baiazid I-ul. Prins de Timur Lenk în urma dezastrului din bătălia de la Ankara din 20 iulie 1402, sultanul otoman a fost băgat într-o cuşcă de fier aurit. Sursele de atunci spun că era de aur cuşca, dar aurul este moale, mai de încredere este sursa persană care spune că acea cuşcă era de fier aurit. Într-un an de zile săracul turc a înebunit, fiind ecranat de la câmpul magnetic al pământului şi s-a sinucis dându-se cu capul de barele aurite, în noaptea de 7 spre 8 martie 1403.

Ei, mai sunt multe de spus despre camerele Faraday, au virtuţi deosebite şi nebănuite, dar hai să ne relaxăm puţin în weekend, cu speranţa, certitudinea, că mâine este, în definitiv, o altă zi!    

BERBEC   Nu-ţi face griji! Weekendul este favorabil unor proiecte noi, dar numai după un bilanţ adevărat, cinstit, mai ales în faţa oglinzii. Începe, cu un zâmbet, restructurarea emoţională! În acest weekend, mai exact sâmbătă dimineaţa, eşti pus în faţa unei decizii. Să stai acasă cu pisica sau căţeluşul sau să ieşi pe seară în frig pentru cine ştie ce fiţe şi/sau peteceri incerte. Sau să trăbăluieşti plenar în bucătărie pentru cele cinci feluri de mâncare pentru săptămâna viitoare. Sfatul meu este să stai cu necuvîntătoarele. Animăluţele nu mint, nu trădează, nu bârfesc, nu invidiază. Au după cum bine spunea Carl Sagan o capacitate deosebită de a recunoşte binele. Iar dacă le faci rău te muşcă sau zgârie, direct şi fără intrigi pe la spate.

TAUR   Un weekend vesel, cu multă lume în jur, te relaxezi şi faci planuri. Cineva te urmăreşte cu multă atenţie, de parcă te vede pentru prima oara. S-ar putea să-ţi placă, fii atent la amănunte! Este sâmbătă, zi de relaxare şi odihnă, aşa că tu ai tendinţa să eviţi orice discuţie, orice activitate, orice fel de efort. Minimum necesar cerut este să dai dovadă de bunăvoinţă! O persoană care te-a dezămăgit, sau evitat, în ultimul timp încearcă în acest weekend să-şi răscumpere păcatele. Atenţie la datele primite, deoarece de multe ori reprezintă părerea (de rău) celui în cauză şi nu o descriere cât mai apropiată de realitate. Experienţa bate mai intotdeauna iscusinţa!

GEMENI   Te zbaţi să înţelegi ce se întâmplă în jurul tau şi ai greutăţi, ba chiar dureri de cap. Weekendul îţi aduce unele răspunsuri şi o promisiune. Va fi bine, mai întâi trebuie să ai încredere! Trebuie să dai dovadă de tact şi diplomaţie în relaţiile cu cei apropiaţi.  Lăsă lucrurile să se aşeze singure şi nu interveni în niciun fel. Domeniul emoţional este bine aspectat. Evită discuţiile în contradictoriu, învinuirile sau explicaţiile şi deciziile privind sfera socială, relaţiile cu prietenii.  Problemele personale nu sunt bine aspectate. Ideea este că uneori ai nevoie de puţină singurătate ca să ai o perspectivă mai bună asupra vieţii personale şi weekendul acesta este un bun prilej. Paradoxala situaţie!

RAC   Eşti cam dezamăgit de ceea ce ţi se întamplă. De parcă nu ar fi urmarea directă a socotelilor tale greşite. Totuşi, în weekend, eşti mai vesel şi accepti că ai greşit, ba chiar cauţi soluţii. Sâmbătă este o zi ceva mai plictisitoare şi enervantă, în acelaşi timp. Evită intervenţiile bruşte şi deciziile pripite, mai ales dacă eşti solicitat să dai o mână de ajutor în casă. Leagă-te la cap pentru ca o să te doară! Duminică, ceva migrene din cauza unor tensiuni neaşteptate în anturaj. Le rezolvi cu diplomaţie şi treci mai departe. Nu te repezi să tragi concluzii după barfe, zvonuri si intrigi, sau după televizor. Lumea pare că are probleme de comportament grave de tot  şi nu este niciun motiv să o iei şi tu razna!

LEU  Sâmbăta este favorabilă, poţi să ai unele idei interesante. Duminică nu e bine să faci declaraţii lungi şi complicate, dar nici să devii scurt, concis, ca un robot care spune ora exactă. Eşti încă în formă bună, dar trebuie să te pregăteşti pentru o cădere de energie. Nu trebuie să te oboseşti peste măsură, deja eşti într-o starea de oboseală cronică. In acest weekend o sa realizezi că nu contează "ce" faci, ba mai mult, nici nu conteaza "cum" faci, ci este important "pentru cine"!  Nu te repezi imediat ce auzi o intriga. Uneori leii se prind în capcană cu mâncare pentru pisici, adică ascultă pe primul venit fără să mai verifice. Reflectează cui foloseste situaţia, „cui prodest”, ca în cărţile scrise de Agatha Cristie.

FECIOARĂ   Eşti bun şi înţelept, iar norocul iţi surâde. Este un weekend cuminte, cum nu ai mai avut de mult. Începi să speri că şi pentru tine viaţa are o o felie mare de tort, pusă la păstrare! Configuraţiile benefice sunt in cumpănă cu influenţe mai puţin favorabile, aşa că ai o zi obişnuită, dar fără evenimente notabile. O zi care trece repede, pentru că seamănă cu altă zi! Weekendul acesta este o perioadă de aşteptare şi relaxare.  Ai, în sfârşit, răspunsul la acţiunile tale din ultimul timp, răspunsurile pe care le aştepţi - din domeniul social şi al interacţiunilor dintre diferiţi oameni cu care ai comunicat în ultimul timp. Adică primeşti un telefon sau un mesaj pe care îl cam aşteptai.  

BALANŢĂ   În weekend nu te implica în conflicte cu semnele de apă. Afacerile personale, sentimentale, sunt bine aspectate. Dar, atenţie la cumpărături, limitează cheltuielile la strictul necesar! Azi găseşti motive de satisfacţie tocmai acolo unde credeai că o să ai probleme. Este sâmbătă, aşa că stelele indică un program de relaxare şi distracţii. Redu ritmul şi vei avea rezultate! Supraveghează-ţi, în acest weekend, cu mare grijă dorinţa să deţii lucruri extravagante şi să faci cheltuieli foarte mari, să investeşti utopic în propria imagine. De asemenea – vechea ta problema – amorul. Cu o astfel de configuratie astrologica, ca în zilele acestui weekend de martie, te indragosteşti uşor şi de cine nu trebuie, dar egoismul bine temperat te salveaza de deceptii! 

SCORPION  Acordă atenţie planului familiei. O perioadă favorabilă pentru interesele şi reuniunile de familie, sau un weekend plăcut cu prietenii. Pare că grijile au trecut, sau te-ai obişnuit cu ele! Sâmbătă programul prestabilit va suferi modificări neaşteptate. Nu este nimic, însă, negativ. Trebuie să-ţi păstrezi calmul şi să dai dovadă de umor la unele informaţii mai ciudate pe care poţi să le primeşti. Un fenomen meteo sau o întârziere a unei persoane sau obiect îţi strică buna dispoziţie, dar nu pentru mult timp! Pe total weekendul  este o perioadă bună, dar atenţie la deplasări sau călătorii!

SĂGETĂTOR  În acest weekend trebuie să eviţi tensiunile şi nervii celor din jur. Îţi este destul de greu să te odihneşti. Trebuie să ocoleşti mediul toxic psihic, să te delimitezi şi să te relaxezi. Sâmbăta este, totusi, mai densă pentru că trebuie să pui cap la cap nişte date, informaţii, zvonuri care nu par a avea legătură, dar pentru tine înseamnă ceva. Adică juci rolul unui detectiv particular. Fără să faci parte din personajele Aghatei Christie, de exemplu Hercule Poirot, care îmi place atât de mult, ei bine, în acest weekend ascultă cu atenţie şi nu întrerupe persoanele care fac destăinuiri. Nici nu ştii câte poţi să afli, pentru că adevărul este întotdeauna dincolo de noi.

CAPRICORN   Conjunctura este favorabilă unui dialog mai dificil, pe care l-ai tot amânat. Poate fi cu mama-soacră? Glumeam! Dar fii atent cu cine şi mai ales ce şi cum vorbeşti, dialoghezi, în weekend! Seară de sâmbătă relaxantă şi plăcută. Poate la un film, poate la un concert, poate la un local neagresiv, plăcut şi nepoluant. Duminica este zi de aranjat şi verificat garderoba pentru sezonul mai cald, care pare că se apropie, în sfârşit. Sigur, nu toată ziua, mai este timp şi de o discuţie, de o prăjitură cu o cafea şi poate şi de un film bun. Şi poţi începe să citeşti un roman-fluviu, sau să vezi un film nou, ştiu că îţi plac ficţiunile istorice!

VĂRSĂTOR  Un weekend al surprizelor. Dar, în acelaşi timp o perioadă favorabilă materializării proiectelor tale. Pe plan sentimental ai un adevărat geniu dramatic, poţi să iei un Oscar la minciunele! Reuşeşti să cazi de acord şi să închei o alianţă cu cineva din anturaj, sau cu cineva din famile. Bunătatea caracteristică zodiei te face să crezi că e în avantajul tău. Oare chiar aşa să fie? Steaua Vega îţi indică un weekend în care trebuie să-ţi struneşti emoţiile şi să dai dovadă de inspiraţie, atât în relaţiile de familie cât şi cu prietenii sau partenerii. În acest weekend nu ar trebui să faci mari cheltuieli.

PEŞTI   Nu te lăsa pradă comodităţii provocată de vremea incertă. Sâmbătă ai o mulţime de idei pozitive care îţi pot fi şi utile. Duminică, o veste bună. Nu pleca la drum lung, mai ales pe seară! Sâmbăta aceasta evită izbucnirile sentimentale şi instabilitatea emoţională şi amână orice nu îţi face plăcere. Nu te lăsa invadat de interesele şi pretenţiile celor din jur. Refuză elegant! Repausul este poate, cea mai mare dintre încercări. Întotdeauna îţi faci programe peste programe şi duminică seara realizezi că nu ai avut timp. Nicio problemă! În acest weekend ai nevoie doar de repaos şi relaxare, dar şi de distracţie, de şampanie şi caviar. Ai ceva de sărbătorit, poate ziua ta de naştere şi lucrurile nu pot fi lăsate la voia întâmplării!
Alte articole din categoria: Horoscop

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
Tema zilei
20:20 Băsescu l-a „UMILIT” pe Gelu Vișan în direct la TV! Replica pe care nu o va uita NIMENI. Vișan califică gestul lui Băsescu: M-a surprins și m-a întristat în același timp! 18:16 Tudose şi SECRETELE SOŢIEI SALE. Sunt în joc MILIOANE DE EURO. Detalii explozive 12:03 ULTIMA BOMBĂ ÎN PSD! S-a vorbit despre o MARE TRĂDARE 11:46 Lista echipei lui Tudose: Numele de miniștri vehiculate în PSD - surse 11:04 Desființarea unui minister și „spargerea” Dezvoltării, variante de lucru în PSD - surse 01:16 Băsescu, STAND-UP CU NOUL PREMIER: „Dacă vedeți în unele poze fața lui Tudose..." 01:14 Olguța A RATAT ŞANSA CARIEREI. Toți membrii PSD vorbesc despre asta 01:11 Dan Andronic, IPOTEZĂ-ȘOC în cazul lui Tudose. Strategia lui Iohannis 00:50 Băsescu TUNĂ și FULGERĂ după numirea lui Tudose premier: „Iohannis a făcut CEL MAI URÂT lucru! TRĂDARE” 23:51 Tudose, ATACAT fără MILĂ de presa internațională: „Dragnea pierde din popularitate chiar dacă...” 22:39 Cine este Mihai Tudose, premierul PSD: Profesor la SRI, acuzat de plagiat, mic maestru în șah - biografie 22:36 Inedit! Reacția SRI despre premierul PSD Mihai Tudose 22:18 BOMBĂ ÎN PSD! Tudose A FOST DENUNŢAT LA DNA. Planul lui Dragnea SE POATE NĂRUI. Rămâne de văzut CE REACŢIE VA AVEA IOHANNIS 20:03 EXCLUSIV EVZ - Directorul de cabinet al lui Mihai Tudose a lucrat 13 ani pe „analiză-sinteză” în sistemul de siguranță națională, iar soția lui lucrează la UM 0472 și predă la SRI / DOCUMENTE 19:22 Iohannis: „Îl desemnez pe domnul Tudose ca viitor prim-ministru” - LIVE TEXT 18:22 MIHAI TUDOSE era prieten apropiat cu „Anaconda”, generalul SRI Elena Istode. TUDOSE a fost ACUZAT de PONTA că este OFIȚER ACOPERIT! 17:11 Dragnea A FOST ATACAT DUR de Ciutacu: ,Mă gândesc să mă p.. împotriva vântului și să țin cu Tudose” 15:55 Propunere SURPRIZĂ a PMP pentru funcția de premier 15:06 CONSULTĂRI la COTROCENI. Băsescu: „Desemnarea PSD este una ratată, menită să-l atragă pe Iohannis într-o capcană. PMP l-a propus premier pe Sigfried Mureșan” | LIVE TEXT 10:03 CULISELE CEx PSD. Drumul NOMINALIZĂRII lui Mihai Tudose spre Palatul Cotroceni

Articole salvate