Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. Camera Faraday, ultima modă la bogătaşi

Radu Stefanescu
Autor: | | 0 Comentarii | 3313 Vizualizari

Pe 27 februarie s-au născut Constantin cel Mare, John Steinbeck, Henry Wadsworth Longfellow, Elizabeth Taylor, Rudolf Steiner, Irwin Shaw, Joanne Woodward, Arthur Schlesinger, Ion Andreescu, Marin Constantin, Dănuţ Lupu, Ion Irimescu. Pe 28 februarie s-au născut Rene Reaumur, Mario Andretti, Vincent Minelli, Cristofer Kraft, Brian Jones, Dino Zoff, Gh. Şincai, Gh. Marinescu, Gheza Vida, Virgil Almăşanu.

Mă întrebaţi, dragi lupi, padawani şi hobbiţi cu ce se ocupă, de fapt, astrologia.

Ei bine, cu ce se ocupă Astrologia?  Cel mai bun răspuns l-au dat cei care au alcătuit Catehismul şi Enciclopedia Catolică: “…astrologia se ocupă cu studiul timpului, cu încercarea de a controla timpul şi oamenii şi prin aceasta, controlul istoriei!”.

Istoria? Sigur că da! Astrologul era, mii de ani, sfetnicul de taină al regelui, împăratului, generalului etc. Astrologia însemna politică şi încă la vârf. Bun, la sfârşitul secolului XX, după ce s-a vulgarizat şi a fost compromisă de impostoare şi şarlatane, astrologia şi-a pierdut prestigiul, a fost exilată în paginile mondene ale revistelor pentru femei. Dar, mai sunt astrologi adevăraţi pe Pământ!

Am mai spus că la începutul civilizaţiei, în Sumer, astrologia era modul unic de a înţelege lumea, religie şi ştiinţă. În Sumer se făcea astrologie cu o mie de ani înaintea Chinei, aşa au fost datate primele tăbliţe de lut arse, cu cuneiforme, care tratează subiecte astrologice. Preoţii sumerieni, apoi akkadieni şi caldeeni urcau în fabuloasele zigurate, adevărate observatoare astrale şi apoi, pe baza observaţiei stelelor, aduceau regelui şi poporului poruncile zeilor: ce se va întâmpla şi ce trebuie făcut! Este evident că pretenţia de a prezice viitorul urcă la acele începuturi ale istoriei.

Biblic, temeiul Astrologiei se găseşte în Geneză, cap. I, & 14,15,16,17,18 “…Dumnezeu a făcut stelele, ca să fie semne… să cârmuiască ziua şi noaptea…”. Iar acele semne, Vrerea Domnului, trebuie descifrate şi interpretate de cineva! Astrologia este de natură divină fiind adusă oamenilor de îngerii căzuţi, împreună cu alte ştiinţe.

În Vechiul Testament, legea iudeilor, "cititorii în stele" erau pedepsiţi cu alungarea şi chiar cu moartea. Era vorba despre amintirea, de fapt de coşmarul pe care l-au îndurat evreii în timpul robiei în Babilon. Pentru prima dată, în istorie, triburilor iudee au fost strivite politic, cultural, religios, în toate domeniile. Babilonul le era superior în toate! Şi nu mai era vorba de un amărât de tufiş din pustiu, chiar în flăcări, ci de "ochii zeilor" care te urmăreau din cer. Era vizibil pentru toată lumea! Cum să nu-i duşmăneşti pe babiloneni! Solidaritatea evreilor s-a bazat pe o ură aprigă împotriva celorlalte neamuri şi Vechiul Testament este mărturie. Dar, prin cititori în stele, se înţelegeau preoţii babiloneni, reprezentanţii religiei respective. În acele timpuri astrologii se numeau "mathematicus".

În Noul Testament aluziile astrologice sunt destul de dese. Cei trei crai de la Răsărit urmăresc Steaua care îi conduce la ieslea Pruncului şi fac cadouri cu puternic substrat astrologic: aur (Soarele), smirnă (Jupiter) şi tămâie (Saturn) arătând Stăpînirea lui Iisus asupra materialului, astralului şi a energiei spirituale. În cea mai veche Biblie, păstrată de Sf. Patrick şi numită astăzi King James Version (KJV) se pomeneşte de “trei Regi-magi, puternici astrologi”. 12 sunt ucenicii Mesiei, Apostolii, după cum 12 sunt zodiile, tipurile psiho-somatice de oameni stabilite în vechime.

Astrologia a dat oamenilor controlul asupra timpului. Calendarul, anul, luna, săptămâna au fost stabilite pe criterii astrologice. De exemplu săptămâna poartă nume astrologice: Luni, ziua Lunii, Marţi ziua lui Marte, Miercuri a lui Mercur, Joi este ziua puternicului Jupiter, vineri a preafrumoasei Venus, sâmbătă a lui Saturn şi bineînţeles, duminică, ziua Soarelui.

Lunile au fost stabilite “lunar”, după fazele Lunii. Ziua are dousprezece ore, după cum douăsprezece sunt zodiile şi noaptea are la fel, 12 ore. Ora, minutul, secunda au fost stabilite prin metode astrologice. V-aţi pus vreodată problema de ce avem 60 de minute, 60 de secunde şi nu 100 de minute şi 100 de secunde? Din motive astrologice! Zodiacul are 360, de 12 ori 30 de grade, gradul are 60 de minute, minutul de arc are 60 de secunde!

Astronomia s-a desprins din astrologie în Renaştere, la jumătatea secolului XVI, odată cu apariţia raţionalismului ateu. Tot atunci s-a desprins chimia din alchimie şi multe alte ştiinţe raţionaliste, atee, care nu mai acceptau latura spirituală.

Iată că m-am luat cu pasiunea mea de o viaţă, astrologia şi am lăsat la urmă ceea ce voiam să vă spun, de fapt. Camerele Faraday! “Star and Strips” raportează că mai mulţi contractori de construcţii civile din Virginia au fost puşi în faţa unor lucrări delicate, cerute de bogătaşii locali. Aceştia doreau, nici mai mult, nici mai puţin, decât  ca o cameră din locuinţa lor, de obicei o vilă somptuoasă cu zeci de camere, să fie transformată într-o “cameră Faraday”.

Ce este o cameră Faraday? O încăpere izolată, ecranată, faţă de exterior, în care nu pătrund undele electromagnetice sau electricitatea haotică şi electrostatică. Efectul “cuştii lui Faraday”, dacă vă mai amintiţi de fizica elementară. Lucrarea nu este nici simplă, nici ieftină. Constructiv înseamnă introducerea, sau dublarea pereţilor, tavanului şi a podelei cu o plasă deasă de cupru, cei mai bogaţi cer argint, iar cei imposibil de bogaţi chiar argint aurit! Nu s-a raportat până în prezent niciun caz în care beneficiarul să ceară o plasă numai şi numai din aur. Există, totuşi, o limită şi la cei foarte bogaţi! Lucrarea este greu de excutat, cere personal foarte calificat, de o îndemânare şi inteligenţă tehnică deosebite. Fiecare lucrare este o provocare, ridică probleme specifice, singulare. Plasa de cupru trebuie să constituie un tot unitar, bucăţile se lipesc una de alta prin alămire sau prin îmbinări filetate, apoi cositorite. Toată această “cuşcă” se “leagă la pământ” prin conducătoare groase, din acelaşi material ca şi “cuşca”. Apoi fiecare fereastră trebuie prevăzută cu acelaşi tip de ecranare deghizată în jaluzele sau transperante. E greu, dar şi plata este pe măsură!

Dar de ce camerele Faraday? Din cauza undelor electromagnetice, care ne înconjoară. Mai mulţi doctori în medicină din State dar şi amiralul care este Surgeon General al SUA, au avertizat împotriva pericolului crescut al radiaţiilor electromagnetice. Care, ca în cazul radiaţiilor produse de elemente radioactive au o influenţă foarte diferită asupra oamenilor, vieţii în general. Dacă un individ care stă la ultimul etaj al blocului şi are deasupra lui, pe acoperiş, o antenă de telecomunicaţii mobile, a murit în câtvea luni, din motive “necunoscute”, vecinul lui nu a păţit nimic. Bun, încă nimic, dar ca şi în cazul fumatului este greu să legi cauza de efect.

Dar, toată lumea este de acord că în prezent ne aflăm atacaţi de un ocean de unde electromagnetice din cele mai diverse surse, de la emiţătorii de tv, radio, telefonie mobilă şi până la sistemul wireless din apartament. Soluţia o constituie camerele Faraday. Cei care petrec câteva ore pe zi, nu mai mult şi o să explic de ce, în aceste camere, se simt învioraţi şi cu o putere sporită de muncă.

Numai doar câteva ore, cinci ore cel mult, pe zi, spun medicii. Pentru că prin protecţia, ecranarea, camerelor Faraday nu trece nici câmpul magnetic al Pământului. S-a constata, istoric, experimental, că lipsa câmpului magnetic al Pământului pe termen lung duce la grave îmbolnăviri, metabolice, dar în primul rând la tulburări mentale. Nu ştiţi, probabil, doamnelor şi domnilor, că un dispozitiv nelipsit pe staţiile spaţiale este cel care generează, imită, câmpul magnetic terestru.

În istorie, este un exemplul, celebru, al sultanului Baiazid I-ul. Prins de Timur Lenk în urma dezastrului din bătălia de la Ankara din 20 iulie 1402, sultanul otoman a fost băgat într-o cuşcă de fier aurit. Sursele de atunci spun că era de aur cuşca, dar aurul este moale, mai de încredere este sursa persană care spune că acea cuşcă era de fier aurit. Într-un an de zile săracul turc a înebunit, fiind ecranat de la câmpul magnetic al pământului şi s-a sinucis dându-se cu capul de barele aurite, în noaptea de 7 spre 8 martie 1403.

Ei, mai sunt multe de spus despre camerele Faraday, au virtuţi deosebite şi nebănuite, dar hai să ne relaxăm puţin în weekend, cu speranţa, certitudinea, că mâine este, în definitiv, o altă zi!    

BERBEC   Nu-ţi face griji! Weekendul este favorabil unor proiecte noi, dar numai după un bilanţ adevărat, cinstit, mai ales în faţa oglinzii. Începe, cu un zâmbet, restructurarea emoţională! În acest weekend, mai exact sâmbătă dimineaţa, eşti pus în faţa unei decizii. Să stai acasă cu pisica sau căţeluşul sau să ieşi pe seară în frig pentru cine ştie ce fiţe şi/sau peteceri incerte. Sau să trăbăluieşti plenar în bucătărie pentru cele cinci feluri de mâncare pentru săptămâna viitoare. Sfatul meu este să stai cu necuvîntătoarele. Animăluţele nu mint, nu trădează, nu bârfesc, nu invidiază. Au după cum bine spunea Carl Sagan o capacitate deosebită de a recunoşte binele. Iar dacă le faci rău te muşcă sau zgârie, direct şi fără intrigi pe la spate.

TAUR   Un weekend vesel, cu multă lume în jur, te relaxezi şi faci planuri. Cineva te urmăreşte cu multă atenţie, de parcă te vede pentru prima oara. S-ar putea să-ţi placă, fii atent la amănunte! Este sâmbătă, zi de relaxare şi odihnă, aşa că tu ai tendinţa să eviţi orice discuţie, orice activitate, orice fel de efort. Minimum necesar cerut este să dai dovadă de bunăvoinţă! O persoană care te-a dezămăgit, sau evitat, în ultimul timp încearcă în acest weekend să-şi răscumpere păcatele. Atenţie la datele primite, deoarece de multe ori reprezintă părerea (de rău) celui în cauză şi nu o descriere cât mai apropiată de realitate. Experienţa bate mai intotdeauna iscusinţa!

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Horoscop

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate