Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. Baruch atah Adonai, Eloheinu melech...

Autor: | | 0 Comentarii | 3000 Vizualizari

Pe 4 februarie s-au născut Francois Rabelais, Gerarad Philippe, Charles Lindbergh, Alice Cooper, Alfred Mendelsohn, Carmen Trandafir, Constantin Piliuţă, Denisa Comănescu, Vasile Cârlova.

O zi de miercuri „normală”, cât de normală poate fi o zi în care nu se posteşte, este harţi, guvernată de Mercur, zeul păcălelilor şi al farselor. Cu mai toate planetele concentrate într-un cuadrat al horoscopului, în nici cinci zodii, exceptând pe Jupiter în conjuncţie cu Luna, care suflă în pânzele Leilor. Tradiţional, o zi fără mare încărcătură emoţională. În calendarul creştin sunt vreo doi sfinţi, ca în aproape fiecare zi: Isidor Pelusiotul şi Avramie.

 

Calendarul vechi, pastoral sau al agricultorilor nu înregistrează nicio menţiune. Sigur, 4 februarie este ziua limită a Filipilor de iarnă, dar atât pe 3 cât şi pe 4 februarie nu se mai ştie ce se făcea, care erau ritualurile. Probabil că se făcea curăţenie în casă, se spălau veşmintele şi albiturile de atingerea petrecăreţilor şi a vinului roşu, iar bărbaţii se legau la cap după atâta mahmureală. Serbările iernii s-au sfârşit, în fine, lenea şi petrecerea se pun în cui şi începe munca grea, neobosită, pregătirea ciclului agricol şi pastoral.

 

Poate fi o coincidenţă, dar eu nu cred în coincidenţe, aseară a început Tu Bishvat o importantă sărbătoare iudaică, „noul an al pomilor”, sărbătoare care ţine toată ziua de azi.

 

E o sărbătoare bună, luminoasă, cu speranţă în noul an agricol. Sunt fel de fel obiceiuri: se mănâncă şapte feluri de fructe şi se beau patru pahare de vin! La fiecare fruct se spune: „Baruch atah Adonai, Eloheinu melech ha'olam, borei pri ha-etz!” Să fie binecuvântat Dumnezeu, sursa tuturor fiinţelor, creatorul copacilor!”

Se plantează pomi fructiferi. Se cumpără ceva nou copiilor. Se... dar câte case, atâtea obiceiuri!

Am asistat, cu un ochi râzând şi unul plângând la confuziile de interpretare, la multele discuţii, create de hotărârea CCR de a se respecta Constituţia, statul de drept, republican, laic. De multele „luări de poziţie” ale unora cu barbă şi fără. Cei cu barbă vor religia neapărat, obligatoriu, în şcoli, cei cu părul strâns în codiţă nici nu vor să audă!

ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Cam acelaşi lucru, discuţia despre religie în şcoli, s-a întâmplat, tot în această perioadă, în Franţa, urmare asasinatelor religioase din ianuarie.  Ministrul de resort a luat patru măsuri drastice pentru întărirea învăţământului şi educaţiei laice, republicane, ştiinţifice şi evitarea racolărilor şi derapajului religios în şcoli.

O să revin pe larg altă dată, doar nu am cules date religioase, superstiţii, obiceiuri, ani mulţi, pentru Mircea Eliade, din Orient, în special din Iran! Acum mă duc să studiez cu luneta Harald conjuncţia Lunii cu Jupiter, în Leu!

A propos! France TV spune că un alt Coulibaly, Moussa Coulibaly, care n-are nicio legătură cu Amedy Coulibaly, a atacat cu un cuţit (avea două) pe trei militari care păzeau postul de radio “Shalom” al comunităţii evreieşti şi mai multe alte organizaţii evreieşti aflate în clădirea respectivă din Nisa, Alpii Maritimi. Un militar a fost rănit la faţă, altul la mână. Unul cu un cuţit contra trei înarmaţi până în dinţi! Doamne, soldaţii ăştia apără Europa... sau de vină sunt cei care le ordonă să nu tragă?

Dar mai am ceva de zis. Auzi, auzi! Boierilor, oameni serioşi şi cu averi, problema religiei nu este dacă este în şcoli, sau nu, mi se pare că este o nouă afacere, ci dacă este în sufletul şi inima oamenilor! Dacă românii respecta acum, după douăzeci şi cinci de ani de religie ortodoxă obligatorie în şcoli, regulile civilizatoare, cele zece porunci, din care se trag tot dreptul şi toată jurisprudenţa din Europa! Restul este tulburare de vânt...

 

BERBEC   Da, e ziua în care poţi să reuşeşti în mai multe domenii. Nu, nu trebuie să pleci la un drum lung, mai ales peste o apă mare. Concentrează-te, stelele îşi fac partea lor şi te avantajeză!

Mai puţin tutun, mai puţină cafea, mai puţin alcool, dar nu renunţa total, pentru ca bucuriile vieţii sunt aşa de puţine şi rare! Este indicat să dai mai multă atenţie problemelor de familie.  Pentru nativii din vârsta a treia, seniorii, astăzi este o perioadă mai dificilă, mai ales în ceea ce priveşte sănătatea. De nivelul de trai nu dorim să vorbim, pentru că nu ne plac tragediile!

TAUR    Conjunctura indică o zi blândă, plăcută, dar trebuie să vrei şi tu să fie aşa. Lasă reţinerea şi laudă-i pe cei dragi, concentrează-te cu entuziasm şi optimism pe ceea ce ai de făcut.

Perioada zilei de astăzi este în general, benefică şi aduce realizări şi noroc. Dar, bate un vânt de libertate, mai ales prin buzunare şi prin portofel, aşa că pune-ţi capul la contribuţie cum sa faci urgent rost de bani, pentru că ai de plătit rata la bancă, chiria şi întreţinerea! Un ajutor substanţial din partea prietenilor sau a rudelor! Poate aşa îţi rezolvi o parte din probleme.

 

GEMENI   Renunţă la iluzii şi înfruntă realitatea! Chiar dacă nu îţi place. Proiectele clădite pe nisip se prăbuşesc! Mai ai, din fericire, prieteni loiali, care să te sprijine şi să te sfătuiască!

Comunicarea este punctul tău forte, dar azi nu trebuie să insişti prea mult cu aceasta abilitate pentru că poţi să te bagi în situaţii complicate din care poţi ieşi doar cu mare greutate.  Aşa este felul tău, superficial şi cheltuitor, dar mare meşter la vorbe. Îţi rămâne să filozofezi şi să te bucuri de zile schimbătoare, de vremea capricioasă, ca o prinţesă din poveste!

RAC   Dimineaţa de azi este densă, se pare că problemele te asaltează din toate părţile. Ceea ce e important pentru tine e să placi celor din jur, aşa poţi să obţii şi ajutorul de care ai nevoie!

Dai dovadă de umor inspirat şi de o bună dispoziţie care te fac un companoin plăcut în anturaj. Acordă-ţi, totuşi, nişte pauze, menajează-ţi corpul şi încearcă să duci o viaţă mai sănătoasă. Stelele te sfătuiesc să ai răbdare şi chiar să dai dovadă de diplomaţie şi fair-play, pentru că lucrurile se vor lamuri aproape fără intervenţia ta. Nu discuta în contradictoriu cu cei dragi, vei constata că sunt bine intenţionaţi.

LEU  O zi paradoxală, în care ori te ascunzi prin colţuri, ori cauţi scandal cu lumânarea! Evită extremele, excesele, exagerările. Buna şi vechea cumpătare creştină te poate ajuta foarte mult.

Pagina 1 din 2


Tag-uri: zodii, horoscop

Loading...

Alte articole din categoria: Horoscop

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Tema zilei
20:41 O ultimă UMILINŢĂ pentru Regele Mihai. Legea NU INTERZICE prezența Coroanei de Oțel la funeralii 20:37 Regele Mihai. ADEVĂRUL CE TREBUIE ŞTIUT de români. Un general de Securitate L-A TRANSFORMAT DIN REGE ÎN DOMN. Mărturii istorice 19:30 Regele Mihai, ţinta unui DEMERS RUŞINOS AL PDSR, într-o IMAGINE-EVENIMENT, publicată în EVZ. Foto în articol 16:07 Dan Negru ATACĂ TELEVIZIUNEA după moartea Regelui Mihai. Prezentatorul A CEDAT NERVOS 14:59 FUNERALIILE REGELUI MIHAI. CFR Călători suplimentează trenurile spre Curtea de Argeș 13:15 Regele Mihai, regretat de liceenii din Constanța 18:00 TOP greșeli pe care să nu le faci la funeraliile Regelui Mihai. „Nu e actor ca să fie aplaudat, nu aplaudăm moartea...” 17:58 Nicolae TULBURĂ LINIȘTEA Casei Regale: „NU mă las VOI VENI ÎNAPOI” 11:58 Ultimele zile din viața Regelui Mihai. Mărturiile emoţionante ale maicilor care au avut grijă de Majestatea Sa până în ultima clipă 08:10 IMAGINILE unui DESTIN NEMERITAT! Cum arăta BAGAJUL cu care Regele Mihai a plecat din România - Foto 07:52 Sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai ajunge miercuri în România 11:58 SCANDAL la PRIVEGHIUL Regelui Mihai! Două TELEVIZIUNI naționale se CEARTĂ lângă SICRIUL monarhului 08:08 Traian Băsescu LOVEȘTE fără MILĂ Casa Regală. Declarația care a UIMIT pe toată lumea 15:41 Nepoata NECUNOSCUTĂ a Regelui Mihai. O poveste cu PRINȚESE 20:32 RISC URIAȘ pentru Principesa Margareta. Ar putea PIERDE TOTUL într-o singură zi. Următoarea săptămână este CRUCIALĂ 14:03 Repetiții pentru FUNERALIILE REGALE. Traficul rutier a fost DEVIAT. ANUNȚ de ultimă oră al POLIȚIȘTILOR! Care sunt STRĂZILE BLOCATE 13:37 PRIMUL reprezentant al unei CASE REGALE europene își anunță PARTICIPAREA la funeraliile Regelui Mihai 19:35 PSD a anunțat că IESE în STRADĂ. Unde vor fi prezenți 12:01 Toți l-am CÂNTAT, dar NU-I ȘTIM POVESTEA. Cântecul COMPUS SPECIAL pentru REGELE-COPIL. EXCLUSIV EvZ 15:52 SERBĂRILE ȘCOLARE de Crăciun, în PERICOL. Motivul INCREDIBIL pentru care s-ar putea ANULA - Exclusiv EVZ

Articole salvate