Editura Evenimentul si Capital

EVZ 25 ani

Horoscopul lui Dom' Profesor. Adevărul despre Michel de Notre Dame, aka Nostradamus

Autor: | | 0 Comentarii | 2678 Vizualizari

Pe 28 octombrie s-au născut Erasmus din Rotterdam, Bill Gates, Ivan Turgheniev, Jonas Salk, Eros Ramazzotti, Ilarion Ciobanu, Constantin I. Parhon, Dan Tărchilă, Eugen Mandric, Liviu Nicolae Dragnea.

Nimic în “kalendar” şi mai nimic în calendarul creştin, doar pomeniri de nume călugăreşti! De exemplu: Iachint, Firmilian, Neonila. Şi Terentie, care mă duce cu gândul la celebrul hoţ de baltă, din deltă, Terente!

Dragi lupi, padawani şi hobbiţi activismul politic mi-a fost întotdeauna urât. Vă rog frumos, nu mai faceţi campanii electorale pe emailul meu, că nu citesc şi chiar dacă citesc, nu mă impresionează, ci mă revoltă. De când mă ştiu şi câte ştiu, nu am pomenit campanii electorale mai prosteşti. Nici concepte mai ridicole şi strategii mai rudimentare... aşa că lăsaţi-mă în pace, în sihăstria mea!

Cu toate, că, rolul astrologului adevărat era numai unul politic. Mii de ani astrologul a avut un singur client: pe rege, împărat, duce, preşedinte... Vulgarizarea nepermisă a astrologiei din ultimul secol a produs nobilei ştiinţe leziuni urâte. Am discutat despre această stare de lucruri în noaptea de 25/26 cu ceilalţi astrologi din lume.

Unii dintre domniile voastre îmi cereţi precizări cu privire la această misterioasă adunare generală anuală a astrologilor. Nu ştiu prea multe despre ea, se pare că a existat dintotdeauna, sub diverse forme. Şi eu sunt doar un invitat, doar din 1987, când am luat “Bachelor of Science in Astrology”, nu fac parte dintre organizatori. Din nefericire, acum sunt singurul din România, ceea ce este edificator despre cum judecă astrologii adevăraţi nivelul astrologiei din România.

Adunarea are loc pe net, de la ora 12 GMT sâmbătă, până la ora 12 GMT duminică, în perioada schimbării orei de vară în cea de iarnă. Sunt, de fapt... 25 de ore. Fiecare ţară, în ordine alfabetică, poate intra şi să susţină mici comunicări sau să intre în polemici, când fusul orar respectiv îşi schimbă ora. La noi, între ora 3 şi... 3 noaptea!

Dar o să vă răspund la unii dintre domniile voastre, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, care sunteţi surprinşi de ceea ce se scrie pe seama lui Nostradamus, fabricarea unei vieţi paralele şi... de fapt, ascunderea adevărului!   

Michel de Notre Dame (1503-1566), mai cunoscut ca Nostradamus, a fost  astrologul Caterinei de Medicis. Aceasta este varianta oficială şi tot aşa ştie şi publicul. Trebuie să spunem că mai toate informaţiile despre aşa zisele profeţii ale lui Nostradamus sunt false. Mai mult, adesea se confundă medicul Michel de Notre Dame cu spiţerul, farmacistul, Michael de Notre Dame, contemporan cu el.

Adevărul este cu totul altul. Michel s-a născut în dimineţa zilei de 4 decembrie 1503  într-o familie înstărită de evrei creştinaţi, tatăl, Jacques de Notre Dame, notar, iar mama, Renate de Saint-Remy, provenea dintr-o familie de doctori de curţi regale.

A mai avut doi fraţi, pe Jean şi Bertrand. Mezinul, Bertrand se căsătoreşte cu o anume Thonine de Roux, o mică nobilă din Salon. Această Thonine îl admira mult pe cumnatul medic, pe Michel. A ţinut un jurnal şi a scris mai multe scrisori referitoare la viaţa şi activitatea lui Michel de Notre Dame. Ţinute cu gelozie într-o colecţie particulară aceste documente au fost arătate într-un cerc restrâns în martie 2011.

Din cuprinsul lor reiese că Nostradamus a fost un om excepţional, de o inteligenţă ieşită din comun şi cu un spirit speculativ formidabil. La început totul mergea foarte bine pentru Michel. A studiat medicina la Bordeaux şi şi-a luat doctoratul. Era renumit şi avea o clientelă numeroasă pentru că vindeca aproape orice boală sau vătămare, folosind şi metode revoluţionare pentru acea epocă. Se căsătoreşte cu Francoise de Saint-Clair, de veche viţă, o franţuizoaică blondă, micuţă şi extrem de frumoasă şi feminină, cum numai hexagonul are licenţa acestor făpturi de vis. În cei trei ani care urmează Michel devine fericitul tată a doi îngeraşi, un băieţel, Remy şi o fetiţă, Catherine.

Totul este perfect până în vara anului 1546 când epidemia de ciumă ucide mama şi pe cei doi copii, în ciuda eforturilor lui Michel, care experimenta un elixir din petale de trandafir. Thonine crede că durerea l-a deranjat mintal, cel puţin cîteva săptămâni,  pe cumnatul ei. Trei zile a stat cu cadavrele celor iubiţi în braţe. Apoi a umblat bezmetic pe străzile unde erau cele mai multe cazuri de ciumă – scrie Thonine. Cu toate că umbla după moarte, aceasta nu l-a vrut, comenteză cumnata, mai departe. Michel se schimbă.

Din medicul drăguţ şi amabil Michel devine direct, mizantrop, chiar grosolan: “Domnule conte o să muriţi într-un accident de călărie!”. “Doamnă marchiză, dacă nu vă schimbaţi obiceiurile de igienă o să suferiţi foarte tare de boli de piele!” “Sire, o să vă străpungă cu lancea într-un turnir!”

Mai toate prezicerile se adevereau. Nu erau decât concluziile logice ale unei minţi strălucitoare, dublate de o cultură formidabilă şi de multele informaţii care convergeau spre el. Un medic bun are mulţi clienţi. Care vorbesc, nu glumă! Faima “astrologului” Nostradamus se întinde şi atrage pe mulţi, printre care nobili, regi şi chiar pe Caterina de Medicis. Dar atrage şi Închiziţia, care îl suspecteză de vrăjitorie. “Nu, spune Nostradamus, este vorba despre teoria ciclurilor, despre astrologia creştină”. “Bine, spune Inspectorul Mare Inchizitor, demonstrează! În scris!”

Aşa apar în 1555 celebrele Centurii. Strofele, adesea în versuri care şchioapătă, spun orice, oricui. Orice interpretare este posibilă, iar denumirile şi numele au fost schimonosite în mod savant ca să poate însemna orice. Un caleidoscop perfect, unde se poate găsi ceea ce caută, oricine. Putem găsi, dacă căutăm, şi victoria în alegeri a lui Ponta! Orice putem găsi! O operă genială care i-a dat posibilitatea lui Nostradamus să râdă în nas Marelui Închizitor. Cum se întîmpla un eveniment major, se găsea o strofă din Centurii care să poată fi bănuită că se referea la respectivul eveniment. Însă dacă se calcula horoscopul orar, horoscopul respectivului eveniment, nu prea se adeverea ce spunea Nostradamus...

Acesta este adevărul despre Nostradamus – a fost un astrolog mediocru, studiase astrologia doar ca să-şi ia doctoratul în medicină, aşa era pe timpul acela, astrologia se studia în universităţii şi se discuta în academii. Însă, Nostradamus, a fost un un om, un medic desăvârşit, de o inteligenţă sclipitoare, care şi-a bătut joc de prostia semenilor. Şi de prostia celor ce au urmat…

BERBEC    Eşti într-o formă bună fizică, dar nu paria astăzi pe posibilităţile tale de analiză şi sinteză! Eternul Uranus din zodie face aspecte amestecate, evită confuziile şi interpretările greşite!

Încep să se lamureasca unele probleme legate de domeniul sentimental. Reflectezi că nimic nou sub soare, sau totul este nou şi îmbietor! Ai multe de terminat, multe de început, multe de făcut, dar  unele inexactităţi din trecut te bântuie şi te întrebi de ce ţi se întâmplă tocmai ţie.

TAUR   Dacă nu înţelegi ceva, ai neclarităţi, mai bine cere explicaţii decât să faci o eroare, care poate te costă şi bani. Nu uita că NU eşti foarte rapid şi foarte spontan, fii gata pentru orice!

Conjunctura astrologică, foarte complexă, pare că-ţi spune că numai munca permanentă nu prea rezolva lucrurile, mai trebuie şi altceva ca să obţii succesul in viaţă. Acel altceva se numeşte în cazul tău profesionalism şi de ce nu, puţin mai mult noroc, că nimănui nu i-a stricat!

GEMENI    Astăzi ai timpul necesar să te gândeşti pentru că nu eşti deranjat tot timpul. Trebuie să dai dovadă de continuitate, să nu schimbi nimic din modul de tratare a oamenilor şi a problemelor!

Speculatiile financiare sunt prost influenţate azi, aşa că nu este o idee prea buna să te duci la şeful tău ca să-i ceri o mărire de salariu. Nu te lua dupa cine stie ce aiureli din presă, sau de aiurea pe net...  Nimeni nu-ţi vrea raul, iar pe duşmani îi doare şi pe ei capul. Analizeaza bine şi vei vedea că este o situaţie obiectivă.

RAC   Vorbeşti prea mult, dai din casă, te ia gura pe dinainte! Cineva te poate pune la punct, altcineva te poate trage de limbă! Stăpâneşte-te, nu mai vorbi ca o moară stricată, îţi faci rău!

Ai de rezolvat niste probleme, „pasate” de catre membrii ai familiei tale. Ai, de asemenea, o dorinţă de a vorbi cu persoane care să ştie să te asculte şi să te înţeleagă.  Vorbeşte mult, dar nu spune nimic!

LEU  Implică-te în ceea ce spui şi poţi avea mulţi prieteni! O zi explicită, clară, aşa că fii atent la ceea ce îţi comunică familia sau cei din jur. Stelele au şi ele un moment de transparenţă!

Lucrurile sunt aşa cum le-ai văzut de prima dată. Aşa au căzut ele! Deseori invingatorii sunt desemnati dintre cei care par a fi invingatori, din cauza ca anturajul nu prea are timp sa judece pe fiecare in parte. Limitează-te la activităţile obişnuite, de rutină.

FECIOARĂ   Încearcă să găseşti soluţii care să-ţi convină şi să rezolve o situaţie, lăsată, după cum arată planetele colective Neptun şi Uranus, în suspensie, sau cu o rezolvare parţială temporară.

Evita sa incepi proiecte noi, sau sa răspunzi imediat la o „provocare”. Lasă pe mâine. Sau pe „alta data”. Astazi, daca cineva iti zimbeste inseamna ca vrea să-ţi vânda ceva. Excepţiile întăresc regula! Astăzi nu scoate nici un ban din buzunar. Cheltuielile facute astazi poti sa le treci direct la pagube!

BALANŢĂ  O zi favorabilă noilor idei, iniţiative, în ceea ce priveşte casa, apartamentul, căminul. Poate fi trecerea la atitudinea, la activitatea, de iarnă!  Domeniul sentimental este favorizat!

Este în afara regulilor obişnuite soluţia care îţi trebuie. La vremuri de criză trebuie o soluţie de criză. Astăzi trebuie să eviţi orice promisiune sau orice chestiune legată de bani, de proiecte viitoare sau de relaţii şi grupuri sociale. Nu-ţi asuma, mai ales, obligaţii pe termen lung!

SCORPION   Cei pe care îi întâlneşti astăzi par că sunt binevoitori şi favorabili ţie. Totuşi, nu te poţi opri să nu faci câteva remarci mai acide! Nu te mai repezi să “înţepi”, fii senin şi cooperant!

Trebuie sa continui cu aceleasi metode verificate de pana acum, schimbarile repetate nu sunt privite cu ochi buni nici de oameni, nici de stele  Zi favorabilă corespondenţei, comunicării. O veste bună de la un  prieten. Puterea ta de concentrare pare sa-ti joace feste, asa incat este bine sa diminuezi influenţele negative prin odihna, alimente naturale şi sport.

SĂGETĂTOR   Nu te descuraja, nu renunţa, tocmai acum. Te îneci, ca ţiganul la mal, pierzi toată munca! Examenul pe care îl mai ai de trecut este la “răbdare şi tenacitate”! Să nu zici că nu ţi-am spus!

Astăzi aspectele generale ale horoscopului tău arată că preocuparea  majoră este să menţii status quo  -  poate este vorba o situaţie sau o pozitie actuală care te avantajează. Nu tot ceea ce este nou este şi mai bun, însă. Uneori, vorba proverbului, dăm vrabia din mână pentru cioara de pe gard...

CAPRICORN   Cineva aşteaptă un răspuns, dar nu trebuie să te grăbeşti. Ca să-ţi impui astăzi punctul de vedere, trebuie să vorbeşti cu convingere şi patimă, atunci lipsa de argumente nu se observă!

Poţi, şi trebuie să faci mici schimbări în structurile tale, ordonează-ţi bugetul de venituri şi cheltuieli, „cash-flow”. Nu este prea devreme să incepi să-ti faci planuri de vacanţa de Crăciun, rezervările ieftine se fac din timp, dar trebuie să iei in consideratie cu mult realism resursele proprii.  Detaliile sunt mai importante, astăzi!

VĂRSĂTOR    Dacă poţi să fii la fel de sigur, iscusit în amor ca şi în profesie, poţi să ai numai satisfacţii. Există un oarecare grad de timiditate, de reţinere, ca să nu fii pus în situaţii ridicole!

Din nou o zi favorabilă, mai ales sub aspectul veştilor şi noutăţilor pe care le afli. Astăzi, în urma unei discuţii de la serviciu, sau unde activezi, realizezi că stagnezi cam demult pe o pozitie profesionala care nu prea se potriveşte cu visele tale.

PEŞTI    Nu-ţi sunt boii acasă, ai o problemă, o îndoială, o bănuială şi atitudinea aceasta nu este nici productivă, nici veselă. O ţinută neglijentă şi o dispoziţie schimbatoare iţi pot marca ziua!

Astăzi, cu mai mult efort, ambiţie şi noroc o să ajungi unde iti doresti, poţi să-ţi atingi scopurile propuse. Cumpărăturile şi achiziţiile sunt favorizate moderat ca şi „rectificările” în coşul zilnic. Seară romantică, poate acasă, poate în oraş, la un spectacol!  
Alte articole din categoria: Social

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
Tema zilei
13:05 De ce nu vrea PNL să intre la guvernare 11:40 Tăriceanu a făcut ANUNȚUL. Ce spune despre o majoritate ALDE-PNL 11:13 Portretul-robot al VIITORULUI PREMIER. Cine vine la Palatul Victoria 09:38 Surse: Lista scurtă de MINIȘTRI a PSD. ARTILERIA GREA a partidului intră în joc 09:28 Greșeala FATALĂ din LISTA de PREMIERI a lui Dragnea, descoperită de Băsescu 07:30 Planul chinezesc al echipei Ponta - Grindeanu 07:16 PSD pregătește „Guvernul fără pitpalaci” 16:25 Ce spune Iohannis despre ALEGERILE ANTICIPATE 13:45 Ce ASCUNDE programul CONSULTĂRILOR la Cotroceni 12:53 STRATEGIA PNL înaintea CONSULTĂRILOR cu Iohannis. Orban NU VREA la guvernare - surse | Exclusiv EvZ 12:51 Portița matematică a lui Klaus Iohannis: PSD riscă să piardă guvernarea 10:57 Cine nu i-a RĂSPUNS la telefon lui GRINDEANU după ce a fost DEMIS 09:58 Noul premier: lista scurtă din PSD - surse 09:27 Evoluție INCREDIBILĂ în SONDAJE pentru PSD, în urma CRIZEI INTERNE. Influența SCANDALULUI asupra electoratului 08:52 Ce va face ministrul Justiției PÂNĂ în ULTIMUL MINUT, după demiterea Guvernului. Declarațiile lui Toader 00:20 Grindeanu ARE O INFORMAŢIE-BOMBĂ DESPRE ŞEFUL PSD: „I-am spus lui Dragnea…” Premierul a vorbit şi despre SCHEMA MARII TRĂDĂRI care L-A DEZAMĂGIT CRUNT 20:25 Scenariul-ȘOC! Cum poate Iohannis să STRICE planurile lui Dragnea 18:50 Cronica Războiului conjugal din PSD. România lui Cristoiu 06:16 LIVIU DRAGNEA este în pragul SINUCIDERII POLITICE! Un lanț de greșeli a dus PSD în pragul scindării și pe punctul de a pierde puterea politică în cadrul alianței de guvernare. Ce câștigă VICTOR PONTA.

Articole salvate