Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. Adevărul despre Michel de Notre Dame, aka Nostradamus

Autor: | | 0 Comentarii | 2688 Vizualizari

Pe 28 octombrie s-au născut Erasmus din Rotterdam, Bill Gates, Ivan Turgheniev, Jonas Salk, Eros Ramazzotti, Ilarion Ciobanu, Constantin I. Parhon, Dan Tărchilă, Eugen Mandric, Liviu Nicolae Dragnea.

Nimic în “kalendar” şi mai nimic în calendarul creştin, doar pomeniri de nume călugăreşti! De exemplu: Iachint, Firmilian, Neonila. Şi Terentie, care mă duce cu gândul la celebrul hoţ de baltă, din deltă, Terente!

Dragi lupi, padawani şi hobbiţi activismul politic mi-a fost întotdeauna urât. Vă rog frumos, nu mai faceţi campanii electorale pe emailul meu, că nu citesc şi chiar dacă citesc, nu mă impresionează, ci mă revoltă. De când mă ştiu şi câte ştiu, nu am pomenit campanii electorale mai prosteşti. Nici concepte mai ridicole şi strategii mai rudimentare... aşa că lăsaţi-mă în pace, în sihăstria mea!

Cu toate, că, rolul astrologului adevărat era numai unul politic. Mii de ani astrologul a avut un singur client: pe rege, împărat, duce, preşedinte... Vulgarizarea nepermisă a astrologiei din ultimul secol a produs nobilei ştiinţe leziuni urâte. Am discutat despre această stare de lucruri în noaptea de 25/26 cu ceilalţi astrologi din lume.

Unii dintre domniile voastre îmi cereţi precizări cu privire la această misterioasă adunare generală anuală a astrologilor. Nu ştiu prea multe despre ea, se pare că a existat dintotdeauna, sub diverse forme. Şi eu sunt doar un invitat, doar din 1987, când am luat “Bachelor of Science in Astrology”, nu fac parte dintre organizatori. Din nefericire, acum sunt singurul din România, ceea ce este edificator despre cum judecă astrologii adevăraţi nivelul astrologiei din România.

Adunarea are loc pe net, de la ora 12 GMT sâmbătă, până la ora 12 GMT duminică, în perioada schimbării orei de vară în cea de iarnă. Sunt, de fapt... 25 de ore. Fiecare ţară, în ordine alfabetică, poate intra şi să susţină mici comunicări sau să intre în polemici, când fusul orar respectiv îşi schimbă ora. La noi, între ora 3 şi... 3 noaptea!

Dar o să vă răspund la unii dintre domniile voastre, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, care sunteţi surprinşi de ceea ce se scrie pe seama lui Nostradamus, fabricarea unei vieţi paralele şi... de fapt, ascunderea adevărului!   

Michel de Notre Dame (1503-1566), mai cunoscut ca Nostradamus, a fost  astrologul Caterinei de Medicis. Aceasta este varianta oficială şi tot aşa ştie şi publicul. Trebuie să spunem că mai toate informaţiile despre aşa zisele profeţii ale lui Nostradamus sunt false. Mai mult, adesea se confundă medicul Michel de Notre Dame cu spiţerul, farmacistul, Michael de Notre Dame, contemporan cu el.

Adevărul este cu totul altul. Michel s-a născut în dimineţa zilei de 4 decembrie 1503  într-o familie înstărită de evrei creştinaţi, tatăl, Jacques de Notre Dame, notar, iar mama, Renate de Saint-Remy, provenea dintr-o familie de doctori de curţi regale.

A mai avut doi fraţi, pe Jean şi Bertrand. Mezinul, Bertrand se căsătoreşte cu o anume Thonine de Roux, o mică nobilă din Salon. Această Thonine îl admira mult pe cumnatul medic, pe Michel. A ţinut un jurnal şi a scris mai multe scrisori referitoare la viaţa şi activitatea lui Michel de Notre Dame. Ţinute cu gelozie într-o colecţie particulară aceste documente au fost arătate într-un cerc restrâns în martie 2011.

Din cuprinsul lor reiese că Nostradamus a fost un om excepţional, de o inteligenţă ieşită din comun şi cu un spirit speculativ formidabil. La început totul mergea foarte bine pentru Michel. A studiat medicina la Bordeaux şi şi-a luat doctoratul. Era renumit şi avea o clientelă numeroasă pentru că vindeca aproape orice boală sau vătămare, folosind şi metode revoluţionare pentru acea epocă. Se căsătoreşte cu Francoise de Saint-Clair, de veche viţă, o franţuizoaică blondă, micuţă şi extrem de frumoasă şi feminină, cum numai hexagonul are licenţa acestor făpturi de vis. În cei trei ani care urmează Michel devine fericitul tată a doi îngeraşi, un băieţel, Remy şi o fetiţă, Catherine.

Totul este perfect până în vara anului 1546 când epidemia de ciumă ucide mama şi pe cei doi copii, în ciuda eforturilor lui Michel, care experimenta un elixir din petale de trandafir. Thonine crede că durerea l-a deranjat mintal, cel puţin cîteva săptămâni,  pe cumnatul ei. Trei zile a stat cu cadavrele celor iubiţi în braţe. Apoi a umblat bezmetic pe străzile unde erau cele mai multe cazuri de ciumă – scrie Thonine. Cu toate că umbla după moarte, aceasta nu l-a vrut, comenteză cumnata, mai departe. Michel se schimbă.

Din medicul drăguţ şi amabil Michel devine direct, mizantrop, chiar grosolan: “Domnule conte o să muriţi într-un accident de călărie!”. “Doamnă marchiză, dacă nu vă schimbaţi obiceiurile de igienă o să suferiţi foarte tare de boli de piele!” “Sire, o să vă străpungă cu lancea într-un turnir!”

Mai toate prezicerile se adevereau. Nu erau decât concluziile logice ale unei minţi strălucitoare, dublate de o cultură formidabilă şi de multele informaţii care convergeau spre el. Un medic bun are mulţi clienţi. Care vorbesc, nu glumă! Faima “astrologului” Nostradamus se întinde şi atrage pe mulţi, printre care nobili, regi şi chiar pe Caterina de Medicis. Dar atrage şi Închiziţia, care îl suspecteză de vrăjitorie. “Nu, spune Nostradamus, este vorba despre teoria ciclurilor, despre astrologia creştină”. “Bine, spune Inspectorul Mare Inchizitor, demonstrează! În scris!”

Aşa apar în 1555 celebrele Centurii. Strofele, adesea în versuri care şchioapătă, spun orice, oricui. Orice interpretare este posibilă, iar denumirile şi numele au fost schimonosite în mod savant ca să poate însemna orice. Un caleidoscop perfect, unde se poate găsi ceea ce caută, oricine. Putem găsi, dacă căutăm, şi victoria în alegeri a lui Ponta! Orice putem găsi! O operă genială care i-a dat posibilitatea lui Nostradamus să râdă în nas Marelui Închizitor. Cum se întîmpla un eveniment major, se găsea o strofă din Centurii care să poată fi bănuită că se referea la respectivul eveniment. Însă dacă se calcula horoscopul orar, horoscopul respectivului eveniment, nu prea se adeverea ce spunea Nostradamus...

Acesta este adevărul despre Nostradamus – a fost un astrolog mediocru, studiase astrologia doar ca să-şi ia doctoratul în medicină, aşa era pe timpul acela, astrologia se studia în universităţii şi se discuta în academii. Însă, Nostradamus, a fost un un om, un medic desăvârşit, de o inteligenţă sclipitoare, care şi-a bătut joc de prostia semenilor. Şi de prostia celor ce au urmat…

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Social

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate