Editura Evenimentul si Capital

HOROSCOP Republica Cehă nu permite portul voalului islamic. Polonia primește refugiați politici din Norvegia │ Horoscopul lui Dom’ Profesor

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 8767 Vizualizari

HOROSCOP Este şi ziua de naştere a oraşului Bucureşti, cetatea Bucureştilor fiind pomenită într-un hrisov domnesc al lui Vlad Ţepeş ca fiind reşedinţă domnească. Documentul, redactat în slavonă, poartă data de 20 septembrie 1459.

HOROSCOP  Pe 20 septembrie s-au născut Sophia Loren, Upton Sinclair, Sir James Dewar, Fernando Rey, Theodor Neagu, Petre Got, Taşcu Gheorghiu, Victor-Viorel Ponta.

Pe 20 septembrie sunt Sfinţii: Eustatie şi soţia sa Teopista cu cei doi fii, Agapie şi Teopist. Nimic în „Kalendar”.

HOROSCOP  Este şi ziua de naştere a oraşului Bucureşti, cetatea Bucureştilor fiind pomenită într-un hrisov domnesc al lui Vlad Ţepeş ca fiind reşedinţă domnească. Documentul, redactat în slavonă, poartă data de 20 septembrie 1459.

Constantin Giurăscu, marele istoric, conducătorul de doctorat al tatălui meu, mereu la noi în casă, poate cel mai mare specialist în istoria Bucureştilor, spunea odată, demult, (ce repede trece timpul) că nu-şi explică prin ce miracol această cetate, fără aşezare strategică, pe un areal de mlaştini şi având o climă neplăcută – ei bine, cu toate aceste dezavantaje, Bucureştii au devenit Capitală. Poate, adăuga el, pentru că se află pe drumul vechi bătut încă din neolitic dintre Nordul Europei și cel ce pleca din stepele necuprinse, trecea prin fața pustniciei mele de astăzi şi ajungea în sud, la măreaţa Atenă şi preaputernica Spartă şi apoi în Imperiul Bizantin.

Apoi bunul istoric se apleca şi îţi şoptea: Dunărea nu a despărţit niciodată. Popoarele trăiau pe ambele maluri ale fluviilor mari: vezi Nilul, Tigrul, Tibrul. Şi apoi se uita drept în ochii tăi şi mai spunea ceva, dar nu este încă timpul să vorbim despre aceasta. Sunt taine şi lucruri pe care le spun istoricii când au încredere, dar nu se scriu niciodată!

Bucureştii au fost şi trebuie să rămână centrul politic, economic, social, cultural şi industrial al ţării. Aşa a fost Profeţia.

HOROSCOP  Dragi lupi, padawani și hobbiți am primit o ediție specială a curierului de Bruxelles, dedicată fostelor țări de dincoace de Cortina de Fier, care fac parte din UE. O lectură extrem de interesantă, pentru că observ cu mirare absența totală din presa românească a subiectelor din Cehia, Polonia, Ungaria etc. Dacât dacă este o veste rea, explozii, morți, accidente.

Tot vorbeam ieri despre Cehia, Cehoslovacia, lui Emil Zátopek și Václav Havel așa că să vă mai spun o informație:

Tribunalul municipal din Praga a respins plângerea depusă de o studentă somaliană, căreia Direcția Școlii de Infirmiere din al 10-lea sector al Pragăi i-a interzis să poarte îmbrobodeala islamică.

Afacerea datează din anul 2013. Considerând în plângerea ei că ”unitatea școlară a discriminat-o indirect în aceesul ei la educație și a libertății de a alege o profesie” studenta somaliană, care obținuse azil în Republica Cehă în anul 2011, a cerut scuze scrise și daune-interes de 60.000 coroane, adică aproape 2.000 €.

Respingând plângerea, în apel, Tribunalul Municipal a confirmat soluția pronunțată de Judecătoria sectorului 10 din Praga. După declarația judecătorului Jan Klášterka, ”o unitate școlară medicală trebuie să rămână un loc neutru, unde se învață tehnici și științe de vindecare, nu se face propagandă religioasă.” Pe de altă parte, a continuat judecătorul, legile Republicii Cehe nu stabilesc toleranța obligatorie față de simbolurile religioase.

Sursă suplimentară: http://www.radio.cz/en/section/news/girl-loses-appeal-after-school-bars-her-from-wearing-hijab

HOROSCOP Depozițiile martorilor, la procesul mai înainte menționat, au fost fără echivoc: somaliana, să spun somaliancă?, este de o obrăznicie fără limite, făce scandal din te miri ce, toți din jur trebuiau să facă ce spunea ea, mai mult, tot timpul caută amatori să-i convertească la islam și este forte nefericită că este mereu refuzată. Grupa ei de studiu mai numără câțiva studenți, marea majoritate și-au cerut transferul la alte grupe. Motivul, cam scârbos, este că somalianca pute îngrozitor pe căldură cu toată îmbrobodeala neagră pe ea. Dar dreptul la învățătură nu poate fi refuzat, chiar unei creaturi de genul acesta! Așa mi-a spus un prieten de la Praga, jurnalist, care a asistat la procese.

HOROSCOP  Era să ajung la Praga, diplomat, eram în echipa proaspătului numit ambasador Sorin Paliga, dar nu a fost să fie. Brusc, ambasadorul Sorin Paliga nu a mai fost chemat la Centrala de Externe pentru instructaj, cu toate că avea numirea Președintelui României și acceptul părții cehe. După multe luni de așteptări a fost numită la Praga o doamnă, foarte OK, dar nu eram în echipa ei. Sorin Paliga a făcut un infarct, eu m-am pustnicit.

HOROSCOP  Dar iată și o altă informație, despre Polonia:

O femeie din Norvegia a cerut azil politic în Polonia, acuzând oficialitățile norvegiene că i-au furat copilul.

După cum raportează ziarul Nasz Dziennik destul de multe persoane cer azil politic în Polonia. Marea majoritate a azilanților acuză guvernele naționale de lăsarea lor fără asistență în fața migratorilor musulmani, violenți și primitivi, care le pun viața în pericol.

Dar, norvegienii nu fac parte din UE, sunt un caz special. O femeie din Norvegia, pe nume Silje Garmo, a cerut protecția Poloniei față de autoritățile norvegiene, a atotputernicului Barnevernet, serviciul de protecție a copilului și a drepturilor omului.

Femeia a fost acuzată de Barnevernet că are un stil de viață haotic, utilizează prea multe calmante și că suferă de oboseală cronică. Așa că i-au luat fata în vârstă de 12 ani. Când a rămas din nou însărcinată, Barnevernet a internat-o cu forța pentru analize. Nu a ieșit nimic, nu au ieșit droguri, ceea ce aștepta Barnevernet, așa că au consemnat-o într-un fel de centru pentru tinerele mame. Prin aventuri demne de un roman, Garmo a reușit să evadeze și să ajungă în Polonia, ”singura țară din Europa care mai respectă familia” a declarat ea.

Multe dintre intervențiile Barnevernet se îndreaptă către cei foarte săraci, sau imigranți. Dar Silje Garmo este avută, inteligentă și educată.   Să ne amintim că Barnevernet, a luat cei doi  copii ai unui cuplu indian, foști diplomați, pretextând că la anumite ocazii, festivaluri indiene, copiii mâncau cu mâna. A fost un scandal internațional întreg mai mare decât cel stârnit de răpirea celor cinci copii ai familiei Ruth și Marius Bodnariu, pe motiv că ”se pare că părinții indoctrinau religios copiii”, răspunsul Barnevernet la ancheta statului român.

http://www.thenews.pl/1/9/Artykul/326414,Norwegian-woman-seeks-asylum-in-Poland-report

https://www.forbes.com/sites/realspin/2017/02/27/norways-government-abducted-children-and-ramifications-for-europe/#1cd8ae14f738

HOROSCOP  Acum, ce să vă spun, dragi lupi, padawani și hobbiți, nu am fost în Norvegia, dar pe unde am întâlnit norvegieni erau ori beți, ori beți. Poate și cei de la Barnevernet nu fac excepție!

Fără glumă, se pare că situația este și mai tristă. Barnevernet acționează exclusiv pe baza denunțurilor, chiar anonime. Dacă ai un dușman, sau un invidios, un concurent pe post (se pare, cazul familiei Bodnariu) și ți-a făcut o anonimă la Barnevernet, ală ești, îți iau copiii cât ai zice sardină norvegiană.

HOROSCOP  Să nu uit că începe, seara, la apusul Soarelui, Anul Nou Iudaic, Roș Hoșana, să spun La Mulți Ani!, celor pe care îi cunosc în Israel și aiurea. În română, nici nu știți câți știu româna în Israel, tineri chiar, mai bine ca mine, unii. Nici nu este greu. Ne place, sau nu, evreii au rămas singurii aliați ai omului alb, european, creștin în fața invaziei musulmane. Mai râd ei pe sub mustăți, ”v-am spus noi” dar alianța creștino-iudaică care mi-a fost prezentată ca un model beta al unui joc de strategie, este ceva mai mult decât un joc pe computer.

HOROSCOP O să caut să văd dacă nu am pe undeva un shofar, tata avea unul, îl primise cadou de la prietenul lui Cajal, stăteam în blocuri alăturate, noi la C-3, ei la C-4. Poate o să trezesc sufletul adormit al națiunii, pentru că somnul rațiunii naște monștrii, iată, îi vedeți mereu pe ecranele tv!

Până găsesc shofarul mă tem că o să se facă ziuă, doar mâine este, în definitiv, o altă zi.

                                                            ⃰    ⃰    ⃰

HOROSCOP

BERBEC  Astăzi trebuie să fii mai flexibil şi gata de compromisuri. Este o zi ceva mai densă, cu probleme care aşteaptă rezolvarea numai de la tine. Deci, la serviciu şi acasă, eşti de neînlocuit! Dacă ai probleme acasă lasă pe mâine, noaptea e un sfetnic bun. Primesti, din nou, nişte veşti aşa-şi-aşa. Odihneşte-te mai mult, oboseala cronică s-a strâns ca o zgură şi poate să te afecteze.  Evita cafeaua, tutunul, piperul, orice te-ar irita si mai mult. Nu esti in cea mai buna dintre zile, mai bine astazi tine regim si mediteaza, configureaza, filozofeaza, da curs comoditatii si artei de a te simti bine.

HOROSCOP

TAUR    Poţi renunţa la un obicei prost. Poate fumezi foarte mult sau mănânci prea mult. Ce-i mult strică, ce-i puţin n-ajunge, se spune. Echilibrul, calea de mijloc, cumpătarea sunt soluţiile bune. Concentrează-te şi clarifică, eventual chiar finalizează, problemele importante care trenează de ceva timp. Ziua este favorabilă pentru bani şi obţinerea de ceva putere, de mai multă libertate personală.Fă-ţi ordine în lucrurile tale. Vezi ce-ţi mai trebuie. Vezi ce nu-ţi mai trebuie. Fă-ţi puţină ordine şi în sufletul tău.  Vezi ce te doare, ce te nelinişteşte...

HOROSCOP

GEMENI    Concentrează-te pe obiectivele tale, la care ţii mult să se realizeze, chiar dacă nu sunt importante. Ai dificultăţi de acomodare. La vreme şi la vremuri. Te simţiţi singur. Trece, nu e grav! O dimineaţă aproape relaxantă, fără prea mult de lucru şi fără complicaţii. La prânz, posibilă şi neaşteptată schimbare de program. Ai un prilej să te evidenţiezi profesional. Foloseşte-l, cu speranţa că o să iasă şi bani, nu numai laude. O veste bună de departe. Azi orice angajament, orice regulă devine brusc o povară, bine că nu prea ai de lucru. Până diseară îţi trece şi vei fi din nou ironic.

HOROSCOP

RAC   Poţi să progresezi şi să rezolvi eficient problemele, dacă încetezi să te mai compari cu alţii. Fiecare este unic şi nimeni nu este perfect! Azi vorbeşte la subiect, fără să faci comparaţii! Simţul tău posesiv ţinut prea mult în frâu se răzbuna astăzi. Discuţii aprinse cu cineva de la care vrei să obţii ceva important. Evită deciziile la grabă, în cursul dimineţii. Seara este mai bine potrivită pentru concluzionarea unor afaceri-relaţii. O veste, o informaţie îţi oferă o oportunitate neaşteptată, dar deosebit de plăcută/profitabilă. După orele de la serviciu este bine să te duci undeva unde să faci puţin sport, te relaxezi şi vezi şi tu lumea ce mai face, ce mai zice, cu ce se îmbracă.

HOROSCOP

LEU   Ambianţa pare plăcută şi liniştită, atât la serviciu cât şi acasă. Atenţie, este o capcană, când în jungla de beton este linişte, înseamnă că cineva stă la pândă. Chiar şi Leii sunt vânaţi! Primele ore ale zilei de muncă nu iţi sunt colosal de prielnice, dar cu moderaţie şi calm vei evita neplăcerile. Nu promite nimic. Astăzi trebuie să alegi cu grijă modul de abordare a problemelor tale sentimentale. Este bine să fii convingător dar şi rabdător. Nu toate noutăţile trebuie spuse in gura mare, trebuie sa dai dovadă de mai multa diplomaţie şi tact in relaţiile cu colegii tăi. Dacă ai hotărât ceva, porneşte cu încredere şi speranţă, sorţii iţi sunt favorabili, chiar dacă soluţia pare riscantă!

HOROSCOP

FECIOARA  Ai nevoie de o vedere în perspectivă, obiectivă, ca să analizezi cum trebuie sentimentele tale. Ai impresia, cu satisfacţie, că ai lăsat în urmă o perioadă şi începi un nou segment de viaţă. Vorbeşte, discută cu cei dragi, nu-i lăsa să se înstrăineze. Astăzi eşti, din punct de vedere emoţional, mai sensibil. Fii atent la promisiunile care le faci, mai ales nu exagera. Utilizează orele de lumină pentru treburile importante pe care le ai de făcut. Ca să fie o zi bună, nu aştepta foarte mult de la ea, mai ales de la cei cu care te întâlneşti astăzi. Nu promite, la rândul tău, nimic!

HOROSCOP

BALANŢA   Cu puţină atenţie poţi face descoperiri interesente în ceea ce priveşte legăturile stabilite între colegii tăi, sau în anturaj, în general.  Nu că ai fi mare psiholog, dar astăzi ai noroc! Astăzi, în mai multe ocazii trebuie să dai dovadă de diplomaţie ca să eviţi conflictele, fără motiv şi inutile, de altfel. Fereşte-te de prietenii sau relaţii noi, conjunctura nu te avantajează. Nu fii naiv, nu da crezare bârfelor, mai ales daca sunt evident opera unor persoane interesate sau dornice de glorie cu orice preţ. Nu te enerva, oare sunt lucruri aşa de importante ca să-ţi tulbure echilibrul interior? Furia este primul semn al insuccesului. Nu dori lucruri imposibil de obţinut. Pacea sufletului este dată de echilibrul aproape perfect dintre posibilitate şi dorinţă.

HOROSCOP

SCORPION    Ai un simţ al umorului mai ascuţit... în coadă! Nu trebuie să ironizezi colegii mai... săraci cu duhul, pentru că, nu-i frumos! Bine, poţi face câteva glume, că nu este interzis de lege! O zi bună, din punct de vedere personal. Tot ce îţi propui, la nivel rezonabil, îţi iese astăzi cu mare uşurinţă. O idee interesantă îţi lumineză sufletul. Sunt favorizate vizitele şi întâlnirile cu prietenii şi rudele, mici călătorii, reuniunile de familie. După o periodă mohorâtă ai o zi mai bună. Realizări mici, însă pline de bucurii. Te simţi bine şi faci planuri de viitor.  Dimineaţa poţi profita de un chilipir curat, şi/sau poţi culege o parte din profiturile ce provin din aranjamentele altora!

HOROSCOP

SĂGETĂTOR    Nu te lăsa zdrobit de activitatea densă cotidiană. Ia o pauză, relaxează-te! Nu trebuie să faci o obsesie din problemele tale greu de rezolvat. Toate la timpul lor, spune înţeleptul! Nu trebuie să schimbi nimic din ceea ce ai de gând să faci, după prânz. Dacă ai luat o hotărâre, apăi ţină-te de ea. Dragostea e bine aspectată. Astăzi evita schimbările bruşte de program şi mai ales nu lasa colegii de la serviciu sau rudele apropiate să aibă iniţiative păguboase. Cu toate că este o zi bună, evită nepăsarea şi nerăbdarea. Fii prudent şi precaut, mai ales în circulaţie, sau în mijloacele de transport în comun!

HOROSCOP

CAPRICORN   Ţi se pare că viaţa dansează piruete pe o melodie îndepărtată, plăcută. Totul pare în echilibru şi favorabil! Pluton, planeta plutocraţilor, a celor avuţi şi puternici, te favorizează încă mult timp! O dimineaţă bună, în care ai spor. Mai multe obligaţii uitate se fac simţite spre sfârşitul zilei. După prânz, nu vorbi fără să-ţi faci un plan. Foloseşte intuiţia, dar nu te lăsa purtat de ea. Disimulează-ţi cu iscusinţă intenţiile printre imagini frumoase, poetice şi pline de culoare. Apoi exprimă direct şi hotărât ce ai de spus.

HOROSCOP

VĂRSĂTOR    Nu te înverşuna pe detalii mărunte, că nu eşti din zodia Fecioarei! Trebuie să te preocupe numai problemele importante, lăsând nimicurile urgente să se rezolve singure, sau lasă pe altă dată! Posibile schimbări şi veşti plăcute. Noi prietenii sau relaţii pot face ziua interesantă. Zâmbeşte larg, spune o vorba bună şi mai câştigi un prieten. Nu trebuie neapărat sa călătoresti, iar dacă totuşi eşti obligat să pleci undeva astăzi trebuie sa fii foarte atent, in special la bagaje. Ai o propunere să câştigi mai mulţi bani. Toate felurile de a câştiga bani sunt la fel de onorabile pentru un om cinstit. O zi excelentă pentru promovarea cu succes a intereselor personale.

HOROSCOP

PEŞTI    Foarte mult entuziasm şi bună dispoziţie, azi!   Eşti plin de energie şi gata pentru fapte mari! Foseşte cu abilitate favorurile stelelor, ocupându-te astăzi de pregătirile de toamnă-iarnă! Transformări în bine, la serviciu şi acasă. O veste bună, de la rude sau prieteni de departe. Astăzi - calm şi diplomaţie în relaţiile cu cei apropiaţi, cu anturajul, cu partenerii şi colegii de la serviciu.  Lăsă lucrurile să se aşeze singure şi nu interveni în nici un fel. Se întâmplă lucruri, care te avantajează pe termen lung. Nu fii leneş, dar nici nu insista, pentru că eşti într-o perioadă favorabilă. Lucrurile trebuie să iasă natural, de la sine, nu forţate. De dimineaţă te asaltează nişte veşti. Ascultă şi analizează bine înainte să iei o decizie!

HOROSCOP

END
Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate