Editura Evenimentul si Capital

HOROSCOP Povestea adevărată a lui James Vincent Forrestal, primul Secretar al Apărării și ultimul Secretar al Marinei

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 7689 Vizualizari

HOROSCOP Aș pune accent pe tragedia lui James Vincent Forrestal, primul Secretar al Apărării și ultimul Secretar al Marinei, un om excepțional, un erou cu dimensiune epică, un mare patriot care a contribuit esențial la victoria țării lui în WW2, dar a fost asasinat de propriile servicii secrete pentru că spunea adevărul.

HOROSCOP Pe 9 octombrie s-au născut Miguel de Cervantes de Saavedra, John Lennon, Camille Saint-Saens, Gento, Adrian Pintea, Gică Popescu, Marioara Murărescu, Emil Manu, Olga Szabo.

Pe 9 octombrie, sunt Sfinţii: Iacob al lui Alfeu, Andronic şi Atanasia. Nimic în ”Kalendar”.

HOROSCOP Dragi lupi, padawani și hobbiți o să vă spun o poveste adevărată, poate v-am mai spus-o și altădată, dar a intervenit ceva nou.

Așa că o să vă povestesc o istorie adevărată, care parcă este un subiect de film.

Dragi lupi, padawani și hobbiți, în mod obișnuit, daca cineva ar dori să stabilească o bază de cercetări la Polul Sud, în Antarctida, sau Antarctica, cum i se mai spune, probabil că ar avea nevoie de un spărgător de gheață, apoi de o navă de transport robustă, care să găzduiască echipajul bazei, constructorii, utilajele și materialele și nu în ultimul rând proviziile, un hidroavion și două-trei helicoptere. Cam atât!

HOROSCOP Dacă cineva v-ar spune că pentru stabilirea unei baze de cercetări la Polul Sud au fost trimise 13 nave și 33 de avioane printre care un portavion, un submarin, mai multe distrugătoare și o forță de 4.776 de militari printre care 1.400 de infanteriști marini – ei bine, ce ați crede?

Totul este istorie. Mai, mult este o istorie misterioasă. Țesută în jurul fabulosului american de top James Vincent Forrestal, primul Secretar al Apărării și ultimul Secretar al Marinei. Un tip dintre cei care fac cinstea și gloria Statelor Unite, un erou de război. El a câștigat războiul pe mare aplicând teoria lui de constituire de grupuri de lupta centrate pe un portavion. Forrestal intră în posesia, via CIA, a unor documente olografe ce păreau romane Sci Fi, dacă nu ar fi fost emise și semnate în cancelariile europene la sfârșitul WW2. Așa că ordonă constituirea unui grup de luptă, o mică armată, Task Force 68, care a fost operațională de la 26 august 1946 și până la 24 februarie 1947. Pretextul acestei deplasări uriașe de forțe a fost stabilirea bazei polare ”Little America IV”.

HOROSCOP De acum înainte funcționează teoria conspirației, care de cele mai multe ori este un exercițiu de descoperire a adevărului. Expediția, cu nume de cod ”Highjump” condusă de un Contra Amiral, Richard H. Cruzen a avut o rată foarte înaltă a ”accidentelor”. Se pare, spune teoria conspirației, că pierderile au fost de 27 de infanteriști marini, patru piloți de avioane de vânătoare, doi piloți de helicoptere, trei subofițeri și un ofițer de Marină. Au fost făcute public numai decesele persoanelor care aveau familie, în total șase persoane, pentru ceilalți s-a păstrat cel mai mare secret. De Crăciun 1946 forța expediționară a cerut muniție suplimentară, în special reactivă, care i-a fost trimisă imediat de la o bază americană din apropiere. Un vas de 8.000 de tone! În cine a tras Task Force 68 atâtea zeci de tone de muniție, nu se știe. În orice caz, este cert că nu în urși polari, sau în pinguini imperiali!

HOROSCOP Dacă cei peste patru mii de militari supraviețuitori și-au ținut gura, oricum erau sub jurământ și în cazarmă, sau în misiuni, deci tot timpul supravegheați, nu același lucru s-a întâmplat cu Secretarul de Stat James Forrestal. El a început să vorbească, este adevărat, tot cu oficiali, despre o bază subterană extraterestră, de bătălii apocaliptice cu farfuriile zburătoare și de existența unei ultime baze naziste în Antarctica. A fost diagnosticat ca depresiv, a fost înlăturat de la postul de conducere și internat la Spitalul Militar Bethesda din Maryland. A fost ținut tot timpul puternic sedat și putea fi vizitat numai de soția lui. A fost asasinat pe data de 22 mai 1949, cineva l-a aruncat pe fereastră de la etajul 18. Ancheta nu a ajuns la niciun rezultat, dar familia a primit, ca despăgubiri, o sumă enormă, ca să-și țină gura și să nu deschidă proces. Au botezat un portavion și mai multe baze navale cu numele lui.

HOROSCOP Ceva s-a întâmplat la Polul Sud, în sectorul delimitat de meridianul 150 grade și până la meridianul Greenwich în vara australă1946-1947. Un an mai târziu, Operațiunea ”Windmill” se reîntoarce în aceiași zonă, dar numărul exact al navelor de luptă nu se mai știe, dar se știe că au fost foarte multe helicoptere, la operațiune a participat un portavion mare de clasa Tirpitz. Nu s-a raporat nicio pierdere, nu s-a mai tras un foc de armă. Se pare că Task Force 68 și-a făcut bine și complet treaba. În anul 1948 Finn Ronne finanțează o expediție particulară înzestrată cu ultima tehnologie de atunci. Stă șase luni în zona misterioasă a Antarctidei, până la căderea iernii 1949. La întoarcere membrii expediției sunt puși de guvernul federal să semneze trei declarații de confidențialitate. Glumă, sau nu, unul dintre membrii expediției a întrebat dacă este adevărat ceea ce scrie în declarație, că dacă nu păstrează tăcerea plătește o amendă de 50.000 de $. Ofițerul întrebat a spus că este o glumă, dacă nu respectă tăcerea, dispare fără urmă!

HOROSCOP Există mai multe documentare pe temă, s-au scris și câteva cărți, ba și vreo două filme. Rușii spun că au dovezi clare că americanii s-au războit cu farfuriile zburătoare. Americanii cred că Task Force 68 s-a luptat cu naziștii din ”Swabenland”, Germania ocupând respectivul teritoriu de la Polul Sud în anul 1939. Francezii cred că americanii s-au luptat cu hiperboreenii arieni ascunși în interiorul Pământului, în regiunea polară sudică fiind o ieșire din subteran. Teoria Pământului gol în interior, dragă multor savanți și visători.

HOROSCOP Ceea ce este nou, este că serviciile secrete americane au uitat să pună să semneze contractele de confidențialitate pe un singur om. Pe părintele William J. Menster, preot catolic de la dioceza Dubuque, pregătit special la Vatican pentru a da ultimile îngrijiri spirituale în orice credință, care a însoțit expediția Highjump. Părintele Menster, primul cleric care a ajuns în Antarctica și a binecuvântat-o, a ținut un jurnal și a făcut fotografii. S-a săvârșit din această viață în anul 2007.

HOROSCOP Teoria conspirației spune că jurnalul și fotografiile sunt, în prezent, în mâna cuiva care negociază prețul cu amatorii informațiilor. Pentru că bunul preot a lăsat prin testament ca deschiderea cutiei de valori pe care o deținea la o bancă să fie făcută la zece ani după moartea sa. Iar în cutia de valori se găseau jurnalul plus fotografiile. Cei care doresc informațiile exacte despre Highjump sunt mulți, printre care și un mare producător de la Hollywood. Să ai relatarea faptelor exacte și fotografii – ce scenariu de succes! Personal, dacă aș fi fost implicat în scrierea scenariului aș fi pus accent pe tragedia lui James Vincent Forrestal, primul Secretar al Apărării și ultimul Secretar al Marinei, un om excepțional, un erou, un patriot care a contribuit esențial la victoria țării lui în WW2, dar a fost asasinat de propriile servicii secrete pentru că spunea adevărul.

Până când o să văd filmul nou despre ”Operation Highjump” o să văd ce filme se mai pot descărca de pe net. Nu știu de ce, dar preferințele mele de astăzi se îndreaptă către filmele vechi și bune. Să văd dacă găsesc undeva ”Indian Fighter” cu Kirk Douglas, este un film care mi-a plăcut, dar nu mai îmi amintesc nimic, doar că mi-a plăcut. Apoi o să încerc să visez frumos, orașul necunoscut și pe Vineri, pentru că, nu-i așa, mâine este, în definitiv, o altă zi!

⃰ ⃰ ⃰

HOROSCOP

BERBEC Ai lucruri nerezolvate şi proiecte amânate, dar ai şansa să mai rezolvi câte ceva azi, ai spor în ceea ce faci, pentru că aspectele lui Marte arată o zi favorabilă inspiraţiei şi intuiţiei. Acea parte excesivă din natura zodiei se ilustrează astăzi din plin. Trebuie să îţi măsori cuvintele şi să te stăpâneşti cât poţi. Pe de altă parte viaţa ta particulară te oboseşte mai mult decât crezi. Evită tensiunile şi conflictele printr-o atitudine prudentă şi defensivă. Totuşi, evită şi activităţile care nu sunt absolut necesare. Puţină comoditate, o pauză, nu îţi strică, pentru ca repausul, relaxare sunt uneori foarte necesare având virtuţile lor de refacere a vitalităţii.

HOROSCOP

TAUR Gândirea pozitivă şi arborarea unui zâmbet permanent te fac să obţii sprijin chiar de la persoanele care nu te plac aşa de mult. Astăzi ai o zi favorabilă, mai ales în domeniul sentimental. Evită disensiunile cu partenerii de afaceri, cu anturajul în general şi transformă-le în propuneri de afaceri pentru viitor. Dimineaţa, la serviciu, la muncă, sau unde îţi desfăşori activitatea, o discuţie este ca un balsam pentru sufletul tău, îţi face mare plăcere şi te motivează pentru viitor. Ca să fie totul simetric, în echilibru, astăzi te enerveză atitudinea infantilă şi capriciile cuiva din jurul tău. Pe plan financiar sunt nişte oferte seducătoare care te-au cam ameţit de cap – mai gândește-te, nu te repezi!

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
07:15 Dubii spulberate. Da, STATUL PARALEL EXISTĂ! Un document exploziv demască INFILTRĂRILE LA NIVEL ÎNALT ale SRI şi ale Parchetului General 07:11 Dezvăluire epocală! Evenimentul zilei a identificat MOMENTUL ZERO al celebrului PROTOCOL SECRET între SRI şi Parchetul General 18:48 Cazul lui Ghiţă a atras atenţia la Bruxelles. KOVESI, PROTEJATA SERVICIILOR? „Anticorupția în România: Cauză sau Cruciadă?” BREAKING NEWS 13:08 Dezvăluirile EVZ generează EFECTE ISTORICE. Ce fel de protocoale aveau SRI şi DNA? Se apropie MAREA DESECRETIZARE 10:04 Cristoiu, INFORMAȚII NOI despre celebra poză a lui Ghiţă cu Kovesi: „Am fost manipulat” 09:14 Cristoiu, NOI DETALII despre poza lui Ghiță: „Cred că NU a arătat-o până acum că NU are APROBARE” 22:35 „Şi Voiculescu avea relaţii cu SRI”. Ghiţă a lansat dezvăluirea chiar la Antena 3. Reacţia lui Dan Voiculescu a venit imediat 22:18 DEZVĂLUIRI BOMBĂ! Andronic și Cristoiu AU FOST FILAȚI înainte de interviul cu Sebastian Ghiță 21:46 Ghiță, în DIRECT la Antena 3: „Imaginea este, de fapt, O FILMARE”. Informații de ULTIMĂ ORĂ 21:36 Socrul lui Ghiţă confirmă vizita Laurei Kovesi în casa din Ploieşti. DEZVĂLUIRI SENZAȚIONALE 20:42 Interviul de la Belgrad, episodul 2. Şefa DNA, oaspete în casa lui Ghiţă. „Doamna Kovesi este alături de o doamnă frumoasă...” VIDEO 18:51 Sebastian Ghiţă despre ultima seară în România: „Georgian Pop mă trăgea de ureche” 17:44 Cristache i-a răspuns lui Știrbu după atacul la adresa emisiunii pe care o realizează la TVR 16:49 Scandal IMENS după interviul cu Ghiță. Șefa TVR, la AUDIERI. Reacția HALUCINANTĂ: Televiziunea publică e o HAZNA 16:38 Sebastian GHIȚĂ, interviu cu Cristoiu: „M-am dus ultima oară la K2, căutând să mă mai uit o dată în ochii lui Coldea.” 16:38 Sebastian Ghiță, în dialog cu Ion Cristoiu: „Nu am plecat cu cheile softurilor statului pentru că ele nu există” 16:10 Interviul de la Belgrad, episodul 2. DNA a oferit prima REACȚIE după dezvăluirile din Evenimentul zilei 08:53 INTERVIUL de la Belgrad. Momentul în care Sebastian Ghiță îi prezintă lui Cristoiu O IMAGINE despre care se va vorbi mult 08:17 Udrea reacționează după ce Ghiță i-a arătat FOTOGRAFIA cu Kovesi doar lui Cristoiu. „E de toată jena (...) De ce pana mea...” 00:00 Coldea despre procurorii lui Kovesi: „Ăştia de la DNA au înnebunit”. Sebastian Ghiță în dialog cu Ion Cristoiu

Articole salvate