Editura Evenimentul si Capital

HOROSCOP Povestea adevărată a lui James Vincent Forrestal, primul Secretar al Apărării și ultimul Secretar al Marinei

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 7680 Vizualizari

HOROSCOP Aș pune accent pe tragedia lui James Vincent Forrestal, primul Secretar al Apărării și ultimul Secretar al Marinei, un om excepțional, un erou cu dimensiune epică, un mare patriot care a contribuit esențial la victoria țării lui în WW2, dar a fost asasinat de propriile servicii secrete pentru că spunea adevărul.

HOROSCOP Pe 9 octombrie s-au născut Miguel de Cervantes de Saavedra, John Lennon, Camille Saint-Saens, Gento, Adrian Pintea, Gică Popescu, Marioara Murărescu, Emil Manu, Olga Szabo.

Pe 9 octombrie, sunt Sfinţii: Iacob al lui Alfeu, Andronic şi Atanasia. Nimic în ”Kalendar”.

HOROSCOP  Dragi lupi, padawani și hobbiți o să vă spun o poveste adevărată, poate v-am mai spus-o și altădată, dar a intervenit ceva nou.

Așa că o să vă povestesc o istorie adevărată, care parcă este un subiect de film.

Dragi lupi, padawani și hobbiți, în mod obișnuit, daca cineva ar dori să stabilească o bază de cercetări la Polul Sud, în Antarctida, sau Antarctica, cum i se mai spune, probabil că ar avea nevoie de un spărgător de gheață, apoi de o navă de transport robustă, care să găzduiască echipajul bazei, constructorii, utilajele și materialele și nu în ultimul rând proviziile, un hidroavion și două-trei helicoptere. Cam atât!

HOROSCOP  Dacă cineva v-ar spune că pentru stabilirea unei baze de cercetări la Polul Sud au fost trimise 13 nave și 33 de avioane printre care un portavion, un submarin, mai multe distrugătoare și o forță de 4.776 de militari printre care 1.400 de infanteriști marini – ei bine, ce ați crede?

Totul este istorie. Mai, mult este o istorie misterioasă. Țesută în jurul fabulosului american de top James Vincent Forrestal, primul Secretar al Apărării și ultimul Secretar al Marinei. Un tip dintre cei care fac cinstea și gloria Statelor Unite, un erou de război. El a câștigat războiul pe mare aplicând teoria lui de constituire de grupuri de lupta centrate pe un portavion. Forrestal intră în posesia, via CIA, a unor documente olografe ce păreau romane Sci Fi, dacă nu ar fi fost emise și semnate în cancelariile europene la sfârșitul WW2. Așa că ordonă constituirea unui grup de luptă, o mică armată, Task Force 68, care a fost operațională de la 26 august 1946 și până la 24 februarie 1947. Pretextul acestei deplasări uriașe de forțe a fost stabilirea bazei polare ”Little America IV”.

HOROSCOP  De acum înainte funcționează teoria conspirației, care de cele mai multe ori este un exercițiu de descoperire a adevărului. Expediția, cu nume de cod ”Highjump” condusă de un Contra Amiral, Richard H. Cruzen a avut o rată foarte înaltă a ”accidentelor”. Se pare, spune teoria conspirației, că pierderile au fost de 27 de infanteriști marini, patru piloți de avioane de vânătoare, doi piloți de helicoptere, trei subofițeri și un ofițer de Marină. Au fost făcute public numai decesele persoanelor care aveau familie, în total  șase persoane, pentru ceilalți s-a păstrat cel mai mare secret. De Crăciun 1946 forța expediționară a cerut muniție suplimentară, în special reactivă, care i-a fost trimisă imediat de la o bază americană din apropiere. Un vas de 8.000 de tone! În cine a tras Task Force 68 atâtea zeci de tone de muniție, nu se știe. În orice caz, este cert că nu în urși polari, sau în pinguini imperiali!

HOROSCOP  Dacă cei peste patru mii de militari supraviețuitori și-au ținut gura, oricum erau sub jurământ și în cazarmă, sau în misiuni, deci tot timpul supravegheați, nu același lucru s-a întâmplat cu Secretarul de Stat James Forrestal. El a început să vorbească, este adevărat, tot cu oficiali, despre o bază subterană extraterestră, de bătălii apocaliptice cu farfuriile zburătoare și de existența unei ultime baze naziste în Antarctica. A fost diagnosticat ca depresiv, a fost înlăturat de la postul de conducere și internat la Spitalul Militar Bethesda din Maryland. A fost ținut tot timpul puternic sedat și putea fi vizitat numai de soția lui. A fost asasinat pe data de 22 mai 1949, cineva l-a aruncat pe fereastră de la etajul 18. Ancheta nu a ajuns la niciun rezultat, dar familia a primit, ca despăgubiri, o sumă enormă, ca să-și țină gura și să nu deschidă proces. Au botezat un portavion și mai multe baze navale cu numele lui.  

HOROSCOP  Ceva s-a întâmplat la Polul Sud, în sectorul delimitat de meridianul 150 grade și până la meridianul Greenwich în vara australă1946-1947. Un an mai târziu, Operațiunea ”Windmill” se reîntoarce în aceiași zonă, dar numărul exact al navelor de luptă nu se mai știe, dar se știe că au fost foarte multe helicoptere, la operațiune a participat un portavion mare de clasa Tirpitz. Nu s-a raporat nicio pierdere, nu s-a mai tras un foc de armă. Se pare că Task Force 68 și-a făcut bine și complet treaba.  În anul 1948 Finn Ronne finanțează o expediție particulară înzestrată cu ultima tehnologie de atunci. Stă șase luni în zona misterioasă a Antarctidei, până la căderea iernii 1949. La întoarcere membrii expediției sunt puși de guvernul federal să semneze trei declarații de confidențialitate. Glumă, sau nu, unul dintre membrii expediției a întrebat dacă este adevărat ceea ce scrie în declarație, că dacă nu păstrează tăcerea plătește o amendă de 50.000 de $. Ofițerul întrebat a spus că este o glumă, dacă nu respectă tăcerea, dispare fără urmă!

HOROSCOP  Există mai multe documentare pe temă, s-au scris și câteva cărți, ba și vreo două filme. Rușii spun că au dovezi clare că americanii s-au războit cu farfuriile zburătoare. Americanii cred că Task Force 68 s-a luptat cu naziștii din ”Swabenland”, Germania ocupând respectivul teritoriu de la Polul Sud în anul 1939. Francezii cred că americanii s-au luptat cu hiperboreenii arieni ascunși în interiorul Pământului, în regiunea polară sudică fiind o ieșire din subteran. Teoria Pământului gol în interior, dragă multor savanți și visători.

HOROSCOP  Ceea ce este nou, este că serviciile secrete americane au uitat să pună să semneze contractele de confidențialitate pe un singur om. Pe părintele William J. Menster, preot catolic de la dioceza Dubuque, pregătit special la Vatican pentru a da ultimile îngrijiri spirituale în orice credință, care a însoțit expediția Highjump.  Părintele Menster, primul cleric care a ajuns în Antarctica și a binecuvântat-o, a ținut un jurnal și a făcut fotografii. S-a săvârșit din această viață în anul 2007.

HOROSCOP Teoria conspirației spune că jurnalul și fotografiile sunt, în prezent, în mâna cuiva care negociază prețul cu amatorii informațiilor. Pentru că bunul preot a lăsat prin testament ca deschiderea cutiei de valori pe care o deținea la o bancă să fie făcută la zece ani după moartea sa. Iar în cutia de valori se găseau jurnalul plus fotografiile. Cei care doresc informațiile exacte despre Highjump sunt mulți, printre care și un mare producător de la Hollywood. Să ai relatarea faptelor exacte și fotografii – ce scenariu de succes! Personal, dacă aș fi fost implicat în scrierea scenariului aș fi pus accent pe tragedia lui James Vincent Forrestal, primul Secretar al Apărării și ultimul Secretar al Marinei, un om excepțional, un erou, un patriot care a contribuit esențial la victoria țării lui în WW2, dar a fost asasinat de propriile servicii secrete pentru că spunea adevărul.

Până când o să văd filmul nou despre ”Operation Highjump” o să văd ce filme se mai pot descărca de pe net. Nu știu de ce, dar preferințele mele de astăzi se îndreaptă către filmele vechi și bune. Să văd dacă găsesc undeva ”Indian Fighter” cu Kirk Douglas, este un film care mi-a plăcut, dar nu mai îmi amintesc nimic, doar că mi-a plăcut. Apoi o să încerc să visez frumos, orașul necunoscut și pe Vineri, pentru că, nu-i așa, mâine este, în definitiv, o altă zi!

                                                            ⃰    ⃰    ⃰

HOROSCOP

BERBEC  Ai lucruri nerezolvate şi proiecte amânate, dar ai şansa să mai rezolvi câte ceva azi, ai spor în ceea ce faci, pentru că aspectele lui Marte arată o zi favorabilă inspiraţiei şi intuiţiei. Acea parte excesivă din natura zodiei se ilustrează astăzi din plin. Trebuie să îţi măsori cuvintele şi să te stăpâneşti cât poţi. Pe de altă parte viaţa ta particulară te oboseşte mai mult decât crezi. Evită tensiunile şi conflictele printr-o atitudine prudentă şi defensivă. Totuşi, evită şi activităţile care nu sunt absolut necesare. Puţină comoditate, o pauză, nu îţi strică, pentru ca repausul, relaxare sunt uneori foarte necesare având virtuţile lor de refacere a vitalităţii.

HOROSCOP

TAUR  Gândirea pozitivă şi arborarea unui zâmbet permanent te fac să obţii sprijin chiar de la persoanele care nu te plac aşa de mult. Astăzi ai o zi favorabilă, mai ales în domeniul sentimental. Evită disensiunile cu partenerii de afaceri, cu anturajul în general şi transformă-le în propuneri de afaceri pentru viitor.  Dimineaţa, la serviciu, la muncă, sau unde îţi desfăşori activitatea, o discuţie este ca un balsam pentru sufletul tău, îţi face mare plăcere şi te motivează pentru viitor.  Ca să fie totul simetric, în echilibru, astăzi te enerveză atitudinea infantilă şi capriciile cuiva din jurul tău. Pe plan financiar sunt nişte oferte seducătoare care te-au cam ameţit de cap – mai gândește-te, nu te repezi!

HOROSCOP

GEMENI  Ai mai multe probleme, care te obsedează şi nu le găseşti soluţie. Ai vrea să ceri un sfat, dar încă nu te-ai decis asupra persoanei cu care să împărtăseşti tainele tale. Mai aşteaptă! Onorează promisiunile făcute. Supraveghează cu atenţie cheltuielile. Nu lua decizii importante. La serviciu, birou, fabrică, şcoală, în fine, pe unde îţi petreci jumătate din zi şi uneori chiar toată ziua, astăzi trebuie să joci rolul de „mama răniţilor” rol care nu este al tău, descurcă-te. Se fac restructurări, s-au încurcat lucrurile, necazuri, probleme care îngrijorează personalul. Nu uita că şi tu eşti în aceiaşi situaţie. Gândeşte-te şi la tine şi odihneşte-te. Relaxeză-te seara, poate la un film bun, poate la un concert, poate cu o carte bună.

HOROSCOP

RAC   O zi favorabilă în ceea ce priveşte domeniul sentimental. La serviciu eşti ascultat şi apreciat, sau măcar se poartă frumos cu tine! Ai și idei ca să poţi rezolva unele probleme personale! Evită să te bagi în treburile altora, zâmbeşte şi taci din gură. Selectivitatea şi intuiţia ta sunt la valori pozitive, aproape de maximum. Acest lucru îţi permite să foloseşti bunele oportunităţi, mai ales în domeniul social. Pe plan sentimental, astăzi, ai posibilitatea să te debarasezi de o prejudecată, o frână care era un fel de blocaj mental. Talentele de diplomat, pe care poţi să le foloseşti astăzi cu succes, sau mai bine, nu, te ajută, pe seară, să te simţi bine şi echilibrat.

HOROSCOP

LEU   Ai strâns cam multe, eşti gata să explodezi. Dar trebuie să fii prudent și iscusit! Încă nu ai avantaj, mai aşteaptă, mai pândeşte... mai vezi ce se întâmplă şi mai ales cui se întâmplă! Lasă lucrurile să se petreacă natural, de la sine. Nu interveni, nici măcar cu un sfat. Cu un zâmbet complice, da! Sunt perioade de timp şi astăzi este una dintre zilele acelea când intervenţia ta strică mai mult decât ajută. Anumite amintiri, nu prea plăcute, din trecutul recent, te bântuie astăzi. Nu amesteca merele cu perele, nu trăi astăzi în trecut. Nu uita că orice eveniment are doza lui de învăţăminte, că orice eşec poate pregăti un succes viitor. Nu sta izolat, nu sta singur, mai ales pe seară. Strânge-ţi familia, sau prietenii în jurul tău, poate la un ceai şi spune-le ce ai pe suflet, aşa cum îţi convine mai bine, varianta ta, adică. O să te simţi mult mai bine!

HOROSCOP

FECIOARĂ  Eşti într-o perioadă de emulaţie şi avînt. Profită şi realizează ceva, finalizează o lucrare. Este necesar să alegi cu grijă modul de rezolvare a problemelor sentimentale în cuplu. Sunt favorizate numai activităţile de rutină, evită orice schimbare de program sau de tabiet. Tăcerea este mai importantă, uneori, decât un discurs elocvent. Dimineaţa, la orele de program, te concentrezi greu la munca ta. Visurile îţi par mai importante şi este dificil să te reîntorci la realitatea monotonă. Este momentul să te ocupi de imaginea ta profesională, de „legenda” pe care trebuie să o construieşti. Foloseşte acestă zi când imaginaţia îţi zburdă ca să profiţi şi să obţii ceva palpabil. Pe plan sentimental, contrar obiceiului tău defensiv, astăzi eşti foarte curajos, chiar îndrăzneţ.

HOROSCOP

BALANŢĂ  Aspectele arată că astăzi poţi coopera foarte bine cu semnele de aer şi foc dar mai puţin fericit cu semnele de apă si pământ. Evită în special Scorpionii, Peștii, Fecioarele și Capricornii. Fereşte-te să iei decizii bazându-te numai pe informaţiile aduse de cei care „îţi cântă în strună”.  De asemenea, ar trebui să primeşti veşti bune despre nişte bani. Sau măcar o informaţie onorabilă. Pentru rezolvarea unor situaţii în domeniul profesional trebuie să dai dovadă de mai multă obiectivitate, să ai o perspectivă mai largă a problemei urmărite. Uneori, specializarea prea îngustă nu serveşte scopului.

HOROSCOP

SCORPION    Afacerile sunt afaceri! Fie că este vorba de bani sau amor, au metodele lor, secrete şi vicleşuguri! Nu te apuca să inventezi lucruri vechi de când lumea, încearcă să fii de încredere! O zi mai puţin favorabilă în ceea ce priveşte munca. Se pare că nicio lovitură grea, niciun complot financiar nu vizează banii tăi. Poate unde sunt prea puţini. Te-ai descurcat întotdeaună, o să treci şi peste obstacolul acesta. La serviciu, sau unde activezi, este o atmosferă cam neplăcută, probabil din cauze meteorologice – reflectezi. Nici tu nu ai gânduri mai roze, aşa că fă-ţi o cafea fierbinte şi înmiresmată care te face să te gândeşti la locuri exotice, unde, crezi tu, totul este facil şi plăcut.

HOROSCOP

SĂGETĂTOR   Dacă te simţi singur, mobilul e la îndemână. Nu te lăsa descurajat de refuzurile iniţiale, până la urmă o să găseşti pe cineva cu care să te sfătuieşti, să-ţi discuţi ideile şi proiectele! La serviciu, birou, fabrică, în sfârşit, la muncă sau la şcoală, trebuie să dai dovadă de solidaritate, de coeziune, ca să trecei împreună cu ceilalţi obstacolul. Trebuie să colaborezi şi să comunici mai mult. Poţi găsi sprijin fiabil şi peren la cei din jurul tău, la cei dragi, trebuie doar să-l ceri. Pe plan sentimental liberalismul tău îţi conferă coordonatele necesare unei libertăţi de expresie şi de mişcare. Dar, uneori, nu ţi se mai răspunde la salut.

HOROSCOP

CAPRICORN  Trebuie să împaci viaţa profesională cu cea sentimentală. Timpul nu-ţi ajunge şi cei dragi încep să-ţi simtă lipsa. Încearcă să fii mai eficient şi fă-ți timp liber, familia e pe primul loc! Punctualitatea este politeţea regilorai auzit uneori acest proverb, mai ales când erai tu în întârziere. Tragi concluzia că nu poţi deveni rege. Nici nu îţi doreai prea tare, dar totuşi trebuie să ajungi la timp, când ai convenit o întâlnire, o oră fixă. Este respectul pe care îl datorezi celuilalt sau celorlaţi parteneri de întâlnire. Evită deciziile care duc la schimbări majore. Unele lucruri sau persoane pot întârzia din cauze obiective, însă. De exemplu, din cauza condiţiilor nefavorabile meteorologice. Trebuie să te distanţezi de probleme, să nu mai iei totul foarte personal – este modul indicat ca să treci la o perioadă mai agreabilă.

HOROSCOP

VĂRSĂTOR   Astăzi ai unele dificultăţi de comunicare la serviciu şi acasă. Fii mai scurt şi mai precis în discurs, zâmbeşte şi dă toate semnalele nonverbale că eşti un om bun şi bine intenţionat! Dacă ai avut o noapte relaxantă ziua de azi îţi poate aduce multă satisfacţie. Este o zi plină, densă, cu multe „provocări”. Dar şi cu multe posibile realizări şi succese. Problema ta este cea a siguranţei. Nu prea îţi place să rişti.  Fii mai filozof, mai „zen” că nu o să primeşti bastone în cap, după cum fac maeştrii zen cu discipolii care nu se pot concentra. Nici tu nu o să primeşti nimic, nici măcar bastoane, dacă nu poţi focaliza şi pierzi zilele unele după altele.

HOROSCOP   

PEŞTI   Cu toate că vremea și atmosfera par apăsătoare, la serviciu, la şcoală, sau unde activezi, soarele este prezent în gândurile tale. Astăzi nu suporţi văicărelile, ipocriziile şi minciunile! Ai oarece probleme de rezolvat, la serviciu sau la şcoala, unde îţi desfăşori activitatea. Abordarea sistematica a situatiei iți furnizează datele necesare rezolvarii ei. Dacă vezi că nu te descurci, cere ajuror, nu intra în criză de timp. Pentru asta sunt făcuţi prietenii şi colegii. Pe de altă parte nu degeaba ai experimentat arta de a te face indispensabil în cercul anturajului tău. Acum poţi primi imediat ajutor. Pe plan sentimentali astăzi poţi stabili noi coordonate sau poţi să-ţi exprimi mai uşor aspiraţiile tale. Nu te risipi pe mai multe direcţii, nu fugi după doi iepuri, concentrează-te pe un singur lucru, odată!
Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate