Homor, CNADNR: Autostrada Sibiu-Piteşti va fi gata în 2021

Homor, CNADNR: Autostrada Sibiu-Piteşti va fi gata în 2021

Termenul pentru predarea întregului proiect al autostrăzii Sibiu - Piteşti s-a decalat cu patru luni şi a fost stabilit pentru luna aprilie 2017, însă autorităţile de resort dau asigurări că investiţia va fi gata în anul 2021, cel mai recent termen avansat.

„A fost un decalaj de patru luni. În luna aprilie este termenul pentru predarea întregului proiect de la Sibiu la Piteşti. Motivele care au generat întârzierile sunt independente de companie (CNADNR - n. r.); au fost ceva probleme în cazul asocierii, în cadrul proiectantului, probleme pe care le-am depăşit şi suntem într-o viteză de realizare normală, poate chiar accelerată", a explicat Cătălin Homor, directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, după predarea studiului de fezabilitate, următorul pas îl reprezintă realizarea proiectului tehnic şi obţinerea autorizaţiei de construire. 

Autostrada Sibiu - Piteşti reprezintă prioritatea zero în Masterplanul de Transport al României şi ar urma să închidă culoarul Nădlac - Bucureşti. 

Ne puteți urmări și pe Google News