Gușă, despre întâlnirea lui Iohannis cu Merkel. Pe cine RESPECTĂ mai mult LIDERII politici intenațional

Gușă, despre întâlnirea lui Iohannis cu Merkel. Pe cine RESPECTĂ mai mult LIDERII politici intenațional

Cozmin Gușă a comentat întânirea preşedintele României, Klaus Iohannis, şi cancelarul german, Angela Merkel. a precizat că Iohannis a început să devină, în ultima vreme, preşedintele pe care românii l-au votat şi pe care şi l-au dorit la sfârşitul anului 2014.

Consultatul politic apreciază că în prezenț șeful statului este "cu mult mai mult respect" de liderii europeni în comparație cu Merkel. "Ce am observat însă la nivelul întâlnirii este o schimbare netă de atitudine din partea doamnei Merkel, îl priveşte cu mult mai mult respect pe Klaus Iohannis, asta este evident, discută altfel abordările de politică externă referitoare la relaţionarea în interiorul Uniunii Europene şi asta se întâmplă dintr-un singur motiv: Klaus Iohannis a început de ceva vreme să devină acel preşedinte pe care cei care l-au votat la finalul lui 2014 şi-l doreau.

Scenariul HALUCINANT al lui Gușă. Cum se FOLOSEȘTE Ponta de Grindeanu și ce vrea să obțină

Adică, Klaus Iohannis, un bun vorbitor de mai multe limbi străine, după cum a demonstrat şi la Washington, dar şi acum în Germania, preşedintele unei ţări cu un potenţial geopolitic extraordinar de important în aceste vremuri de război instalat, pune probleme, propune soluţii, discută la cel mai înalt nivel într-un plan paritar, sigur conform potenţialului nostru şi al nevoilor şi a partenerului transatlantic şi mă refer aici la SUA, fie a nevoilor liderului Uniunii Europene, care este Germania. Această schimbare pe care Klaus Iohannis a implementat-o în ultima perioadă este de bun augur şi deschide nişte perspective, în sfârşit, constructive pentru România în planul politicii externe, care perspective pozitive se pot transforma în beneficii economice din acest moment.  ", a subliniat consultantul politic.

Iohannis i-a povestit Angelei Merkel despre vizita la Trump

Gușa a subliniat și faptul că Angela Merkel nu ar trebui să se implice în criza politică din România. "Da, acum ca să fim corecţi, nu e chiar treaba doamnei Merkel ceea ce se întâmplă în România şi eu nu cred niciun moment că Klaus Iohannis i-ar fi dat socoteală, după cum nu cred că nici doamna Merkel nu se grăbeşte să dea socoteală cuiva despre situaţia destul de complicată din Germania, mă refer la situaţia internă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Gușă îl atacă DUR pe Dragnea, după numirea lui Ponta: „Grindeanu reprezintă ţara, Dragnea-trei judeţe”

Ce este cert însă, că schimburi de păreri legate de predictibilitatea colaborării interguvernamentale dintre două state, astea, da, se schimbă mereu, cred că şi domnul Iohannis este foarte interesat dacă doamna Merkel şi cine va reuşi să câştige majoritatea ca să-şi continuie activitatea ca şi cancelar şi doamna Merkel sau oricine altcineva în calitate de cancelar al Germaniei este foarte interesată dacă în România se mai şi guvernează, dar în niciun caz nu se pune problema unei implicări directe. În România nu se guvernează, din păcate, şi aici nu cred că ar fi putut să existe răspunsuri pozitive în discuţiile dintre cei doi lideri.

Nu s-a guvernat, din păcate, aproape deloc din cauza blocajului politic, a dorinţei de a manipula, nu printr-un organism de partid, cum poate era corect, ci printr-un grup din jurul liderului Liviu Dragnea, asta este poate ciudăţenia pe care cei din Occident nu o pricep. Ei pricep foarte bine că direcţionarea este politică în orice guvern, dar nu pot să priceapă că nu există un organism de partid care să-şi asume asta, ci doar liderul de partid şi un grup apropiat, pentru că în această situaţie absurdă suntem în România.  

Angela Merkel a fost foarte clară astăzi în a defini parteneriatul cu SUA, nepomenindu-l deloc pe Donald Trump. Este firească această atitudine, având în vedere divergenţele, precum şi supărarea Germaniei, legate de atitudinea lui Donald Trump faţă de Germania, faţă de anumite interese ale Germanie, criticile necuvenite, după părerea mea, pe care Donald Trump le-a făcut, ca să nu mai vorbim de treaba mai generală, dar mai importantă, a acordului de mediu de la Paris, care schimbă foarte mult din mecanica politicii din zona euroatlantică şi care sigur, din acest moment, se renegociază foarte dur, şi aduce mari întârzieri pe parcurs. (...) Pentru mine, care am urmărit toată conferinţa de presă, am văzut şi ce a fost în jurul acestei întâlniri. Ăsta este un câştig important, iar felul în care Klaus Iohannis a promovat transatlantismul ca un ingredient fără de care nu se poate al lumii noastre dominate de democraţii liberale, lumea nostră euroatlantică, în care nu există autocraţii, asta deja îi dă lui Klaus Iohannis din acest moment, sigur şi cu atitudinea extrem de respectuoasă a Angelei Merkel, o alonjă de politică externă remarcabilă, care, de asemenea, ne poate aduce, mari foloase", a mai subliniat Guşă. 

În opinia lui Gușă, criza politică internă din România nu i-a permis preşedintelui Klaus Iohannis să se prezinte relaxat şi comod la aceste discuţii.  "Referitor la criza internă, Klaus Iohannis a emis ca un jucător, un jucător care într-adevăr are nişte probleme care îi cauzează atunci când trebuie să reprezinte România, această degringoladă a majorităţii de la guvernare, nu e un lucru cu care te duci comod la discuţii, dar siguranţa cu care a emis legat de rezolvarea situaţiei, îl recomandă ca un jucător.", a conchis Cozmin Guşă.

Iohannis şi Merkel au comentat CRIZA POLITICĂ DIN ROMÂNIA. Cancelarul Germaniei A AFLAT TOTUL despre RĂZBOIUL DRAGNEA- GRINDEANU: “Ne dorim întărirea STATULUI DE DREPT”