Germania dorește ERADICAREA terorismului. Primii vizați, COPIII care au peste 6 ani. Serviciile de securitate îi vor monitoriza
- Cristi Buș
- 14 iunie 2017, 18:56
Germania dorește să adopte o lege care deja a ridicat mai multe proteste și nemulțumiri. Decizia ministrului de interne vizează copiii care cer azil și au peste 6 ani.
Germania a elaborat o nouă lege care le oferă autorităţilor dreptul de a verifica mesaje private şi de a amprenta copiii solicitanţi de azil cu vârste peste 6 ani, a anunţat miercuri ministrul de interne german Thomas de Maiziere după ultima şedinţă de guvern înainte de alegerile naţionale din septembrie, relatează Reuters.
Miniştri ai guvernului central şi ai landurilor au afirmat că serviciile de mesagerie criptate, precum WhatsApp şi Signal, le permit militanţilor şi infractorilor să se sustragă de la supravegherea tradiţională, informează Agerpres.
'Nu putem permite să existe zone care sunt practic în afara legii', a declarat ministrul de interne Thomas de Maiziere pentru jurnalişti în oraşul Dresda.
Totodată, miniştrii au fost de acord să reducă de la 14 ani la 6 ani limita de vârstă pentru amprentarea minorilor solicitanţi de azil.
După atacurile teroriste din Franţa, Marea Britanie şi Germania, guvernele europene au decis să intensifice monitorizarea suspecţilor militanţi. Marea Britanie a propus forţarea serviciilor de mesagerie să le permită autorităţilor să acceseze comunicaţiile criptate.
Printre opţiunile luate în considerare de Germania se numără instalarea unor programe de software pe telefoane pentru a retransmite mesajele înainte de a fi criptate. Acum acest lucru este ilegal.
Ministrul de interne bavarez Joachim Herrmann, un aliat al cancelarului Angela Merkel şi al cărui land este punctul de intrare pentru mulţi refugiaţi care fug de războaie din Orientul Mijlociu, a declarat pe 3 iunie că doreşte ca serviciile de securitate să poată monitoriza copiii.
Această propunere a întâmpinat o puternică opoziţie în Germania. 'Copiii sunt victime ale extremismului', a spus ministrul familiei, social-democrata Katharina Barley, care a atras atenţia că autorităţile ar trebui să protejeze copiii