Editura Evenimentul si Capital

Gabriel Oprea reiterează ideea introducerii votului de la 16 ani

Autor: | | 6 Comentarii | 199 Vizualizari

Preşedintele UNPR Gabriel Oprea a reiterat, azi, în cadrul unei conferinţe de presă la Iaşi, necesitatea introducerii votului de la 16 ani.

Aflat la Iaşi pentru a lua parte la reuniunea zonală a partidului pe Regiunea I Nord-Est, Gabriel Oprea a spus că formaţiunea politică pe care o reprezintă este un partid al generaţiei tinere, cu foarte mulţi membri tineri.

"Vrem să introducem votul de la 16 ani. Este iniţiativa din 2010 a senatorului Toma (Ion Toma-n.r.). Considerăm că, dacă de la 16 ani tinerii sunt impozitaţi, atunci când lucrează legal, pot să îşi marcheze viitorul", a spus Gabriel Oprea.

El a spus totodată că UNPR sprijină tinerii prin intermediul unor proiecte precum 'Primul loc de muncă', dar şi categoriile sociale mai puţin avantajate, prin taxa de solidaritate.

"Avem şi legea primului loc de muncă, în care statul ajută societăţile care angajează tinerii care termină o formulă de şcoală, tinerii între 16 şi 29 de ani. Cred că e important să îi ajutăm pe tineri. Este o lege foarte importantă şi credem că vom avea votul politic de la toate formaţiunile politice să trecem această lege", a mai spus Gabriel Oprea.

Un alt proiect al UNPR reamintit de Gabriel Oprea vizează taxarea marilor averi, afirmând că "peste 85 la sută dintre români doresc taxarea marilor averi". El a precizat că astfel de impozitări se fac şi în alte ţări mai dezvoltate decât România.

Preşedintele UNPR a subliniat necesitatea majorării salariilor pentru angajaţii din sistemul medical şi pentru cei din învăţământ şi le-a vorbit celor prezenţi despre proiectele partidului pe agricultură, apărare, mediu şi economie.

"Trebuie să propunem şi să dezvoltăm proiecte prin care să susţinem agricultura României. UNPR are deja proiectul 'Prima fermă', care încurajează tinerii fermieri să pornească o afacere. Interesul Naţional înseamnă şi limitarea exportului de materie primă şi încurajarea exportului de produse finite. Susţinem creşterea numărului companiilor care produc în ţară", a precizat Gabriel Oprea.

El a subliniat că UNPR va susţine toate deciziile  guvernamentale şi iniţiativele legislative care sunt în acord şi pe care le va pune în aplicare în interesul românilor, "nu în favoarea unui partid sau a altuia, nu în favoarea unor companii, ci pentru a fi de folos românilor şi României".

"În calitatea pe care o deţin în guvern, de vicepremier pentru securitate naţională, pot să vă asigur că România este un stat sigur, care generează stabilitate şi securitate. Noi aşteptăm toţi românii care doresc seriozitate, stabilitate şi securitate, să vină să se înscrie în UNPR", a declarat Gabriel Oprea.

Pagina 1 din 1
Tag-uri:Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate