Editura Evenimentul si Capital

Descoperirea care ZDRUNCINĂ din TEMELII una din cele mai mari RELIGII din lume

Datarea cu carbon a manuscrisului sugerează ca documentul este mai vechi decât Profetul Mohamed
Autor: | | 6 Comentarii | 24215 Vizualizari

Fragmentul de Coran găsit de către cercetătorii britanici de la Universitatea din Birmingham ar putea zdruncina Islamul după ce datarea cu carbon sugerează ca documentul este mai vechi decât Profetul Mohamed

Fragmente din cel mai vechi Coran din lume, găsit în Birmingham luna trecută, poate precede Profetului Mohamen şi poate chiar rescrie istoria timpurie a Islamului, potrivit cercetătorilor.

Paginile, despre care s-au crezut că au între 1,448 şi 1,371 ani vechime, au fost descoperite legate între paginile unui alt Coran din secolul al VII-lea la librăria Universităţii Birmingham, informează dailymail.co.uk.

Fragmentele din Coran sunt caligrafiate pe piele de oaie sau capră. "Analiza documentului arată că există o mare probabilitate ca animalul de la care provine pielea să fi trăit în timpul profetului Mahomed sau puţin după aceea", a afirmat David Thomas, specialist în islam şi creştinism al universităţii.

Foile au fost datate cu carbon de experţii de la Universitatea Oxford, un proces care a arâtat că aceast manuscris dintr-o carte sfântă a Isamului, poate să fie cel mai vechi Coran din lume.

Câţiva istorici au spus acum că pergamentul îl poate precede chiar pe Mohamed.

Se crede că manuscrisul a fost produs între anii 568AD şi 645AD, în timp ce datele date pentru Mohamed sunt în mod obişnuit între anii 570AD şi 632AD.

Istoricul Tom Holland a declarat pentru Times: “Această destabilizare, să-i spun blând, ideea că putem să ştim “nimic” cu certitudine despre cum a apărut Coranul – are la rândul său implicaţii pentru istoria lui Mohamed şi Companionii”.

Keith Small, de la Librăria Bodleian a Universităţii Oxford, a adăugat: “Acest lucru oferă mai mult teren pentru ce au fost punctele de vedere periferice ale genezei Coranului, cum ar fi faptul că Mohamed şi adepţii săi au folosit un text care exista deja şi căruia i-au dat o formă pentru a se potrivi propriilor agende politice şi teologice, mai degrabă decât că Mohamed a primit o revelaţie din cer”.

Cu toate acestea, afirmaţiile de acest gen sunt puternic contestate de învăţaţii musulmani. Mustafa Shah de la Şcoala de Studii Orientale şi Africane din Londra spune despre descoperire: “Dacă a făcut ceva acest manuscris, a fost să consolideze conturile de origine ale Coranului”.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Divertisment

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate