Editura Evenimentul si Capital

Fostul manager al Spitalului Socola, fiu de senator, şi alţi angajaţi ai unităţii sanitare, trimişi în judecată de DNA

Spitalul Socola
Autor: | | 0 Comentarii | 465 Vizualizari

Fostul manager al Spitalului Clinic de Psihiatrie Socola Iaşi Ştefan-Lucian Burlea, fiul senatorului UNPR Marin Burlea, a fost trimis în judecată de procurorii DNA Iaşi, fiind acuzat de abuz în serviciu.

De asemenea, DNA Iaşi i-a trimis în judecată pe Iulian Sebastian Popa, la data faptelor şef Serviciu Achiziţii în cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie Socola Iaşi, Adriana Medvichi, la data faptelor jurist la aceeaşi unitate medicală, şi Gina Grecianu, consilier juridic, informează un comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), anunță Agerpres.

  • Iulian Popa este în arest la domiciliu, în sarcina sa procurorii reţinând săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, fals intelectual, trafic de influenţă, instigare la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.
  • Adriana Medvichi este acuzată de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit şi fals intelectual, iar Gina Grecianu este acuzată de abuz în serviciu.

Acuzațiile DNA

Potrivit anchetatorilor, în perioada 29-30 aprilie 2014, Ştefan-Lucian Burlea, împreună cu Iulian Popa şi Adriana Medvichi, în calitate de preşedinte şi, respectiv, membri ai comisiei, şi-au îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu privind organizarea şi desfăşurarea unui concurs în vederea ocupării unui post de referent la Spitalul Clinic de Psihiatrie Socola.

  • Prin aceasta s-a produs o vătămare a intereselor legitime ale unităţii medicale, concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit pentru persoana admisă, care nici măcar nu a participat efectiv la concursul organizat în vederea ocupării postului, fiind plecată în străinătate.

În continuare, comisia de examinare a semnat un proces-verbal şi mai multe anexe, prin care se atesta, în fals, faptul că persoana înscrisă la concurs a fost declarată ,,admisă', inclusiv la proba interviului care s-a susţinut în faţa membrilor comisiei de examinare. Ulterior, inculpatul Ştefan-Lucian Burlea a semnat contractul individual de muncă încheiat între unitatea spitalicească şi persoana câştigătoare a concursului.

"De precizat este faptul că, anterior organizării concursului, inculpatul Popa Iulian Sebastian a pretins şi a primit de la soţia candidatului declarat 'admis', suma de 8.000 de lei, exclusiv pentru un alt funcţionar cu putere de decizie din cadrul comisiei de examinare (fără a reţine o parte din bani pentru sine), promiţând că va rezolva tot ce era necesar privind angajarea soţului cumpărătoarei de influenţă. După ce procurorii anticorupţie au fost sesizaţi şi după efectuarea unor activităţi procedurale la sediul Spitalului de Psihiatrie Socola Iaşi, inculpatul Popa Iulian Sebastian a returnat suma de bani respectivă", se arată în comunicat.

În luna mai 2014, pentru a acoperi lipsa de la locul de muncă a persoanei câştigătoare a concursului, Ştefan-Lucian Burlea a dispus, printr-o decizie nedatată, suspendarea contractului de muncă pe o perioadă de patru luni, începând cu data de 12 mai 2014, obţinându-se astfel un folos necuvenit pentru persoana respectivă, constând în durata angajării ce constituie vechime în muncă şi, respectiv, un folos patrimonial reprezentat de contravaloarea bonurilor de masă cuvenite, ca urmare a faptului că acesta a rămas în continuare angajat al unităţii spitaliceşti.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate