Editura Evenimentul si Capital

ACUZAȚII GRAVE. Fiul lui Toader a obținut postul de asistent după SCHIMBAREA regulamentului Universității la care tatăl său a fost RECTOR

Autor: | | 0 Comentarii | 3048 Vizualizari

Fiul ministrului Justiției, Tudorel Toader, a câștigat concursul pentru postul de asistent universitar la Facultatea de Drept din Iași, după ce Senatul Universității a modificat cu o lună înainte paragraful cu privire la o prevedere, fără de care acesta nu ar fi putut participa la concurs.

Modificarea prevederii respective a făcut posibil ca funcția de asistent universitar să poată fi ocupată și de un candidat care are titlul de doctor în Drept Penal, nu doar Drept Civil, scrie 7est.ro. Ionuț Alexandru Toader deține o diplomă în Drept Penal, după cum se arată chiar în CV-ul său.

Senatul Universităţii din Iași ar fi modificat paragraful prevederii pentru ca Alexandru Toader să poată participa la concurs, precizează sursa citată.

Universitatea Al. I. Cuza a scos la concurs, la sfârșitul lunii aprilie, un post de asistent universitar la Facultatea de Drept pentru disciplina “Drept Civil. Partea Generală; Drept Civil. Persoanele”

Metodologia de ocupare a postului de asistent universitar pe perioadă determinată era reglementată printr-o hotărâre a Senatului Universității din 27.03.2014. Mai precis, la articolul 8 al acestei hotărâri se arată că, pentru posturile scoase la concurs, candidații trebuie să dețină „diplomă de doctor în domeniul postului sau statutul de student doctorand”.

Cum postul era pentru disciplina “Drept Civil. Partea Generală; Drept Civil. Persoanele”, fiul lui Toader ar fi trebuit să dețină o diplomă în Drept Civil și nu în Drept Penal.

Problema a fost „rezolvată”, printr-o modificare a prevederii respective, astfel:

„Hotărârea 6 din ședința Senatului 30 martie 2017. Hotărâre cu privire la aprobarea modificării articolelor 8 și 13 din Metodologia de concurs pentru ocuparea posturilor didactice pe perioadă determinată, după cum urmează:

Art. 8 Condiţiile de înscriere la concurs pentru posturile didactice sunt cele stipulate în alineatele 1–2 de mai jos:

(1) Pentru funcţia de asistent universitar:

a)deținerea diplomei de doctor în domeniul specific postului sau în domenii conexe în cazul posturilor interdisciplinare, dacă contribuțiile științifice sunt în concordanță cu descrierea postului și domeniul științific pentru care candidează, sau statutul de student-doctorand”, este noua formă a regulamentului ce privește metodologia de concurs.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate

X