Editura Evenimentul si Capital

Fiecare român cu durerea lui. Scrisoarea săptămânii. „Caricatura de pod de la Ivănești, Vaslui. Așa se fac afacerile!”

Autor: | | 0 Comentarii | 826 Vizualizari

Mă numesc Mihai Tonescu și sunt din comuna Ivănești, județul Vaslui.

Mai întâi o scurtă apreciere asupra activității DNA:

- după 25 de ani de corupție și mizerie morală - a apărut o rază de soare pe tărâmul dreptății și normalității: Laura Codruța Kovesi și DNA.

Mărturisesc că nu mai speram la o asemenea schimbare în societatea românească - măcinată de instinct mafiot, șmecherie comunistă și dispreț față de caracterul uman. Ceea ce faceți dumneavoastră nu este doar datorie profesională, nu este doar patriotism, ci este SACRIFICIU. Într-o țară ca România trebuie să ai foarte mult curaj și, mai ales, spirit de sacrificiu pentru a încerca să intronezi DREPTATEA ȘI NORMALITATEA. Sincer vă mulțumesc că existați. Vă doresc din suflet succes național și internațional.

Ca simplu cetățean al comunei Ivănești observ și eu atitudini, comportamente, mentalități etc.

Pot enunța cazul primarului (nu cu intenția de a-l reclama, dat fiind faptul că aveți probleme și cazuri mult mai importante decât acesta), ci doar pentru a evidenția un mod de viață. Deci:

- primarul s-a gândit să construiască un pod (pentru binele comunei!!!). A ordonat construcția podului și a fost foarte atent la bani: cât să aloce pentru pod și cât să ia el ca primar (autor moral al podului). Desigur, construcția podului a fost o batjocură, fără infrastructură puternică, fără concepție inginerească, cu materiale ieftine și puține, în pripă, fără un minim de calitate. La această caricatură de pod s-a alocat o sumă consistentă. Nu mă pricep la legislația în materie, cert este faptul că primarul a băgat în buzunar o sumă frumoasă, chiar foarte mare în comparație cu salariul lui de primar, fără vreo contribuție benefică pentru comuna Ivănești.

Același primar a primit din partea Uniunii Europene (gratis) o cantitate importantă de îngrășaminte pentru pajiști, mai precis (în mod expres) pentru pașunea comunală - ce se cuvine a fi folosită de toți sătenii pentru vaci, cai, capre etc. Ca orice primar (PSD) care se respectă - domnul Novac are propria lui fermă zootehnică (vaci, viței, oi, porci etc.) la care se adaugă o suprafață importantă de teren (luată de la săteni în arendă), inclusiv pășune pentru animalele lui. El a folosit importanta cantitate de îngrășăminte (destinată publicului comunal) în scop personal, adică a împrăștiat-o pe pășunea lui (din ferma lui) pentru a-i crește productivitatea, adică iarba mai mare și mai bună pentru animalele lui. Așa se fac afacerile!!! În aparență, nimeni nu e deranjat de istețimea primarului Novac (care este, de fapt, un comunist descurcăreț).

Dacă aceste rânduri de mai sus prezintă un minim de interes pentru dumneavoastră - voi fi bucuros că v-am trimis acest mesaj. Eu sunt un om sărman (chiar dacă am studii bune) și nu-mi pot permite să lupt împotriva corupției (mai ales că am 58 de ani). Vă las pe dumneavoastră să vă urmați destinul de luptători...

Cu respect, Mihai Tonescu

Răspunsul DNA

„Vă mulțumesc pentru transmiterea mesajului, însă faptele descrise nu sunt de competența noastră, ci a Parchetului de pe lângă Judecătorie (în privința banilor obtinuți în cadrul schemelor de sprijin pentru suprafețe agricole, banii nu au o destinație legală – nu există obligativitatea utilizării lor într-un anumit scop – astfel încât «schimbarea destinației» acestora poate, eventual, constitui infracțiunea de delapidare). Astfel, petentul se poate adresa PJ Vaslui. O zi cât mai bună!

Cu stimă, Florin-Bogdan Munteanu, Procuror-șef al Serviciului Teritorial Iași din cadrul DNA”

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Opinii EVZ

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate