Fără precedent: Numeroşi bărbaţi AU CERUT AJUTOR. Numărul real al victimelor ar putea să nu fie cunoscut niciodată

Fără precedent: Numeroşi bărbaţi AU CERUT AJUTOR. Numărul real al victimelor ar putea să nu fie cunoscut niciodată

"Natura secretă" a acestei industrii înseamnă că numărul real al victimelor ar putea să "nu fie cunoscut niciodată".

42% din victimele traficului de persoane din Marea Britanie și Țara Galilor au fost obligate la muncă forțată, iar 38% au fost exploatate sexual, informează BBC News Online, citat de Mediafax.

Aproximativ 1800 de persoane au fost traficate în ultimii trei ani. Cazurile de muncă forţată s-au înmulţit anul trecut cu o rată mai mare decât cele de exploatare sexuală, pentru prima dată, a precizat organizaţia caritabilă Salvation Army, care a obţinut un contract de la Guvernul britanic pentru a sprijini victimele traficului de persoane în 2011. Dintre cazurile de muncă forţată în care s-a implicat organizaţia, aproape 80% au vizat bărbaţi. Aproximativ 29 de cazuri au implicat cetăţeni britanici anul trecut.

Bande de infractori

Ne puteți urmări și pe Google News

Organizaţia a anunţat într-un raport că a ajutat 540 de femei şi 347 de bărbaţi în perioada iulie 2012-iunie 2014. Cel mai mare număr de femei proveneau din Albania (140), urmate de cele din Nigeria (91). Salvation Army a precizat că numeroşi bărbaţi care au cerut ajutor anul trecut proveneau din Europa de Est, respectiv 50 din Ungaria, 48 din România şi 47 din Lituania.

Potrivit corespondentului BBC, bandele de infractori au transformat traficul de persoane într-o "industrie globală", iar "natura secretă" a acestei industrii înseamnă că numărul real al victimelor ar putea să "nu fie cunoscut niciodată". Salvation Army consideră că "mândria masculină şi ruşinea" ar fi putut împiedica unii bărbaţi să ceară ajutor.