Editura Evenimentul si Capital

FĂRĂ PRECEDENT. Mihail Vlasov a fost trimis în judecată pentru că a dat mită unui parlamentar în schimbul promovării unei legi

MIhail Vlasov
Autor: | | 2 Comentarii | 1008 Vizualizari

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate a lui Mihai Vlasov, avocat în cadrul Baroului Iași, la data faptelor președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

 

Potrivit rechizitoriului, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

  • La data de 26 februarie 2013, Mihail Vlasov, în calitate de  președinte al Colegiului de Conducere al Camerei de Comerț și Industrie a României (C.C.I.R), i-a solicitat unui membru al Parlamentului României (deputat) să îi susțină interesele prin promovarea unui proiect de act normativ intitulat „Lege privind registratorii comerciali și activitatea de înregistrare în registrul comerțului”.  Solicitarea a fost formulată în contextul demersurilor inculpatului de a influența adoptarea unui act normativ prin care  Camera de Comerţ şi Industrie  a României (CCIR) să poată prelua Oficiului Naţional al  Registrului Comerţului. Scopul determinant  al  acestui  demers legislativ îl reprezenta  controlarea veniturilor obţinute din activitatea desfăşurată de Registrului Comerţului.

 

Promisiune lui Vlasov

 

În schimbul susținerii proiectului de lege, Vlasov Mihail, în calitatea sa de președinte al Colegiului de conducere al Camerei Naționale, i-a promis deputatului respectiv, la cererea acestuia, că îl va numi în funcția de arbitru în cadrul Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României.

Deputatul respectiv era membru în Comisia juridică a Camerei Deputaților, comisie permanentă competentă să avizeze propunerile legislative, înainte  ca acestea să fie supuse votului în plen.

 

  • În baza înţelegerii anterioare, Mihail Vlasov a pus pe ordinea de zi a şedinţei din data de 6 martie 2013 a Colegiului de conducere al C.C.I.R cererea deputatului de acordare a funcţiei de arbitru, a supus votului membrilor colegiului şi a votat alături de aceştia numirea deputatului respectiv în funcţia de arbitru în cadrul  Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă C.C.I.R.

 

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate