Editura Evenimentul si Capital

BĂTAIE DE JOC a funcţionarilor Primăriei Constanţa. Rudele pilotului și copilotului morți în accidentul aviatic de la Siutghiol, AMENDATE pentru că au declarat târziu decesele

Pilotul Petre Cătuneanu și copilotul Ginel Claudiu Crăcănel
Autor: | | 51 Comentarii | 1826 Vizualizari

Rudele pilotului Petre Cătuneanu (47 de ani) şi ale copilotului Ginel Crăcănel, care și-au pierdut viața în accidentul de la Siutghiol, au fost amendate de funcționarii Primăriei Constanța pentru că au întârziat declararea decesului. Potrivit unor documente oficiale publicate de expresmagazin.ro și citate apoi de sursazilei.ro, amenda aplicată a fost de 50 de lei, plătibilă la jumătate în 48 de ore. Funcționarii Serviciului de Evidență a Persoanelor Constanța au aplicat amenda pentru că declararea deceselor a fost făcută a doua zi după eliberarea certificatelor medico-legale. Sora pilotului, jurnalista Marilena Nedelcu, s-a declarat dezamăgită de atitudinea funcţionarilor.

Rudele pilotului au explicat că certificatul a fost eliberat la ora 16.00, respectiv cu patru ore după închiderea programului la Serviciul de Evidență a Persoanelor, astfel că se puteau încadra în termenul legal de declarare a decesului, fiind nevoiți să vină la Primăria Constanța abia a doua zi. Funcționarii nu au acceptat aceste explicații pertinente susținute chiar și de un procuror militar și le-au amendat pe rude, mai precizează publicația online sursazilei.ro.

Într-o intervenţie telefonică pentru postul B1 TV, jurnalista Marilena Nedelcu, sora pilotului Petre Cătuneanu, a oferit lămuriri cu privire la această situaţie. Ea a explicat faptul că accidentul s-a petrecut în data de 15 decembrie, iar trupul neînsufleţit al fratelui ei a fost scos din apă după ora 12 noaptea, adică în data de 16 decembrie. 

Ea a precizat că nu s-a putut duce să declare decesul fratelui ei în data de 16 decembrie, întrucât nu fusese eliberat certificatul medico-legal, fără de care nu se poate declara decesul. Marilena Nedelcu a adăugat că certificatul medico-legal a fost eliebrat după ora 16, adică după încheierea programului la Primăria Constanţei, motiv pentru care s-au prezentat să declare decesul pilotului Petre Cătuneanu în dimineaţa zilei de 17 decembrie.

”La starea civilă au fost soțul meu alături de procurorul care se ocupa de caz pentru că nu aveam actele de identitate pentru că lucrurile lor au fost sigilate de comisie. Nu înțelegeau cum doamna de la starea civilă le spunea că nu se poate fără buletin”, a mai spus sora pilotului.

Marilena Nedelcu a mărturisit că nu a deranjat-o plata amenzii de 50 de lei, pe care a plătit-o pe loc, la jumătate, ci atitudinea funcţionarilor primăriei.

”Ne-au dat amendă și nouă și familiei pilotului de la Mioveni pentru că am declarat târziu. Nu am de gând să contest amenda de 50 lei, dar ne-a luat taxă de urgență de 23 lei. Ne-a luat taxă de urgență, dar am declarat mortul târziu”, a mai spus Marilena Nedelcu.

De cealaltă parte, Rodica Crăciun, directoarea Serviciului de Evidenţă a Persoanei şi Stare Civilă din Constanţa nu consideră că a avut loc nimic în neregulă şi că doar s-a aplicat o procedură, aprobată de Consiliul Local Constanţa.

„Asta este procedura. Eu nu cred că s-a încălcat legea. 25 de lei a fost amenda, pentru că s-a achitat pe loc”, a explicat Rodica Crăciun, la Realitatea TV.

Amenda primită de rudele pilotului (FOTO: expresmagazin.ro)

Taxa de urgenţă plătită (FOTO: expresmagazin.ro)

Certificatul medico-legal (FOTO: expresmagazin.ro)

În tragedia aviatică de la Siutghiol au mai decedat medicul Laura Vizireanu şi asistenta Camelia Harton.

Loading...
Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate