Editura Evenimentul si Capital

EXPLOZIV! Autorul care a scris TESTAMENTUL lui ABRAHAM rupe tăcerea. De ce a abolit Lincoln sclavia? Cum a ajuns Trump la putere? Unde a dispărut Biblioteca din Alexandria?

Autor: | | 0 Comentarii | 2570 Vizualizari

Testamentul lui Abraham răspunde unor întrebări-cheie: De ce a abolit Lincoln sclavia? Cum a ajuns Trump la putere? Unde a dispărut Biblioteca din Alexandria?

Mai jos, un interviu exclusiv cu Igor Bergler, scriitorul care a dat lovitura pe piața de carte din România cu „Biblia pierdută”. În toamnă, urmează să apară „Testamentul lui Abraham”.

Evenimentul zilei: După „Biblia pierdută”, propuneți o nouă carte provocatoare: „Testamentul lui Abraham”. Cum s-a înfiripat ideea acestui volum?

Igor Bergler: Cine poate știi cum vin ideile? La mine uneori prin învăluire, alteori prin surprindere. Sunt declanșate de te miri ce detaliu nesemificativ. Oricum, la întrebarea asta e imposibil de răspuns. Un lucru e sigur, BIBLIA PIERDUTĂ avea nevoie de o continuare. Chiar dacă TESTAMENTUL LUI ABRAHAM, e ceea ce se numește un prequel, adică acțiunea din această carte se petrece înaintea celei de dinainte. Dar dacă e sa vorbim serios, plimb de mult prin cap o poveste cu un naufragiat, o insula pustie, un fel de Robinson Crusoe, care joacă și rolul lui „Vineri”, pentru că e de culoare și va fi sclav. E, așa cum sunt majoritatea lucrurilor pe care le scriu, o raportare parodică la texte celebre. În această carte sunt chiar mai multe decat în prima. O să vedeți. Ei bine, povestea trebuia dusă mai departe. Insula aia trebuia să ascunda ceva, că doar de aia e misterioasă. Așa că rețeaua sa de coridoare subterane adapostește o bogație de neimaginat. O bibliotecă. De aici am pornit.

 

  • Alegeți, vă rog, unul din misterele dezvăluite de „Testamentul lui Abraham” și deconspirați-l aici, pentru cititorii noștri. De exemplu - de ce a abolit Lincoln sclavia?

 

  • Tocmai am făcut-o. Pentru povestea cu sclavia, trebuie să citiți cartea. Și dacă se poate să nu trageți cu ochiul la finalul ei. Pentru că întreaga construcție, și vă asigur că e una spectaculoasă, e făcută în căutarea răspunsului la această întrebare. Așa că n-o pot dezvălui. Dar pot spune că cititorii mei vor afla cum a ajuns Trump la putere, de ce a abolit cel mai important președinte american - Abraham Lincoln - sclavia, de ce a demisionat Papa Ratzinger și, mai ales, unde a dispărut Biblioteca din Alexandria. Surprizele vor fi continue, iar satisfacția pe masură. Parol!

 

  • De ce credeți că secretul/conspirația se vinde mai bine decât adevărul/demonstrația științifică? Ține doar de firea iscoditoare a omului sau mecanismele acestui fenomen sunt altele?

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate