Editura Evenimentul si Capital

Elevii din Transnistria, refuzați de cei mai mulți dintre parlamentarii români. Doar 50 de „aleși” au vrut să ajute TINERII DIN BASARABIA

14-06/parlament-465x390
Autor: | | 1 Comentarii | 972 Vizualizari

O inițiativă a Platformei non-guvernamentale Acțiunea 2012 arată că parlamentarii români nu prea s-au înghesuit să își țină promisiunile electorale. Membrii organizației non-guvernamentală susține că a avut promisiuni, înainte de algeri, că politicienii îi vor sprijini să invite mai mulți tineri basarabeni la Școala de cultură și afirmare românescă care va avea loc peste câteva zile. Acum, când le-a cerut celor 588 de senatori și deputați să adopte, simbolic, un basarabean, plătindu-le taxa de participare, doar 50 au susținut inițiativa.

Într-un comunicat remis EVZ, Platforma unionistă Acțiunea 2012  „constată cu dezamăgire că parlamentarii români tratează subiectul Basarabiei cu lipsă de respect, amintindu-și de proiectele naționale numai în campaniile electorale”.  Organizația non-guvernamentală arată că aproape 100 de tineri basarabeni nu vor putea veni la o Școală de vară unde trebuiau să învețe despre Unire, deoarece parlamentarii români nu au vrut să îi sprijine cu 300 de lei. Printre participanți trebuiau să se numere și elevi de la școlile românești din Transnistria.

„Toți parlamentarii au fost invitați să adopte simbolic un basarabean din rândul activiștilor unioniști de peste Prut, plătindu-le taxa de participare la Școala de cultură și afirmare românescă. Doar 50 din cei 588 de parlamentari au acceptat să ajute câte un tânăr român din Basarabia. Cei mai mulți spuneau că nu au timp. Le-am trimis și e-mail dar i-am și sunat pe fiecare în parte. Discutasem în campania electorală, atunci când ne-au cerut sprijinul, ca fiecare să îl ajute pe câte un basarabean, să țină legătura cu el, să afle cu ce problem se confruntă ”, a declarat, pentru EVZ, Iulia Modiga, PR-ul organizației.

În această situație, organizatorii, care se bazau pe sprijinul aleșilor neamului, sunt nevoiți să reducă drastic numărul de participanți care trebuiau să vină din Chișinău.

Au spus că „nu au bani pentru așa ceva”

Dezamăgirea organizatorilor a fost cu atât mai mare cu cât, în ciuda averilor impresionante pe care le dețin unii aleși, la apelul organizatorilor, unii dintre parlamentari au pretextat că nu au bani pentru așa ceva. „Cu un salariu de deputat ce credeți, că mă interesează pe mine tinerii voștri? Eu nam afaceri, ca alții...” s-a scuzat unul din aleșii poporului.  Alții, ne-a spus Iulia Modiga, au zis că pur și simplu nu îi interesează „că sunt destui oameni cu probleme în România”.

După alegerile europarlamentare din 25 mai, coaliția unionistă i-a informat pe toți oamenii politici care dețin un mandat în Legislativul de la București că vor avea ocazia de a participa, dar și de a contribui financiar la cel mai amplu eveniment estival care implică tineri de pe ambele maluri ale Prutului: Școala de cultură și afirmare românească de la Venus.

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate