Educație spațială și pentru elevii români

Educație spațială și pentru elevii români

Tinerii de la noi își vor putea îndeplini mai ușor visul de a ajunge astronauți cu ajutorul unui program inedit.

Agenția Spațială Română (ROSA) a anunţat astăzi lansarea în România a Biroului European de Resurse pentru Educație Spațială. Înființat ca urmare a unui parteneriat cu Agenția Spațială Europeană (ESA), ESERO România se alăturǎ unei reţele europene prezente la momentul actual în 10 ţări de pe continent. Lansarea oficială a avut loc în cadrul “Romanian Space Week”, o conferințǎ științificǎ anualǎ organizată de ROSA în perioada 12-16 mai 2014.

 

ESERO este un proiect iniţiat de către ESA cu scopul de a folosi fascinaţia pe care o prezintă domeniul spaţial pentru a încuraja predarea şi învăţarea de materii STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) în şcolile europene primare şi secundare. Prin acest centru, ROSA și ESA doresc să răspundă nevoilor educaționale specifice din România, astfel încât tinerele generații să fie încurajate către o carieră din domeniile STEM.

La ceremonia de lansare au participat Dr. Kai-Uwe Schrogl, Director al Departamentului pentru Relația cu Statele Membre din cadrul Agenției Spațiale Europene și Dr. Marius-Ioan Piso, Președinte ROSA.

“Educația este una dintre misiunile centrale ale Agenției Spațiale Europene, iar România, ca Stat Membru cu drepturi depline al ESA, are responsabilitatea să implementeze această misiune, pe care o considerăm crucială pentru viitorul țării noastre”, a declarat Marius-Ioan Piso.

“ESERO este un proiect care îşi doreşte să răspundă nevoilor specifice ale fiecărei ţări”, a spus Kai-Uwe Schrogl. “Credem că cea mai bună cale de a îndeplini acest obiectiv este aceea de a ne uni forţele cu instituţiile naţionale pentru educaţie, pentru ca mesajul nostru sǎ ajungǎ la elevi. ESA este dedicată misiunii de a contribui la formarea forţei de muncǎ ştiinţifice şi tehnice de mâine şi de a inspira tinerele generaţii”.

ESERO România îşi doreşte să faciliteze accesul tinerilor către o carieră în domeniul spaţial. Beneficiind de suportul logistic al Agenţiei Spaţiale Europene, ESERO România va fi punctul de referinţă național în ceea ce priveşte educaţia spaţială şi va acționa ca o interfaţa între comunitatea educaţională româneascǎ şi domeniul spațial european, prin investirea în noile generaţii cu scopul de a contribui la dezvoltarea unei societăţi bazate pe cunoaştere. 

“Vrem să retrezim în noua generație dorința de a deveni astronauți, ingineri sau oameni de știință”, a concluzionat Virgiliu Pop, Manager ESERO România.

 

 

Ne puteți urmări și pe Google News
Recomandările noastre