EDITORIALUL EVZ. Ana Pauker servește regimul Ponta. Despre abuzurile revoltătoare ale șefei CNA

EDITORIALUL EVZ. Ana Pauker servește regimul Ponta. Despre abuzurile revoltătoare ale șefei CNA

Traversăm o perioadă nefastă, în care disprețul față de lege al actualei puteri este de-a dreptul revoltător.

De la insurecția parlamentară a USL, din vara lui 2012, când instituții vitale ale statului de drept (Curtea Constituțională, Avocatul Poporului etc.) au fost reduse la tăcere în mod brutal, au existat foarte multe situații în care actualii guvernanți s-au comportat ca-n țările lumii a treia. Din păcate, electoratul nu a sancționat aceste abuzuri, la alegerile parlamentare din 2012. Aș putea spune chiar că le-a încurajat, pentru că USL-ul a obținut neverosimilul scor de 70%. Acest rezultat a legitimat derapajele actualei puteri, le-a potențat, le-a transformat în cutumă. În ultimii ani, răul s-a banalizat atât de mult, încât doar atentatele cele mai flagrante la adresa regulilor democratice mai provoacă reacții consistente în societate.

PSD are numeroși politicieni pentru care „statul de drept” este un moft, așa cum era proprietatea pentru Ion Iliescu. De la baroni corupți până-n măduva oaselor, care vor să-i anihileze pe procurori, până la servitori umili ai conducerii PSD, care ar face orice doar ca să placă stăpânilor. Grăjdanii s-au înmulțit nepermis în ultima vreme și riscă să sufoce tot în jurul lor.

Mărturisesc că rar mi-a fost dat să întâlnesc un comportament mai revoltător decât cel al președintelui CNA, Laura Georgescu. Cea care s-a autointitulat „sclavă” a regimului Traian Băsescu- într-o ședință în care CNA ar fi trebuit să pedepsească Antena 3 pentru campania defăimătoare împotriva șefului statului-, este una dintre uneltele, poate cea mai eficientă, cu care PSD întreține Teroarea. O veritabilă Ana Pauker, a cărei misiune principală este să transforme în realitate tezele dictatoriale ale Partidului- Stat. De multă vreme, comportamentul doamnei Georgescu a depășit limitele acceptabilului. Abuzurile orchestrate în ședințele CNA, și sprijinite de câțiva foști jurnaliști onorabili, s-au înmulțit îngrijorător.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ultima sa ispravă este demnă de o țară bananieră. Brutalitatea cu care a interzis transmiterea pe Internet a ședințelor CNA merită un protest masiv. Potrivit Legii audiovizualului, ședințele CNA sunt publice. Dacă niște cetățeni doresc să le transmită în direct n-ar trebui să fie împiedicați să o facă, de către șefa unei instituții finanțate din bani publici. Nu contează că cetățenii în cauză sunt membrii CNA, Narcisa Iorga și Valentin Jucan. Lege e lege! Maniera în care Laura Georgescu își impune acest comportament antidemocratic este stupefiantă. Smulge camera de luat vederi de pe laptopul lui Valentin Jucan sub nasul jurnaliștilor, îl amenință cu plângeri penale. Stalinism în cea mai pură formă.

În tot acest timp, opoziția, presa, societatea civilă sunt lipsite de reacție, deși interesul public este viciat. Ce le împiedică să ia atitudine mai apăsat? Argumentul referitor la existența unui război politic nu mai stă în picioare. Nu în acest caz, în care avem de-a face cu încălcarea unui articol din Legea audiovizualului.

Narcisa Iorga, Florin Gabrea și Valentin Alexandru Jucan, membri ai CNA, au sesizat, ieri, conducerile Senatului și Camerei Deputaților „cu privire la abuzurile comise de către președintele CNA Laura Georgescu”. Ce se va alege din acest demers? Din păcate, nu mare lucru. Sunt deja ani de când „opoziția” din Parlament e mută în fața derapajelor evidente ale actualei puteri. Comisiile parlamentare pentru mass-media nu mișcă un deget. Pe ecranele televizoarelor politicienii de „dreapta” susțin că vor să învingă monstrul PSD. Nu fac însă, nimic concret. Pârghii ar exista, slavă Domnului! De la scandal mediatic, până la plângeri adresate instituțiilor europene. Apropo? A sesizat cineva din opoziție politizarea brutală a BNR? A scris cineva Comisiei Europene sau Băncii Central-Europene despre încălcarea articolului referitor la independența băncilor centrale din Tratatul de la Lisabona? Cred că nici nu le-a trecut prin cap. Nici nu le va trece.