Editura Evenimentul si Capital

DNA: Vlad Moisescu deținea controlul voturilor din Consiliu General al Capitalei

Autor: | | 2 Comentarii | 756 Vizualizari

Primarul general al Bucureştiului, Sorin Oprescu, purta toate discuţiile referitoare la activitatea primăriei cu Vlad Moisescu, despre care procurorii spun că deţinea controlul asupra voturilor din Consiliul General al Capitalei.

Potrivit unor documente din dosarul Apa Nova în care Moisescu este urmărit penal alături de Costin Berevoianu, fost consilier personal al lui Sorin Oprescu, şi de omul de afaceri Ovidiu Semenescu, Vlad Moisescu era omul care 'decidea tot ce se întâmpla la nivelul Primăriei Sectorului 1 Bucureşti', el controlând, de asemenea, activitatea consilierilor locali ai PNL la nivelul Primăriei Generale.

'Moisescu Vlad Octavian era omul care decidea tot ce se întâmpla la nivelul Primăriei Sectorului 1 Bucureşti, inclusiv în zona achiziţiilor publice. (...) De asemenea, la nivelul Primăriei Generale a municipiului Bucureşti, Moisescu Vlad Octavian controla activitatea consilierilor locali ai PNL. Primarul General Oprescu Sorin purta toate discuţiile referitoare la activitatea instituţiei cu Moisescu Vlad Octavian. Practic, Moisescu Vlad Octavian controla voturile şi la nivelul Consiliului General al municipiului Bucureşti. Fiind liderul informal al PNL Bucureşti şi persoana care susţinea financiar partidul, el era şi cel care hotăra întotdeauna ce se întâmplă la nivelul instituţiilor controlate de PNL din Bucureşti. În acest context, el stabilea şi persoanele care candidau pentru o funcţie de consilier local sau general', se arată în documentele citate.

Toți primesc bani

Conform acestora, la nivelul Consiliului General al Capitalei 'toţi consilierii primesc sume de bani pentru votul acordat în cadrul şedinţelor unde se aprobă proiecte cu miză patrimonială sau aflate în afara cadrului legal', aceasta fiind considerată 'o practică notorie în mediu'.

Procurorii arată că Moisescu a facilitat, ca urmare a unei înţelegeri avute cu Semenescu, emiterea unor hotărâri de consiliu şi încheierea unor acte adiţionale, peste 11 la număr, prin asigurarea votului consilierilor liberali în Consiliul General al Capitalei, iar în schimbul intervenţiilor sale, Moisescu a primit diferite sume de bani sub forma contravalorii unor contracte de consultanţă încheiate fictiv între firma controlată de acesta, respectiv SC Team International Consult SRL, şi SC Apa Nova SA Bucureşti, SC Veolia Apa Servicii SRL şi altele, conform indicaţiilor lui Semenescu.

Puncte de interes

Hotărârile pentru care a intervenit Moisescu vizau mai multe aspecte, între care majorarea de tarife, finalizarea staţiei de epurare Glina finanţată din fonduri europene, treceri de imobile în proprietatea SC Apa Nova SA şi reabilitarea şi modernizarea fântânilor arteziene din municipiul Bucureşti.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate