Editura Evenimentul si Capital

„Disciplina urbană în secolul XIX”, ultima conferinţă de joi de la Palatul Suţu

Ultima conferinţă de joi din această vară: „Disciplina urbană în secolul XIX”
Autor: | | 0 Comentarii | 76 Vizualizari

Muzeul Municipiului Bucureşti invită bucureştenii, joi, de la ora 19:00, la Palatul Suţu, la ultima conferinţă de joi din această vară: „Disciplina urbană în secolul XIX”, susţinută de lector dr.arh. Adrian Crăciunescu.

Crăciunescu.

Bucureştii s-au dezvoltat mult şi haotic până la 1831. Dezvoltarea care a urmat introducerii primelor reglementări administrative adevărate este însă cea care a dat până la sfârşitul secolului al XIX-lea imaginea oraşului şi renumele de „mic Paris”. Nu este suficient de accentuată astăzi dificultatea extraordinară de a introduce ordinea şi predictibilitatea prin instituţii şi proceduri occidentale într-o zonă în care mentalitatea orientală încă mai este prezentă şi astăzi. Comisarul, sergentul, medicul şi arhitectul oraşului, judecătorul de pace - iată eroii neonoraţi pe deplin ai transformării Bucureştilor într-o capitală europeană.

Conferinţa de la Palatul Suţu este susţinută de  lect.dr.arh. Adrian Crăciunescu, cadru didactic la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu din Bucureşti, Departamentul de Istoria şi Teoria Arhitecturii & Conservarea Patrimoniului. „Venind dinspre ramura «conservării patrimoniului» am fost condus în timp mai mult spre aspectele administrative ale protecţiei patrimoniului. Asta poate şi ca urmare a câtorva ani importanţi din carieră în care am fost funcţionar public, cu funcţii mai mari sau mai mici în Ministerul Culturii. Aşa se face că sunt membru în Comitetul Internaţional Ştiinţific al ICOMOS pentru probleme legale, administrative şi financiare (ICLAFI), că ţin cursurile de «Evidenţa patrimoniului» şi de «Legislaţia patrimoniului» la filiala noastră de la Sibiu sau că teza mea de doctorat s-a ocupat de istoricul practicilor administrative ale urbanizării capitalei între 1859 şi 1914. Ca specialist atestat de către Ministerul Culturii, cea mai mare parte dintre solicitările pe care le primesc sunt de a întocmi evaluări istorico-arhitecturale ale imobilelor clasate sau aflate în zone protejate”, spune arhitectul.

Intrarea la conferinţă costă 7 lei, dar  în preţ este inclusă şi vizitarea expoziţiei permanente de la Muzeul Suţu.
Stirile zilei

Alte articole din categoria: Cultură

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate