Editura Evenimentul si Capital

CITIȚI ACUM! DEZVĂLUIRILE care PUN în LUMINĂ NOUĂ cea mai murdară afacere din SĂNĂTATE. Anul trecut, un gigant francez a vrut să cumpere Hexi Pharma cu 5 milioane de euro! Dan Condrea a cerut 8! Nu s-au înțeles! A urmat scandalul...

Sediul Hexi Pharma
Autor: | | 32 Comentarii | 17770 Vizualizari

Detalii uluitoare ies la iveală la aproape trei luni de la accidentul straniu în care şi-a pierdut viaţa patronul Hexi Pharma. „Regele biocidelor din România“ ar fi primit o ofertă consistentă de la principalul competitor pe piaţa dezinfectanţilor de a-şi vinde afacerea. EVZ prezintă dezvăluiri incredibile care pun într-o nouă lumină totul. Citiţi ancheta completă publicată de EVZ.

Pentru o mai bună înţelegere a scenariului trebuie lămurit de la bun început care era situaţia pieţei de biocide din România. La sfârşitul anului trecut, GB Indco, reprezentant al firmei franţuzeşti Anios, ocupa primul loc în topul comercianţilor de dezinfectanţi. Locul doi era ocupat de o altă firmă bine ancorată în lupta din sectorul dezinfectanţilor. Hexi Pharma, firma lui Dan Condrea, venea tare din urmă, acaparând ultima poziţie pe podium. Pentru a-şi consolida poziţia de lider, GB Indco ar fi apelat, potrivit surselor noastre, la un artificiu interesant.

Au înfiinţat alte trei firme

Au detaşat trei angajaţi de încredere din firma mamă, pe care i-au „împroprietărit“ cu câte o firmă mică de acelaşi profil. Medisan, Santomed şi Unimedik, titulaturile firmelor nou apărute pe piaţă care luptau umăr la umăr cu GB Indco. Aşa au reuşit reprezentanţii francezilor de la Anios să-şi consolideze poziţia în România. N-a mai trecut mult timp şi GB Indco a abordat Hexi Pharma cu intenţia de a achiziţiona direct de la ei anumite produse. Se pare că Dan Condrea n-a respins propunerea de afacere pentru că, ulterior, s-a constatat că firma respectivă a cumpărat de la el. Mai precis, Medisan şi Sandomed. Pentru Hexi Pharma, care începuse să câştige din ce în ce mai multe licitaţii, cu eforturi financiare minime, afacerea mergea ca pe roate.

Şi atunci, mai precis anul trecut în octombrie, Anios, prin reprezentantul GB Indco, şi-ar fi luat inima-n dinţi şi i-ar fi făcut o propunere concretă lui Dan Condrea. Cităm din informaţiile surselor noastre, care şi-au condiţionat dezvăluirile cu promisiunea de a nu-i divulga identitatea.

„Francezii erau interesaţi de ceea ce a dezvoltat Condrea în mediul spitalicesc“„Ideea e următoarea. Francezii de la Anios i-ar fi mandatat pe reprezentanţii lor în România - Gb Indco să-i facă o ofertă totală lui Dan Condrea. Zi şi făcut! S-au întâlnit cu Dan Condrea şi i-ar fi propus 5 milioane de euro pentru a-şi vinde business-ul. Ce intra aici? În afară de fabrica Hexi Pharma, depozitele de la Mogoşoaia şi de restul mijloacelor fixe, francezii erau mai mult interesaţi de infrastructura şi de reţelele dezvoltate de Condrea în mediul spitalicesc“. Reacţia lui Dan Condrea i-a luat, însă, prin surprindere pe ofertanţi. „Dan Condrea n-ar fi cerut timp de gândire, răspunzându- le pe loc că pentru 8 milioane de euro îşi vinde afacerea pe loc. A specificat însă, că preţul nu este negociabil. Tatonările celor de la GB Indco au mai continuat o perioadă, dar cum patronul Hexi Pharma a fost de neclintit, negocierile s-au sistat iar relaţiile de colaborare s-au rupt definitiv“, au mărturisit sursele noastre.

„Condrea se simţea urmărit“

„De atunci înainte, viaţa lui s-a transformat într-un calvar. Condrea a început să se plângă apropiaţilor că se simte urmărit, hărtuit. Mai mult, afacerile începuseră să scârţâie, câştigarea licitaţiilor devenind mai anevoioasă. Oamenii începuseră să se ferească de Condrea. N-a trecut mult timp şi patronul Hexi Pharma a făcut legătura, poate firească din mai multe puncte de vedere, cu refuzul de a-şi vinde afacerea cu 5 milioane de euro. Bănuia că era urmărit de detectivi particulari şi, mai mult decât atât, că îi este răscolit trecutul şi combinaţiile financiare luate la puricat. Cert e că omul devenise speriat, se izolase, nu mai avea încredere în prea mulţi oameni. Când a răbufnit în spaţiul public şi scandalul legat de diluarea biocidelor, Condrea era deja fragilizat. Nu putem şti dacă toate aceste lucruri au avut legătură cu moartea sa năprasnică. Până la urmă, anchetatorii au stabilit că el s-a sinucis. Poate chiar au dreptate reprezentanţii autorităţilor“.Procurorii au decis că patronul Hexi Pharma s-a sinucis

Patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, a murit într-un accident de circulație în seara zilei de 22 mai 2016 petrecut pe raza județului Ilfov. Acesta se afla într-o mașină ce avea sigla firmei pe care o conducea. Nu au fost găsite urme de frânare la fața locului, iar soția lui Dan Condrea i-ar fi recunoscut hainele. Așa cum a dezvăluit „Evenimentul zilei”, afaceristul a lăsat în urma sa o avere impresionantă. Conform procurorilor, acesta deţine, chiar dacă nu le-a trecut pe numele său, 23 de case şi apartamente în Bucureşti şi prin împrejurimi. Prejudiciul în dosarul Hexi Pharma este estimat la 51 de milioane de lei, în timp ce Dan Condrea a lăsat în urma sa o avere de circa 110 milioane de lei, mare parte din ea fiind proprietăţi imobiliare. Coincidență sau nu, Dan Condrea și-a întocmit testamentul cu doar două săptămâni înainte să moară. În document apar ca moștenitori copiii săi, dar și actuala nevastă, Uliana Ochinciuc. Fosta soție, Laura Georgescu, nu este trecută, dar aceasta a anunțat că va cere partajul pe care nu l-a făcut la finalul căsniciei cu patronul Hexi Pharma. Procurorii Parchetului General au stabilit ca patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, s-a sinucis si au dispus clasarea dosarului privind decesul acestuia.Părerea specialistului, Anamaria Ciubară: „Sentimentul de a fi vânat conduce la impresia că subiectul nu mai are scăpare“

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate