Editura Evenimentul si Capital

Deputatul Theodor Nicolescu, arestat preventiv

Theodor Nicolescu
Autor: | | 1 Comentarii | 180 Vizualizari

Deputatul PNL Theodor Nicolescu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, au decis vineri judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Decizia nu este definitivă, însă e executorie, astfel încât deputatul trebuie să se prezinte la arestul Poliţiei Capitalei.

Theodor Nicolescu a fost pus sub acuzare de DNA pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu, în dosarul ANRP.

Potrivit DNA, la 12 ianuarie 2015, Guvernul României a sesizat DNA cu privire la faptul că în decursul anului 2009 Curtea de Conturi a efectuat un control la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, control care a avut ca obiect fundamentarea şi utilizarea fondurilor alocate pentru plata despăgubirilor în anul 2008, constatându-se că rapoartele de evaluare a imobilelor pentru care s-au acordat despăgubiri conform Legii nr. 247/2005 nu au respectat cerinţele Standardelor Internaţionale de Evaluare cu privire la estimarea valorii de piaţă a imobilelor.

''În cursul anului 2008, inculpatul Nicolescu Theodor-Cătălin, împreună cu ceilalţi membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, a emis în cazul a trei dosare titluri de despăgubire pe baza unor rapoarte de evaluare care nu au respectat cerinţele Standardelor Internaţionale de Evaluare cu privire la estimarea valorii de piaţă a imobilelor şi nici prevederile art. 10 alin. 6 şi 7 din Legea nr. 247/ 2005, privind reforma în domeniile proprietăţii şi justiţiei, precum şi unele măsuri adiacente, supraevaluând bunurile imobile respective cu suma totală de aproximativ 75.000.000 euro, cu această sumă fiind prejudiciat bugetul de stat concomitent cu obţinerea unor despăgubiri necuvenite de către titularii şi cesionării drepturilor de despăgubire'', susţin procurorii.

DNA mai arată că în cursul anului 2007 Theodor Nicolescu, care la momentul respectiv deţinea funcţia de vicepreşedinte al ANRP şi calitatea de membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, a pretins de la trei persoane un procentaj de 5% din totalul acţiunilor pe care aceştia urmau să le primească în urma conversiei titlurilor de despăgubire din dosarele aflate la Autoritate. În schimbul banilor, Nicolescu urma să asigure soluţionarea favorabilă şi cu celeritate a dosarelor de despăgubire.

''Ca urmare a soluţionării dosarului de despăgubire nr. 13563/ FFCC/ 2008, referitor la drepturile de proprietate privind o suprafaţă de 20,5 ha, teren situat în Bucureşti, în zona sectorului 3, Nicolescu Theodor-Cătălin a primit, în perioada 2008 - 2013, de la cele trei persoane aproximativ 6.200.000 lei, reprezentând bani şi contravaloarea acţiunilor. Banii au fost remişi în general în tranşe de până la 250.000 de lei, în lei şi euro, iar suma de 680.000 lei prin cont, în baza unui contract de comision încheiat fictiv pentru a masca comisionul. Cererea de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a fost formulată având în vedere că sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de Codul de Procedură Penală. Cererii transmise i-au fost ataşate referatul întocmit de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie care efectuează cercetări în cauză, împreună cu dosarul cauzei, în copie certificată'', precizează DNA.
Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate