Editura Evenimentul si Capital

Decizii ale Guvernului. S-au găsit bani pentru indemnizațiile mamelor. Planul de adoptare a euro se menține

Autor: | | 0 Comentarii | 2069 Vizualizari

Intrarea în zona euro, îmbunătățirea condițiilor de detenție, accesul mijloacelor de transport pe Aeroportul „Henri Coandă” și schimbarea sistemului de învățământ au fost ieri pe agenda Executivului

O temă fierbinte în Guvern a fost până acum găsirea fondurilor pentru plata indemnizațiilor pentru mame. Ieri, ministrul Finanţelor, Anca Dragu, a anunțat că Guvernul va avea în vedere la rectificarea bugetară redistribuirea fondurilor necesare plăţii indemnizaţiilor pentru mame. Tot ieri a fost încheiat un memorandum privind calendarul măsurilor ce trebuie luate pentru îmbunătățirea condițiilor de detenție.

Fonduri pentru concediul maternal

Banii pentru creșterea indemnizațiilor mamelor vor fi alocați la viitoarea rectificare bugetară, a anunțat, ieri, ministrul Finanțelor, Anca Dragu. „În contextul rectificării, vom face redistribuirea fondurilor existente la acel moment, în funcție de evoluția economiei (...) trebuie să urmărim evoluția veniturilor pentru următoarele luni și, desigur, să avem în vedere această redistribuire de fonduri”, a precizat Anca Dragu. Legea privind indemnizația pentru mame a fost adoptată de Camera Deputaților la finalul lunii martie și promulgată de președintele Klaus Iohannis la data de 18 aprilie.

Defi citul „va devia” de la ruta stabilită

Executivul a adoptat, ieri, prin memorandum, programul de convergență pentru perioada 2016 – 2019. Angajamentul de adoptare a euro a fost menținut, o dată certă urmând să fie stabilită „după realizarea unui calendar de trecere la moneda euro, care va fi finalizat până la următoarea ediție a programului de convergență”, scrie în comunicatul Executivului. Creșterea economică prognozată în program este de 4,2% în 2016 și de 4,3% în 2017. „Prin actuala planificare bugetară națională estimăm că deficitul bugetar nu va depăși rata de referință de 3% din PIB în 2016 și 2017”, a mai comunicat Executivul. Totuși, Guvernul se așteaptă la „devierea de la ținta privind obiectivul pe termen mediu în 2016 și 2017, ca urmare a măsurilor din noul Cod fiscal și a majorărilor salariale aprobate în cursul anului 2015”.

Condiții mai bune de detenție

Ieri a fost aprobat și memorandumul privind calendarul măsurilor pentru îmbunătățirea condițiilor de detenție. „Valoarea totală estimată pentru punerea în aplicare a Calendarului de măsuri, pentru perioada 2016-2023, este de 838,45 milioane euro, investiție distribuită între Administrația Națională a Penitenciarelor – 740,23 milioane euro, Direcția Națională de Probațiune – 21,47 milioane euro și Ministerul Afacerilor Interne – 76,73 milioane euro”, scrie în comunicatul Executivului. Documentul precizează că „Administrația Națională a Penitenciarelor urmează să creeze 10.895 de locuri noi de cazare și să modernizeze un număr de 1.651 locuri de cazare, până în anul 2023”. De asemenea, Ministerul Afacerilor de Interne, prin Inspectoratul General al Poliției Române, urmează să creeze 1769 de locuri noi de cazare și să renoveze 283 de locuri de cazare, până în 2020.

Noi reguli pentru taxiuri

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Economie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate