DECIZIE ISTORICĂ privind preţurile McDONALD’S

DECIZIE ISTORICĂ privind preţurile McDONALD’S

Preşedintele SUA, Barack Obama, a propus creşterea salariului minim la 10,10 dolari pe oră, ceea ce a stârnit reacţii apirnse în rândul industriei de restaurante, unde este angajat unul din zece americani, care au susţinut că nu îţi pot permite această majorare.

În realitate, lucrurile stau puţin diferit, scrie Huffington Post, citând Bloomberg. Chiar dacă forţa de muncă reprezintă 30% din costurile unui restaurant, doar 5% din angajaţi sunt plătiţi acum cu salariul minim, media salariului fiind de circa 9 dolari pe oră, deci nu mult sub ceea ce propune preşedintele american.

Patronii de restaurante au spus şi că o majorare a sariilor îi va forţa să crească preţurile, în condiţiile în care şi cei care sunt mai bine plătiţi vor cere majorări, iar scumpirile vor determina clienţii să mănânce acasă.

Potrivit statisticilor, reacţia clienţilor la majorarea preţurilor este aceea de a căuta mai degrabă un restautant mai ieftin. Potrivit studiilor, o creştere de preţ cu circa 10% conduce la o scădere a vânzărilor de circa 6%.

Ne puteți urmări și pe Google News