Editura Evenimentul si Capital

De Paști, ne facem pașaport în mall

Oamenii care își vor schimba pașapoartele vor avea posibilitatea să servească o cafea sau un suc până le vine rândul la ghișeu
Autor: | | 0 Comentarii | 720 Vizualizari

Adio cozi interminabile la Pașapoarte! Toate ghișeele acestui serviciu împrăștiate haotic în diferite locații din București se vor reuni, laolaltă, într-o locație civilizată

Pe lângă o ieșire cu prietenii la un suc, o pizza, un film sau la un tur de forță prin magazine, la cumpărături, bucureștenii își vor putea face și pașaportul. Unde? În mall. Acest serviciu se va regăsi, până de Paști, în Plaza România, din sectorul 6 al Capitalei. Decizie a fost luată în urma cozilor interminabile care se formau în fața ghișeelor, zi de zi, iar oamenii erau nevoiți să își ia zile de concediu pentru a rezolva această problemă.

Dacă nu intervin anumite probleme și totul merge „șnur“, mutarea serviciului în complexul comercial se va face până de Paști. În momentul de față acest serviciu se regăsește în sediul din strada Nicolae Iorga, la primării și în Pipera la Permise și Înmatriculări Auto. În aceeași locație în care, vara trecută, cozile de la ghișeu se întindeau până în stradă, iar unii care nu mai rezistau înăuntru își lăsau rând și coborau în curte să se întindă pe iarbă, la umbră, lângă mașinile parcate.

În mall, mai ieftin decât în primării

Potrivit lui Paul Petrovan, prefectul Capitalei, s-a găsit soluția. Fără niciun ajutor din partea nimănui, acesta a găsit un spațiu pentru care să nu plătească niciun leu pe chirie: „L-am convins pe deținătorul mall-ului Plaza România să nu plătim niciun leu pe chirie, ci doar cotă parte pe utilități plus paza. Suntem în faza finală. Sper ca până de Paști să ne mutăm“. Toate cele 36 de ghișee deschise în locațiile din Capitală se vor reuni, laolaltă, într-un spațiu de 1.500 de metri pătrați. Atât angajații, cât și cei care vor să-și facă sau să-și preschimbe buletinul vor avea parte de condiții moderne.

„În Pipera, îți fierbea capul la 40 de grade. Fără aer condiționat, fără apă și mâncare stăteai cu bonul de ordine în mână. Oamenii au nevoie de condiții. Aici, în mall, aceștia pot servi un suc, o cafea, o gustare în timp ce le vine rândul la ghișeu. Iar pentru mall acest parteneriat poate fi un potențial client. Și, atenție! Vom ieși mai ieftin decât plătim acum în primării“, ne-a declarat prefectul Capitalei.

Zero lei pentru adeverință

Începând cu data de 1 februarie 2017, taxele încasate pentru pașapoartele simple electronice sau temporare se modifică astfel:

1. Pașaport simplu electronic

a) pentru persoanele care nu au împlinit vârsta de 12 ani - 258 lei;

b) pentru persoanele cu vârsta peste 12 ani - 234 lei;

2. Pașaport simplu temporar - 96 lei;

3. Taxa pentru eliberare de adeverinta 0 lei.

Plata se poate face on-line în sistem internet banking, dar și de la orice bancă unde persoana are deschis un cont bancar, prin virament către contul unic deschis de către fiecare Instituție a Prefectului.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate