Editura Evenimentul si Capital

Daniel, ștrengarul căruia „Cărțile copilăriei” i-au schimbat viața

Autor: | | 2 Comentarii | 228 Vizualizari

În multe colțuri uitate de țară, cluburile naționale de lectură „Cărțile copilăriei” au transformat clasicele ore de română în adevărate spectacole. Daniel, un copil dintr-o comună din județul Iași, abandonat de mamă, a devenit un exemplu demn de urmat.

Proiectul “Cărțile copilăriei în fiecare casă”, desfășurat de Asociația Curtea Veche, a ajuns la 5.000 de copii care nu au avut niciodată o carte a lor (3.600 din mediul rural și 400 din centre de plasament).

Printre aceștia se numără și Daniel Crețu, proaspăt premiant al clubului de lectură “Cărțile copilăriei” înființat la Școala Gimnazială Șipote, comuna Hălceni, din județul Iași.

Abandonat de mamă împreună cu alți doi frați

Abandonat de mamă, împreună cu doi frați mai mici, cu un tată care nu mai face față problemelor, Daniel era silit să caute zilnic soluții de supraviețuire a familiei. La școală era considerat un caz fără speranță. Nu învăța mai nimic, de multe ori adormea cu capul pe bancă.

Până într-o zi când la ei în sat a venit o caravană care a donat fiecărui copil de școală câte o carte.

Lectura avea să-i schimbe viața spectaculos. Dintr-un elev dezinteresat de ce se întâmplă la școală, Daniel a devenit un înfocat cititor și cel mai activ membru al clubului de lectură.

„La școală era mereu în pragul corigenței”

Dascălul care i-a stat alături, Anca Liuță, a rămas impresionată de schimbarea băiatului. „Au primit cărți 13-14 copii care s-au înscris în club. Cum nu am avut să le dau la toți, și le-au împrumutat unul altuia. Daniel este un copil cu potențial mare, însă mediul și familia nu îl ajută deloc. La școală, era mereu în pragul corigenței, nici nu îi plăceau multe materii. La club însă s-a remarcat. El a venit cu propunerile temelor de discuție, a venit cu o listă cu ce am avea nevoie pentru o planșă pentru una dintre cărți, și tot el a realizat tema principală”, ne-a povestat profesoara.

Volumele primite, singurele lui cărți

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Social

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate