În câte ore trebuie sa curete strazile de zapada firmele de deszapezire. Vezi ce prevede REGULAMENTUL întocmit de Primăria Capitalei
- Antoaneta Etves
- 12 ianuarie 2017, 15:20
După încetarea ninsorii, în termen de două ore trebuie degajată zăpadă din refugiile RATB, iar în timp de patru ore - zăpadă de pe arterele din urgenţă 1 și de la instituțiile vitale. După alte patru ore, trebuie curăţate şi arterele de urgenţă 2. După degajarea artereleor, zăpadă şi gheaţă trebuie transportată în afară oraşului, în termen de opt ore. În timpul ninsorii, operatorii nu au un termene stabilite, potrivit unui regulament întocmit de Primăria Capitalei.
În sectorul 1, de deszăpezire se ocupă firma de salubrizare Romprest, în sectorul 2 - firma Supercom, dar şi Administraţia Domeniului Public (ADP) sector 2, în sectorul 3 - firma Rosal şi ADP 3, în sectorul 4 - firma Rebu şi Administraţia Domeniului Public şi Privat, în sectorul 5 - ADP 5, iar în sectorul 6 - firma Urban şi Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltării Urbane.
Conform dispoziţiei primarului general, arterele de urgenţă 1 sunt acelea pe care circulă vehiculele RATB şi cele pe care se află obiective sociale şi de interes public, spitale, acestea urmând să fie prioritare la deszăpezire. Arterele de urgenţă 2 sunt cele pe care sunt alte obiective sociale, neincluse la urgenţă 1. Dispoziţia prevede că, pe arterele de urgenţă, se va acţiona în special după încetarea fenomenelor meteorologice. În caz de ninsori abundene sau a căror durata durează peste 12 ore, utilajele de deszăpezire vor acţiona pe artere unde circulă mijloacele RATB, fără a mai aştepta încetarea fenomenelor meteo.
După încetarea ninsorii, în termen de două ore trebuie degajată zăpadă din refugiile RATB, iar în timp de patru ore - zăpadă de pe arterele din urgenţă 1. După alte patru ore, trebuie curăţate şi arterele de urgenţă 2. După degajarea artereleor, zăpadă şi gheaţă trebuie transportată în afară oraşului, în termen de opt ore. Firmele de deszăpezire trebuie să aibă 10 utilaje care să acţioneze la degajarea arterelor, atunci când sunt solicitate, în cazuri de urgenţă, de Salvare, SMURD, pompieri sau descarcerare. În caz de polei, măsurile de combatere a acestuia vor trebui aplicate în cel mult trei ore de la emiterea avertizării meteo.