Editura Evenimentul si Capital

Poliția din Constanța a REGIZAT salvarea dintre nămeți a unui sinistrat | EXCLUSIV PREMIUM

Plină de zel, poliția apare în trombă, ca la un apel de urgență
Autor: | | 0 Comentarii | 3606 Vizualizari

Caz „dramatic” de salvare, după trei zile, din nămeți, a unui bărbat din Constanța care, culmea, nu voia să fie salvat deoarece era la muncă și își aștepta schimbul. Evident, totul a fost filmat

Un paznic de eolinene din nordul județului Constanța a ajuns în atenția unei mari părți din presa centrală și locală, iar Poliția s-a transformat în „eroul salvator”, după ce, marți, se lansa o informație, neoficială, despre un bărbat care ar fi rămas captiv, timp de trei zile, în nămeți. Fără ca informația să fie verificată, au apărut breaking news-urile. „Misiune dramatică de salvare a Poliţiei Române!”, sau „Şocant este cazul unui bărbat, care a rămas trei zile pe câmp, în judeţul Constanţa. Acesta a reușit să reziste zeci de ore încălzindu-se în mașină, până a fost scos din nămeți de polițiști”.


Cât a stat în baracă, în așteptarea colegului său, paznicul a tras și o dușcă cu oamenii de la primărie


Mai mult, „el a rezistat eroic trei zile pe un câmp, unde a rămas izolat in mijlocul troienelor, reușind să facă față viscolului, nămeților și frigului”. Și, ca o completare la marea grozăvie.. „Bărbatul a rămas blocat pe câmp, între localitățile Horia, Saraiu și Cloșca. A sunat la 112 și la fața locului au ajuns echipaje ale Politiei Rutiere și ale Poliției Rurale, care l-au transportat la locuința sa”.„E o mare gogoriță”

Informația, neoficială, a apărut după ce omul ajunsese deja acasă, viu și nevătămat. Povestea părea cusută cu ață albă. „Evenimentul zilei” a cerut informații oficiale și, pentru că nu le-am primit, l-am contactat pe primarul din Horia, Gigel Sava.

Omul era foarte indignat. „E o mare gogoriță, paznicul nu a sunat la 112, nu a cerut ajutor, ne-am dus noi la el, chiar luni seara, cu o șenilată a primăriei, un caterpillar, și ne-a spus că are tot ce-i trebuie, nu p l e a c ă de acolo până nu-i vine schimbul. Și astăzi (marți -n.r.), aflu că a venit Poliția cu o șenilată adusă tocmai de la București, tocmită de firma de pază, să-l scoată de acolo. O întreagă regie. Deși cerul era senin, sticlă, și zăpada mică. Tot firma de pază a filmat și pozat. De ce nu l-au filmat pe paznic atunci când le-a arătat portbagajul cu alimente. Cheltuieli inutile. Eu am consumat 100 de litri de motorină, cu o seară înainte, din banii primăriei, degeaba”, a răbufnit primarul, dând de înțeles să oamenii lui și paznicul au tras și câte o dușcă, acolo, în gheretă.


FOTO: „Salvatorii” l-au găsit pe „sinistrat”, așteptându-și colegul de muncăCând șeful Secției Poliției Rurale din zonă ne-a confirmat că bărbatul stătuse, de fapt, în aceste zile, în ghereta firmei de eoliene, și, după ce a rămas fără energie electrică se mai ducea în mașină să se încălzească, și nici vorbă să fi fost blocat în nămeți, știrea a dispărut. Plus că omul ținuse, permanent, legătura cu șefii, dar și cu viceprimarul din comuna Horia.


FOTO: „Înzăpezitul” a fost pus să le mulțumească „salvatorilor”Instruit să mulțumească în fața camerelor

Marți se putea întoarce pe jos acasă, la Horia, dar, ca să nu își supere șefii, a preferat să aștepte schimbul. Și pe la ora 14.00 s-a trezit cu ditamai șenilata, cu agenți de pază, cu Poliția, care veniseră să-l „salveze”. I s-a pus camera de filmat în față și omul, după ce inițial este instruit, ce putea să mai zică ? „Am intrat în serviciu duminică dimineață, la ora 7.00. Datorită viscolului am rămas fără energie electrică, fără căldură, mâncare am avut până ieri. Azi (marți-n.r.), a venit Poliția Română să mă salveze. Pe această cale, țin să le mulțumesc”, spune paznicul, aproape rușinat. „Ce să-l mai întrebăm ?”, reacționează, țanțoș, șeful postului de poliție din comuna Horia.Goana după senzațional

Povestea omului „salvat într-o misiune dramatică” are, de fapt, două concluzii. Poliția din județul Constanța a devenit specialistă în „marketing, relații publice și vânzări”, și știe deja cum să „agațe” clientul. Presa, în cazul de față. I-a reușit. Mai ales că, a doua concluzie, în goana după senzațional, o mare parte a presei înghite pe nemestecate orice informație, chiar și neoficială, i se oferă pe tavă. Și, când primești, bonus, imagini și poze de la fața locului, cum să pui la îndoială asemenea „probe”?
Alte articole din categoria: EVZ Special

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate