Editura Evenimentul si Capital

Culisele ,,Micuţei Picasso”: „Nu vreau şi nu pot să creez în faţa nimănui, e ca şi cum m-aş dezbraca în fața lor”

Autor: | | 3 Comentarii | 2415 Vizualizari

La numai 26 de ani, şi-a pus semnătura pe tablouri care se găsesc în sute de muzee din lume, de la colectia de artă a Vaticanului, până la colecții particulare deținute de celebrități precum Oprah Winfrey, Calvin Klein sau David Letterman. Cea mai scumpă pictură a Alexandrei Nechita a vândut-o cu 400.000 de dolari

Spune că nu s-a plictisit de supranumele „Micuţa Picasso”, că doar aşa a devenit celebră. Atunci când i-a văzut pânzele lui Picasso, pe la opt ani, şi-a întrebat părinţii cu dezinvoltură: „Cine este domnul acesta care pictează la fel ca mine?”.

Este celebră acum, nu are încă nicio lucrare în România, dar pare că, din aceasta toamnă să „se lege” ceva. Alexandra Nechita a fost în studioul Smart FM, invitată de Rodica Mandache, la emisiunea „Chipuri fără mască”, acolo unde a vorbit deschis despre familia ei şi planurile de viitor.

„Nu mai ştiam cine sunt eu ca artistă”

Primele sale lucrări, a povestit Alexandra Nechita, erau un jurnal pictat al întâmplărilor de peste zi, o vizită la grădina zoologică, o întâmplare de la şcoală sau cine ştie ce alt lucru deloc extraordinar.

„La un moment dat, am simţit că picturile mele îşi pierduseră din forţă, nu mă mai conectam cu publicul, aveam vreo 20 de ani. Eram extrem de obosită, aveam şi facultate şi călătoream mult, nu mai ştiam cine sunt eu ca artistă. Am refuzat proiecte, am început să spun nu, mi-am găsit din nou febra aceea, nebunia care mă ţine în atelier cu nopţile, am redevenit eu”, a povestit artista.

„Intru într-o transă, mă uit eu la mine din afară”

Actul de creaţie este special şi intim. Când pictează are nevoie să fie singură. „Stau zile şi nopţi în atelier şi, când plec, am scos tot ce am putut din mine. Mă simt de parcă aş fi călcată de tren. Şi-atunci lucrarea e bună. Intru într-o tranşă, mă uit eu la mine din afară. E o transă completă. E cel mai frumos lucru. Apoi, este un trend acum ca artiştii să picteze live. Eu nu pot aşa. Părinţii mei vin în atelier, mai stau de vorbă cu mine, nu vreau şi nu pot să creez în prezența nimănui, e ca şi cum m-aş dezbrăca în faţa lor. Ei se supără, apoi le trece şi mă iubesc la fel”, a mai spus Alexandra Nechita.

Fetiţa Alexandrei Nechita, la doi ani şi jumătate, vorbeşte bine trei limbi străine

Tevva are doi ani şi trei luni. Micuţa vorbeşte perfect trei limbi străine: engleza, rusa şi româna.„Acum are un curs de poveşti româneşti, adică îi citesc, dar am şi eu de câştigat, fac practică la cititul şi pronunţia în limba română. Eu am învăţat româneşte doar prin discuţii, nu ştiu gramatică. Cu cât am crescut, am încercat să citesc, să scriu în româneşte, noroc cu autocorrect-ul de pe telefon că mă mai ajută. Tevva învaţă vorbind cu noi, ea ştie şi ruseşte şi le interzic părinţilor mei să i se adreseze în engleză. Şi, într-o zi, bona ei rusoaică îi zice fetiţei ceva şi pleacă din cameră, mama era acolo şi nu înţelesese nimic. Şi-atunci Tevva i-a tradus tot mamei, din rusă în română, era o frază complexă. Trece de la o limbă la alta cu uşurinţă, ne minunăm toţi”, a mărturisit Alexandra.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Cultură

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate

X