Cristina Pocora, candidatul PNL la Primăria Sectorului 3: „Un om poate muri fără spital, nu şi fără borduri”

Cristina Pocora, candidatul PNL la Primăria Sectorului 3: „Un om poate muri fără spital, nu şi fără borduri”

Deputatul PNL Cristina Pocora a intrat în cursa pentru Primăria Sectorului 3 cu o săptămână înainte de finalizarea înscrierilor pentru alegerile locale. Ea recunoaşte că Sectorul 3 este frumos, dar atrage atenția asupra costurilor antamate de Robert Negoiță, primarul în funcție

- Evenimentul zilei: Nu este un handicap faptul că ați intrat atât de târziu în cursa electorală?

- Cristina Pocora: Nu l-aș numi handicap, dar, într- adevăr, este un dezavantaj. Acesta, cuplat de faptul că principalul contracandidat este primar în funcție, înseamnă că eu va trebui să muncesc de trei ori mai mult ca să pot ajunge să transmit cetățenilor sectorului mesajele mele. Nu mă îngrijorează acest lucru pentru că eu sunt o persoană foarte activă, iar acum sunt dedicată scopului de a câștiga Primăria Sectorului 3 și am o echipă impresionantă care mă susține. Sunt, însă, îngrijorată de faptul că actualul primar a început deja să-și facă pe bani publici campania. El a împânzit sectorul cu corturi care promovează realizările Primăriei și Consiliului Local, neexplicând faptul că acele realizări nu sunt ale sale personale, ci sunt din banii locuitorilor.

- Credeți că organizația PNL Sector 3 are „blat” cu Robert Negoiță, aşa cum spun unele voci?

Ne puteți urmări și pe Google News

- Chestiunea cu blatul este exclusă. Mă gândesc că este scornită tot de echipa PSD a lui Robert Negoiță, pentru a defăima contracandidatul. Nu se poate vorbi de blat cu un om care controlează, într- un fel sau altul, mare parte a activităților din sector, un om cercetat de Curtea de Conturi și inculpat pentru evaziune fiscală. Dacă voiau să facă blat nu erau deschiși către candidați din afara filialei. Eu candidez din partea PNL Sector 3 pentru că sunt convinsă că nu există niciun fel de blat.

- Ce veți face dacă veți pierde alegerile de pe 5 iunie? Candidați la Parlament?

- În acest moment, eu și colegii mei de la Sectorul 3 ne concentrăm să câștigăm Primăria Sectorului 3. Nu am alte gânduri, alte planuri, decât să-mi pun în aplicare sloganul cu care vin în fața cetățenilor din Sectorul 3: „O viață mai bună pentru familia ta!”

- Potrivit sondajelor, se pare că Robert Negoiță va câştiga Primăria Sectorului 3.

- Locuitorii Sectorului 3 se mândresc că au un sector frumos și sunt de acord cu asta. Dar această față a sectorului a costat mult mai mult decât ar fi trebuit. Raportul Curții de Conturi arată grave nereguli în activitatea primarului PSD Robert Negoiță. Acum, Robert Negoiță se apără spunând că Raportul acoperă și perioada mandatului anterior. Ce uită să spună este faptul că sunt două rapoarte ale curții de conturi, din care unul acoperă ambele mandate – Liviu Negoiță și Robert Negoiță, iar cel de-al doilea se referă doar la anul 2014, perioada în care primar a fost PSD-istul Robert Negoiță. Pe de altă parte, în opinia mea, chiar dacă neregulile sesizate de Curtea de Conturi s-ar fi petrecut într-o singură zi a mandatului lui Robert Negoiță, acesta trebuie să dea socoteală cetățenilor.

- Care sunt neregulile despre care vorbiți?

- Plăți duble pentru aceleași servicii, servicii plătite, dar neexecutate și umflarea notelor de plată sunt metodele domnului Negoiță invocate de Raportul Curții de Conturi. În plus, Negoiță este inculpat într-un dosar de evaziune fiscală. Este ca în proverbul acela românesc: „Lași lupul paznic la oi”.

El s-a ocupat în primul rând de aspectele superficiale ale sectorului, care țin de imagine – spații verzi, locuri de joacă, borduri – și nici măcar nu s-a atins de aspectele cu adevărat grave: cum ar fi locurile de muncă, locuințele fără apă potabilă sau spitalele – după închiderea spitalului Caritas, în sector nu mai există niciun spital generalist de amploare. Desigur, și parcurile sunt importante, dar dacă aș fi fost eu primar în acești ani, aș fi demarat Spitalul de urgență din Sectorul 3, chiar cu riscul de a nu avea borduri atât de bine aliniate. Pentru că un om poate muri fără spital, nu și fără borduri.

- Numiți principalele realizări ale carierei dvs politice.

- Cariera mea politică este marcată de susținerea familiei. Am reușit, în Parlament, să dublez alocațiile pentru copii de la 42 la 84 de lei, să măresc indemnizația de creștere a copilului acordată mamelor la 85% din salariu, fără plafon superior și cu prelungirea perioadei de la 1 la 2 ani. Pe de altă parte, sunt în curs de a lansa o inițiativă legislativă care să prevadă exact cum colectăm și unde se duc banii recuperați din prejudicii în dosare penale.

- Care sunt proiectele cu care vreți să îi convingeți pe locuitorii Sectorului 3 să vă voteze?

- Principalele proiecte sunt următoarele: în primul rând, transparența decizională și modalitatea de cheltuire a banului public – și aici doresc să pornesc discuția de la Raportul Curții de Conturi, care arată grave nereguli în mandatul primarului PSD Robert Negoiță. În al doilea rând, dezvoltarea economică prin reindustrializarea Sectorului 3, pentru creșterea numărului de locuri de muncă și a veniturilor la bugetul local. În această privință acord o atenție importantă platformelor industriale Republica și Faur – care au pierdut 45.000 de angajați după anii ,90. Ele trebuie să renască și să devină inima economică a sectorului. De asemenea, construirea Spitalului de Urgență în Sectorul 3 – cu aproximativ 400 de paturi, care să deservească locuitorii sectorului și urgențele de pe Autostrada Soarelui.

Carte de vizită

● Cristina Pocora a fost aleasă în funcția de deputat la alegerile legislative din 2008, iar acum se află la al doilea mandat în Parlamentul României

● În perioada în care Crin Antonescu era preşedintele PNL, Pocora a îndeplinit pentru un timp funcția de purtător de cuvânt al partidului.

● La alegerile locale din 2016 a dorit inițial să candideze pentru funcția de preşedinte al Consiliului Județean Ialomița.

● În actuala legislatură a avut 65 de luări de cuvânt şi a inițiat 53 de propuneri legislative, din care 5 au fost promulgate ca legi.