Craiova este gazda conferinţei internaţionale „1918: Polonia şi România – destine paralele”

Craiova este gazda conferinţei internaţionale „1918: Polonia şi România – destine paralele”

La Craiova au inceput joi lucrarile conferinţei internaţionale „1918: Polonia şi România – destine paralele”, găzduită de Muzeul de Artă.

Bunele relaţii de prietenie româno-poloneze au fost cimentate încă din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, atunci când Craiova a fost o gazdă primitoare, iar şefii armatei poloneze au fost găzduiţi la Muzeul De Artă. 

"Aşadar, legătura Craiovei cu Polonia nu poate fi contestată sub nici o formă, iar conferinţa intitulată “1918: Polonia şi România – destine paralele” nu reprezintă decât o reconfirmare a acestui lucru.

De asemenea, Universitatea din Craiova, prin Facultatea de Litere, cu sprijinul Ambasadei Poloniei la Bucureşti, a reuşi să creeze în urmă cu trei ani încă o punte de legătură între capitala Olteniei şi statul polonez – Centrul de Limbă şi Cultură Poloneză, un loc în care studenţii şi oamenii de afaceri care doresc să-şi dezvolte competenţele de limbă poloneză beneficiază de cursuri gratuite, pentru ca noi, regiunea Olteniei, să cooperăm mai bine cu Polonia.

Îmi exprim speranţa că relaţiile româno-poloneze vor dăinui peste timp la fel de intens, iar Craiova va deveni un centru de interes al oamenilor din mediul economic, dar şi cultural al Poloniei. În calitate de Prefect al judeţului Dolj îmi face o deosebită plăcere să adresez un mesaj de bun venit în Cetatea Băniei înalţilor noştri oaspeţi din Polonia”, a declarat prefectul judeţului Dolj, Dan Narcis Purcărescu.

 

Ne puteți urmări și pe Google News