Conductorul trenului: „Cum să nu fi marcat când vezi o mână de copil sub roțile trenului?”

Conductorul trenului: „Cum să nu fi marcat când vezi o mână de copil sub roțile trenului?”

Mama sinucigașă, care și-a ucis pruncii sub roțile trenului de Constanța, a plecat din Ferentari să se omoare împreună cu fiicele ei lângă casa părintească din Brănești.

Ofemeie însărcinată în șapte luni, împreună cu cele trei fetițe ale sale, de trei, opt și zece ani, s-a aruncat în fața trenului Intercity 1983, care mergea de la București către Constanța cu o viteză de 160 km/h. Toate cele patru au murit pe loc, în imediata apropiere a haltei CFR Brănești, la ora 09.20, după numai 20 de minute de la plecarea trenului din Gara de Nord. Femeia se numea Alexandra Braunstein, avea 30 de ani, și locuia în cartierul Ferentari, din București. Potrivit directorului Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, Alis Grasu, ambulanța a ajuns la șapte minute de la apelul primit prin 112. Timp de două ore și jumătate, trenul a staționat la locul carnagiului, pentru ca anchetatorii să facă primele investigații. Trenul a plecat spre Constanța la ora 11.49. Mecanicul de tren nu a fost înlocuit după accident, acesta spunându-le specialiștilor de la Siguranța Circulației că poate continua drumul.

„Îmi pare rău, nu mai suportam suferința!”

Contactat, fratele sinucigașei a spus că ea locuia în cartierul Ferentari din București, împreună cu soțul și cu cei trei copii, iar miercuri seară a venit la Brănești, unde stă mama ei. „Nu știu dacă s-au certat, el era destul de gelos. Nu le mergea prea bine, nu aveau servicii, nu aveau bani. Lucrau cu ziua, prin scări de bloc, ca oameni de serviciu. Se mai certau, se mai împăcau, ca toată lumea”, a declarat bărbatul. Potrivit unor surse judiciare, mama, care era gravidă, ar fi scris și un bilet de adio înainte să își ia copiii și să meargă cu ei pe drumul morții. „Îmi pare rău, nu mai suportam suferința!”, ar fi scris femeia în mesajul de adio, pe o foaie ruptă dintr-o agendă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Povestea e presărată cu multă suferință. Neînțelesă, poate neștiută. Surse apropiate anchetei spun că că femeia traversa o perioadă cruntă. De două ori, în ultimii doi ani, ar fi fost internată la Spitalul de Boli Psihice „Al. Obregia”, iar rudele au declarat că disperarea ei ajunsese la cote alarmante după ce aflase că e din nou însărcinată. Nu mai voia un alt copil. Abia se descurca cu cele trei fete, dată fiind situația financiară extrem de precară a familiei. Tot rudele mai spun că ar fi surprins-o, de multe ori, lovindu-se cu pumnii în burtă, să scape de copilul nedorit.

Pe mecanicul de locomotivă l-a bușit plânsul la întrebările reporterului EVZ

Trenul dinspre București a sosit la Constanța la ora 13,40. Mecanicul de locomotivă Nicușor Dragnea este alb la față. După câteva întrebări îi dau lacrimile și închide ușa. Încearcă să-și revină și, politicos, spune că femeia și cei trei copii, unul în brațe, celălalt de mână și fetița cea mare în față, au ieșit brusc din pădure direct în fața trenului. A claxonat insistent și a frânat disperat deși era conștient că nu putea îngheța trenul, în loc.

„Sunt de 28 de ani în CFR, au fost și se vor mai întâmpla accidente dar niciodată nu am mai fost martor la o asemenea tragedie”, spune, cu voce tremurată, bărbatul. Se scuză că trebuie să tragă locomotiva pe altă linie și închide ușa. Mecanicul a sosit la Constanța însoțit, în cabina locomotivei, de conductorul de tren Ion Bârcă. Nu a văzut accidentul însă a ajuns imediat în față, chemat de mecanic.

„Cum să nu fii marcat când vezi o mână de copil sub roțile trenului, poți uita așa ceva?”, reacționează omul. Spune că după trei ore de la înfiorătorul accident și investigațiile celor de la Poliție, IML, Ambulanță, proceduri etc, trenul s-a urnit spre destinație. Condus tot de mecanicul de tren Nicușor Dragnea, pentru că: „A fost considerat apt să aducă trenul la capăt de linie”.

Verdictul psihiatrului. „Cauza probabilă e un cumul: sărăcia, anturajul și schimbările hormonale ale sarcinii”

Doctorița Anamaria Ciubara (foto), medic primar psihiatru, la Spitalul de Psihiatrie „Elena Doamna”, din Galați spune că, cel mai probabil, în evoluția acestui caz, care șocheaza prin violența extremă a gestului, a intervenit un cumul de factori. „Gestul a fost favorizat de o situație care trebuie interpretată într-un context larg. Influența negativă asupra psihicului acestei femei probabil a fost determinată de situația materială precară, de nesiguranța zilei de mâine, de conflictele familiale, de lipsa unei educații sanitare adecvate a anturajului – anturaj care ar fi putut să observe unele schimbari în comporatmentul și dispoziția femeii – și nu în ultimul rând de schimbările hormonale datorate sarcinii, dacă aceasta se confirmă, și a unei posibile vulnerabiliățti preexistente”, conchide psihiatrul.